Молока та яйця з власних відходів — найбільша у світі пивоварна компанія інвестує в інновації

Найбільша у світі пивоварна компанія Anheuser-Busch InBev, відома своєю торговою маркою Budweiser, інвестує у виробництво протеїну з зернових відходів, які з’являються у процесі виробництва пива. 

Сума фінансування не розголошується, але відомо, що протягом 2021 року бельгійська Anheuser-Busch InBev інвестувала у проєкт EverGrain, який уже виробляє ячмінне молоко, використовуючи зерно циркулярного виробництва. Молоко бренду Take Two зараз випускається дочірньою компанією, що повністю належить EverGrain.

Через інвестиційну ZX Ventures найбільший виробник пива співпрацює ще й з американським стартапом BioBrew, надаючи йому підтримку для розширення можливостей у сегменті продуктів точного бродіння. Знову ж таки, початковою пропозицією стартапу називають ячмінне молоко. 

Знання Anheuser-Busch InBev щодо ферментації вважаються неоціненними для обох проектів. 

«Ніхто в світі не володіє настільки масштабними знаннями про ферментацію, як Anheuser-Busch InBev», – сказав у своїй заяві Бернардо Новік, глобальний керівник ZX Ventures. 

За його словами, застосування біотехнологій у харчових продуктах і напоях стане величезною можливістю в найближчі 10-20 років. 

«А ринок лише альтернативного ферментованого білка, за оцінками, досягне $22 млрд до 2035 року», – говорить він.

Раніше пивні відходи спрямовувалися лише на корм тваринам. Проте Anheuser-Busch InBev разом з названими стартапами дійшли до того, що відходи потенційно можна використовувати на створення замінників молока. Також ними досліджуються можливість виготовлення веганських яєць.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що один з пивних інгредієнтів покращує настрій та запобігає депресії

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Швейцарський стартап виводить на полички веганське м’ясо з відходів виробництва тофу

Раунд очолив Redalpine Venture Partners — технологічний інвестор-початківець із Цюриха. Деталі фінансування поки не розголошуються.Заснована цього року, компанія Luya...

Вуличний фаст-фуд, водорості та гриби — їжа цього року. Дослідження.

Американські аналітики доходять висновку, що найкращі перспективи в поточних умовах має вулична їжа. Вона приносить різноманітність смаків за невеликий...

Тепер без похмілля: в алкоголь з адаптогенними грибами інвестують мільйони доларів

Функціональні напої містять специфічні інгредієнти, які сприяють здоров’ю споживачів. Найчастіше в роздріб продаються енергетичні напої, які допомагають підвищити пильність. Теро...

Divo Maslo давить у Запоріжжі унікальну олію за старовинною технологією

Засновники – Максим та Олена Линник – створювали преси власноручно.  Говорять, що на це знадобилося чимало інвестицій та ще...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Може вас зацікавити

Вибір редактора
В продовження теми