Молока та яйця з власних відходів — найбільша у світі пивоварна компанія інвестує в інновації

Найбільша у світі пивоварна компанія Anheuser-Busch InBev, відома своєю торговою маркою Budweiser, інвестує у виробництво протеїну з зернових відходів, які з’являються у процесі виробництва пива. 

Сума фінансування не розголошується, але відомо, що протягом 2021 року бельгійська Anheuser-Busch InBev інвестувала у проєкт EverGrain, який уже виробляє ячмінне молоко, використовуючи зерно циркулярного виробництва. Молоко бренду Take Two зараз випускається дочірньою компанією, що повністю належить EverGrain.

Через інвестиційну ZX Ventures найбільший виробник пива співпрацює ще й з американським стартапом BioBrew, надаючи йому підтримку для розширення можливостей у сегменті продуктів точного бродіння. Знову ж таки, початковою пропозицією стартапу називають ячмінне молоко. 

Знання Anheuser-Busch InBev щодо ферментації вважаються неоціненними для обох проектів. 

«Ніхто в світі не володіє настільки масштабними знаннями про ферментацію, як Anheuser-Busch InBev», – сказав у своїй заяві Бернардо Новік, глобальний керівник ZX Ventures. 

За його словами, застосування біотехнологій у харчових продуктах і напоях стане величезною можливістю в найближчі 10-20 років. 

«А ринок лише альтернативного ферментованого білка, за оцінками, досягне $22 млрд до 2035 року», – говорить він.

Раніше пивні відходи спрямовувалися лише на корм тваринам. Проте Anheuser-Busch InBev разом з названими стартапами дійшли до того, що відходи потенційно можна використовувати на створення замінників молока. Також ними досліджуються можливість виготовлення веганських яєць.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що один з пивних інгредієнтів покращує настрій та запобігає депресії

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Олія з лабораторії містить вдесятеро менше «поганих жирів», ніж авокадо

Засновник Zero Acre Farms — підприємець Джефф Ноббс, який з дитинства звик споживати здорову їжу. «У середній школі я був...

Кава з лаймом. Концептуаліст Худо про нові ресторани, карантинну доставку та інстаграмну люстру

NEWFOOD поспілкувався зі співзасновником холдингу Андрієм Худо про нові заклади, концепти, страви та постпандемічний ресторанний світ.Нещодавно ви відкрили «‎П’яну...

Інноваційна кава з білком та грибами містить 9 незамінних амінокислот — як м’ясо

Нова продукція, яка вийшла під брендом Fermy, включає два продукти: Protein Coffee Enhancer та Protein Matcha Latte.Особливість напоїв полягає...

В Нідерландах новорічне пиво варять з ялинкових голок

В Нідерландах знайшли застосування ялинкам після новорічних свят. Місцева броварня Lowlander Beer розробила рецепт пива з хвої. Для виробництва...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Волонтерка з Рахова створює преміальний шоколад з українською бринзою

Згідно з повідомленням міської ради Рахова на сторінці у...

Інгредієнт борщу допомагає спортсменам та полегшує перебіг хвороби легень

Про це свідчить 12-тижневе дослідження, проведене в Королівській лікарні...

ЄС профінансує створення та просування борошна з відходів артишоку та інноваційних продуктів із жолудів

Конкурс запрошував стартапи та масштабні компанії представити інновації, які...

Із конопель та соняшнику — українці створили нові енергетики для військових

Солодощі та протеїн виготовляють із насіння індустріальних конопель, тобто...

Київська сироварня варить унікальні сири — з хвоєю, рожевою м’якоттю та вугіллям

"Сироман" — не лише сироварня, але й крамниця-кав’ярня, де...

Вибір редактора
В продовження теми