Молока та яйця з власних відходів — найбільша у світі пивоварна компанія інвестує в інновації

Найбільша у світі пивоварна компанія Anheuser-Busch InBev, відома своєю торговою маркою Budweiser, інвестує у виробництво протеїну з зернових відходів, які з’являються у процесі виробництва пива. 

Сума фінансування не розголошується, але відомо, що протягом 2021 року бельгійська Anheuser-Busch InBev інвестувала у проєкт EverGrain, який уже виробляє ячмінне молоко, використовуючи зерно циркулярного виробництва. Молоко бренду Take Two зараз випускається дочірньою компанією, що повністю належить EverGrain.

Через інвестиційну ZX Ventures найбільший виробник пива співпрацює ще й з американським стартапом BioBrew, надаючи йому підтримку для розширення можливостей у сегменті продуктів точного бродіння. Знову ж таки, початковою пропозицією стартапу називають ячмінне молоко. 

Знання Anheuser-Busch InBev щодо ферментації вважаються неоціненними для обох проектів. 

«Ніхто в світі не володіє настільки масштабними знаннями про ферментацію, як Anheuser-Busch InBev», – сказав у своїй заяві Бернардо Новік, глобальний керівник ZX Ventures. 

За його словами, застосування біотехнологій у харчових продуктах і напоях стане величезною можливістю в найближчі 10-20 років. 

«А ринок лише альтернативного ферментованого білка, за оцінками, досягне $22 млрд до 2035 року», – говорить він.

Раніше пивні відходи спрямовувалися лише на корм тваринам. Проте Anheuser-Busch InBev разом з названими стартапами дійшли до того, що відходи потенційно можна використовувати на створення замінників молока. Також ними досліджуються можливість виготовлення веганських яєць.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що один з пивних інгредієнтів покращує настрій та запобігає депресії

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Nestle випустила пляшки для води, які містять на 40% менше пластику

Компанія заявила, що її нові пляшки для природної мінеральної води Vittel®, призначені для користування аналогічно традиційній тарі, але мають...

Шеф з трьома зірками Мішлен тестує універсальну олію із водоростей, яка майже не димить

Олія створена за тим же технологічним процесом, за яким виробляється пиво. Але замість того, щоб додавати дріжджі в сусло,...

Веганські яйця, розроблені штучним інтелектом, виходять у супермаркети

Це допоможе вивести інноваційний замінник яєць у місцеві супермаркети та відкрити більше офлайн-каналів для просування продуктів бренду, основним із...

Снікерс по-українськи: українські шокоснеки виготовляють з какао та меду

Солодкі плитки містять лише три інгредієнти — власне мед, терті какао-боби та какао-масло.У деякі вироби додають начинки з сушених...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

На батьківщині лабораторного м’яса дозволили дегустувати їжу з пробірки

Уряд країни вчора оголосив, що довгоочікувані дегустації незабаром незабаром...

Оцет із чорної вишні та кленовий сироп замість цукру: ТОП-7 нових трендів на ринку їжі

Журі Specialty Food Association включає 20 професіональних кулінарів з...

Луддити на марші: влада Нідерландів штучно стримує попит на рослинне молоко

Wakker Dier провела аналіз розвитку середніх цін на літр...

«Перший столичний хлібозавод» запускає виробництво тостового хліба за інноваційною технологією

Уперше в Україні на підприємстві запроваджено технологію «чистого приміщення»,...

На експорт інноваційної їжі можна отримати майже 2 млн грн гранту

За умовами програми, EU4Business відбере 12 бізнесів, які отримають...

Вибір редактора
В продовження теми