Американський виробник альтернативної кави Atomo у першому кварталі 2022 року поповнить асортимент двома новими смаками, створеними з насіння фініків та шкірок винограду.
Стартап Atomo став відомим, створивши «молекулярну каву» з лушпиння соняшнику. Завдяки запатентованому хімічному процесу отримують молекули, що імітують смак і відчуття справжньої кави.
Для створення альтернативної кави, стартап «розбив» компоненти класичного напою на п’ять макроскопічних властивостей, які прагне відтворити: аромат, смак, текстуру, колір і біологічно активні молекули.
«Оскільки наш продукт виготовлений без кавових зерен, але є кавою, він повинен відповідати цим базовим властивостям», — зазначив Чарлі Шоу, директор з інновацій Atomo.
Наразі компанія розробила два нові варіанти альтернативної кави і планує плавний запуск у першому кварталі 2022 року.
Новий асортимент включає в себе Classic, описаний як напій середнього обсмаження з нотками какао, темних фруктів і диму, та Ultra Smooth — з ароматом карамелі.
Обидва мають збалансоване тіло, тонку гіркоту та кислотність і на 98% виготовлені з насіння фініків.
Щоб відтворити антиоксидантний склад класичної кави, виробники додали екстракт шкірки винограду, а натуральний екстракт кофеїну Atomo отримують із зеленого чаю.
«Технологічний процес базується на тому, щоб розпізнати схожість між кавою і фініком та внести деякі зміни», — пояснив Шоу.
Atomo заявляють, що їхня кава створює на 93% менше викидів вуглецю та використовує на 94% менше води, ніж виробництво класичної кави.
Джерело: Food Navigator-USA