Колекціонери 40 років збирали каміння у вигляді їжі. Його досі намагаються кусати відвідувачі

У американському місті Корпус-Крісті (штат Техас) майже 40 років збирають та поповнюють дивовижну арт-інсталяцію. Це — виставка каміння, яке виглядає, як справжня їжа. 

На центральному столі розставлений щедрий обід на вісім персон

У мисці з фруктами по центру лежить чорнослив, виготовлений із сліз апачі, круглої гальки з обсидіану, а також чорниця з азуриту.

Чаші з мамалигою — з перлин, створених молюсками в темному мулі річки Міссісіпі. Перець у шейкері — це попіл від виверження гори Сент-Хеленс у 1980 році.

Чай у порцелянових чайних чашках — чорний вулканічний пісок з пляжів Гаваїв. 

На десертному столі шматок скам’янілих хребців акули — замість вівсяного печива. Коробка з блискучими трюфелями з дорогоцінних каменів теж виглядає надто спокусливо, аби встояти.

«У нас були відвідувачі, які намагалися брати їжу та кусати її, настільки справжньою вона здається», — каже Джулія Тумбс, секретар Товариства дорогоцінних каменів і мінералів Східного Техасу, яке опікується колекцією. 

Щоб захиститися від дрібних крадіїв коштовностей, члени товариства завжди насторожі, коли виставляється Rock Food Table — так вони його називають.

Все почалося з того, коли пара колекціонерів каміння на ім’я Білл і Лоїс Паттілло помітила низку оманливо смачних каменів у формі солодких булочок в 1982 році.

Колекція дебютувала у 1983 році

З того моменту вона розрослася до трьох столів, накритих до сніданку, вечері та десерту.

Сьогодні колекція налічує 383 камені, та продовжує поповнюватись новими.

Нагадаємо, раніше стартап створив їжу з повітря. Футурологи вважають, що за нею майбутнє.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Мусульмани готові визнати м’ясо, вирощене в лабораторії, халяльним

Халяльні вимоги, викладені MUIS, включають забезпечення того, щоб клітинні лінії для виробництва культивованого м’яса були отримані від видів тварин,...

У біореакторі «варять» із цукру натуральні барвники, яких не існує в природі

Створена ними «безклітинна» платформа може забезпечити біосинтез затребуваних пігментів.Перші харчові барвники отримували виключно із рослин, але поступово їх замінили...

Винахідник соломки для напоїв з огірків шукає інвесторів на Кickstarter

Зараз він збирає кошти на Kickstarter для того, щоб його винахід потрапив у якомога більше коктейлів, соків та стаканчиків...

Розробник їстівної упаковки з водоростей зібрав $13 млн, щоб вивести її на ринок

Стартап із Великобританії Notpla зібрав 10 млн фунтів стерлінгів (приблизно $13,3 млн) у рамках серії А на комерціалізацію свого...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Протеїн із грибів допоможе Unilever збільшити продажі до 1 млрд євро

У Univever підрахували, що за минулий рік третину продовольчого...

Бостонський виробник закусок випустив «здорові» чіпси з протизапальними властивостями

Mark’s Mindful Munchies пропонують корисні закуски із цільного зерна...

З’явилося перше у світі пиво з листям коки – слабоалкогольне, зі “смаком пригод”

Ідея інноваційного пива виникла у телевізійного шеф-кухаря Джеремі Вермолена,...

Mars Wrigley знову випускає білий Maltesers вперше за понад 10 років

Ринок білого шоколаду стрімко зростає, що обумовлене його дедалі...

Свіжий бульйон у будь-якій точці світу: Unilever тестує «подорожуючі фабрики»

Компанія Unilever розпочала тестування портативних «подорожуючих фабрик». Нині одна...

Вибір редактора
В продовження теми