Платформа, що продає некрасиві овочі харчовим гігінтам, отримала мільйони на розширення

Компанія з Сан-Франциско Full Harvest, що створила онлайн-платформу для продажу недосконалої та надлишкової їжі, закрила раунд фінансування серії В на суму $23 млн.

Раунд очолили Agtech TELUS Ventures, спільно з новими інвесторами Rethink Impact, Citi Impact, Doon Capital, Stardust Equity, Portfolia Food & AgTech Fund та існуючими Spark Capital, Cultivian Sandbox тощо.

Full Harvest виступає посередником між фермерами та деякими великими компаніями-переробниками продуктів харчування, як Danone, Health-Ade, Deardorff Farms тощо. 

Платформа вирішує відразу багато задач: знижує витрати на виробництво харчових продуктів, створює додатковий дохід для фермерів, які б інакше викинули недосконалі продукти на звалище, та бореться з потенційними відходами.

«Маючи на меті використати весь урожай без відходів, ми перетворили фрагментований ланцюг поставок у гнучкий, прозорий та надійний спосіб взаємодії виробників з фермерами для підтримки більш стійкої екосистеми переробки сильгосппродукції», — пояснила Крістін Мозлі, засновниця і генеральний директор Full Harvest.

Нове фінансування компания використає для масштабування онлайн-ринку, включаючи трикратне збільшення команди, технологій і пропозицій.

Продовжуючи тему боротьби з харчовими відходами, нагадаємо, раніше німецькі студенти створили еко-торбинки із фруктових шкірок, які можна розчинити у воді.

Джерело: Food Navigator-USA

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробник крекерів із цвіркунів запускає франчайзинг. Вхід у бізнес – 300 тис. євро

Вхід у новий бізнес коштуватиме 300 тис. євро За ці кошти Origen Farms забезпечить початківців обладнанням та навчить їх технології...

Дослідження: до 2030 року 10% м’яса в світі стане штучним

За даними аналітиків J’son&Partners Consulting, до 2025 року фудтеч виросте до $ 390 млрд. Найбільш значні темпи зростання в...

Борис Шестопалов, співвласник компанії HD-group про майбутнє харчової галузі і foodtech

Борис Шестопалов — український підприємець у сфері агріфуд, віце-президент Всеукраїнської асоціації пекарів, член аграрного комітету Спілки українських підприємців і...

Блакитні водорості стануть їжею людей майбутнього — розробники з США

“Спіруліна настільки вражаюча, що спочатку ми самі не вірили, що це насправді так, – говорять у компанії. – Спіруліна...

Найбільша українська мережа пекарень відкрила перший заклад у Празі

Заклад відкрився в самому центрі Праги в ТЦ Palladium, поруч із Карловим мостом. Площа становить 173 кв. м на...

Шістсотрічна українська солеварня випустила сирну сіль та шукає нового інвестора

Склад сирної солі включає різні сири, як от "Світанок", "Монастирський", сир із трюфелем, "Торба", "Годз", "Магура", "Верде" та "Чорна...

Може вас зацікавити

У 900-літньому монастирі Ґрімберґен відкрили інноваційну пивоварню та ресторан

Ультрасучасна броварня абатства Ґрімберґен повертає мистецтво пивоваріння до його...

Mitsubishi разом з ізраїльським стартапом годуватиме японців клітинними стейками

Mitsubishi доєдналася до просування футуристичної страви, адже її харчовий...

Вибір редактора
В продовження теми