Кава з насіння фініків — виробник альтернативної кави випустив свій новий продукт

Американський виробник альтернативної кави Atomo у першому кварталі 2022 року поповнить асортимент двома новими смаками, створеними з насіння фініків та шкірок винограду.

Стартап Atomo став відомим, створивши «молекулярну каву» з лушпиння соняшнику. Завдяки запатентованому хімічному процесу отримують молекули, що імітують смак і відчуття справжньої кави.

Для створення альтернативної кави, стартап «розбив» компоненти класичного напою на п’ять макроскопічних властивостей, які прагне відтворити: аромат, смак, текстуру, колір і біологічно активні молекули.

«Оскільки наш продукт виготовлений без кавових зерен, але є кавою, він повинен відповідати цим базовим властивостям», — зазначив Чарлі Шоу, директор з інновацій Atomo.

Наразі компанія розробила два нові варіанти альтернативної кави і планує плавний запуск у першому кварталі 2022 року.

Новий асортимент включає в себе Classic, описаний як напій середнього обсмаження з нотками какао, темних фруктів і диму, та Ultra Smooth — з ароматом карамелі.

Обидва мають збалансоване тіло, тонку гіркоту та кислотність і на 98% виготовлені з насіння фініків.

Щоб відтворити антиоксидантний склад класичної кави, виробники додали екстракт шкірки винограду, а натуральний екстракт кофеїну Atomo отримують із зеленого чаю.

«Технологічний процес базується на тому, щоб розпізнати схожість між кавою і фініком та внести деякі зміни», — пояснив Шоу.

Atomo заявляють, що їхня кава створює на 93% менше викидів вуглецю та використовує на 94% менше води, ніж виробництво класичної кави.

Джерело: Food Navigator-USA

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Технологи за допомогою мікробного бродіння відтворили смак фіалки та драконового фрукта

Sensegen отримала шість «справжніх фруктових» смаків для харчових продуктів і напоїв, говорить Наташа Д'Соузо, віцепрезидент зі смаків і досвіду...

Поляки розробили наклейки, які подовжують термін зберігання грибів

Формат наклейки – простий у використанні, говорить Тім Малефіт, технічний директор Fresh Inset. Вона працює за рахунок поступового вивільнення...

Лабораторне м’ясо продаватимуть у Європі через рік-два — є перша заявка

Це перша в історії заявка на продаж культивованого м’яса в Європі.Запит до регуляторних органів є частиною співпраці компанії з...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Піонер у сфері лабораторного м’яса починає вирощувати в лабораторіях омарів

Cultured Decadence, яка була фіналістом Smart Kitchen Summit Startup...

108Labs створює перший у світі завод з виробництва людського грудного молока

Там перетворюватимуть сировинні інгредієнти та перевірені клітинні лінії на...

Wine Wall — автономний кіоск для продажу вина з роботом-сомел’є

Ідея проекту в тому, щоб запропонувати магазинам та ресторанам...

Наростили м’ясо. Інвестиції в альтернативний білок потроїлися всього за рік

«2020-й став роком прориву для альтернативних білків. Рекордні інвестиції...

Дефіцит морепродуктів закриють рослинні креветки, друковані кальмари та краби із пробірки

Проте пропозиція не зростає такими ж темпами. Кількість морепродуктів,...

Вибір редактора
В продовження теми