Колекціонери 40 років збирали каміння у вигляді їжі. Його досі намагаються кусати відвідувачі

У американському місті Корпус-Крісті (штат Техас) майже 40 років збирають та поповнюють дивовижну арт-інсталяцію. Це — виставка каміння, яке виглядає, як справжня їжа. 

На центральному столі розставлений щедрий обід на вісім персон

У мисці з фруктами по центру лежить чорнослив, виготовлений із сліз апачі, круглої гальки з обсидіану, а також чорниця з азуриту.

Чаші з мамалигою — з перлин, створених молюсками в темному мулі річки Міссісіпі. Перець у шейкері — це попіл від виверження гори Сент-Хеленс у 1980 році.

Чай у порцелянових чайних чашках — чорний вулканічний пісок з пляжів Гаваїв. 

На десертному столі шматок скам’янілих хребців акули — замість вівсяного печива. Коробка з блискучими трюфелями з дорогоцінних каменів теж виглядає надто спокусливо, аби встояти.

«У нас були відвідувачі, які намагалися брати їжу та кусати її, настільки справжньою вона здається», — каже Джулія Тумбс, секретар Товариства дорогоцінних каменів і мінералів Східного Техасу, яке опікується колекцією. 

Щоб захиститися від дрібних крадіїв коштовностей, члени товариства завжди насторожі, коли виставляється Rock Food Table — так вони його називають.

Все почалося з того, коли пара колекціонерів каміння на ім’я Білл і Лоїс Паттілло помітила низку оманливо смачних каменів у формі солодких булочок в 1982 році.

Колекція дебютувала у 1983 році

З того моменту вона розрослася до трьох столів, накритих до сніданку, вечері та десерту.

Сьогодні колекція налічує 383 камені, та продовжує поповнюватись новими.

Нагадаємо, раніше стартап створив їжу з повітря. Футурологи вважають, що за нею майбутнє.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Україні навчилися варити кукурудзу інноваційним способом. Зберігається 2 роки

Варена солодка кукурудза — вакуумована та вже готова до вживання. Її достатньо лише підігріти протягом 5 хвилин у гарячій...

Шведський стартап, в який вклався засновник SoundCloud, створив веганську фету та залучив мільйони

Раунд очолили існуючі інвестори Astanor Ventures та Northzone. Стартап заручився підтримкою нових інвесторів — Gullspång Re: food, Eurazeo, Norrsken...

Німці відкрили центр надсучасних технологій для створення веганських сосисок

Приводом для цього став зростаючий попит з боку виробників харчових продуктів, зазначають у компанії.Ще весною 2021 року KaTech був...

IKEA інвестує мільйони у виробництво морепродуктів із рослин

Загальна сума інвестицій у компанію тепер становить $18 млн. Серед основних інвесторів останнього раунду фінансування – глобальні гравці Inter IKEA...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Канадський стартап створює морепродукти із грибів енокі та кореня чистотілу

Розробка Seed to Surf базується на дослідженні вподобань споживачів....

Схрумати хробака: вчені ЄС підтвердили безпечність білку з личинок комах

Європейське управління з безпеки харчових продуктів (EFSA — Далі)...

Oxford Economics: на вирощуванні лабораторного м’яса можна заробити майже $3 млрд

Дослідження, проведене на замовлення виробника харчових клітинних продуктів Ivy...

В Нідерландах збудують завод, де вироблятимуть унікальний білок за допомогою грибів

Очікується, що фабрика запрацює до 2022 року. Початкова потужність...

Вчені виявили гриби, які знищують токсини у сидрі та варенні

Патулін (C7H6O4) — це шкідливий мікотоксин. Його продукують гриби,...

Вибір редактора
В продовження теми