Пивний інгредієнт допомагає заснути, покращує настрій та запобігає Альцгеймеру

Екстракт зрілого хмелю, а також витримані гіркі кислоти хмелю, що використовуються у виробництві пива, можуть покращити настрій та рівень енергії у дорослих.

Такими висновками поділилася Mitsui Fudosan, яка досліджувала пивні інгредієнти виробництва токійської компанії Kirin Holdings.

Отримані результати дадуть можливість використовувати інгредієнт у функціональних продуктах, таких як біологічно активні добавки або безалкогольне пиво.

«Помічено, що інгредієнти мають антидепресантну дію. І діють однаково ефективно для «будь-якого віку», — ділиться Kirin.

Зрілі гіркі кислоти (MHBA) отримують з квіток хмелю (Humulus lupulus) шляхом водної екстракції та використовують як ароматизатор для додавання гіркоти у виробництві пива.

Інгредієнт допомагає заснути і підтримує здоров’я кісток

MHBA від Kirin менш гіркі, ніж традиційні продукти з хмелю, тож їх можна змішувати з різними продуктами харчування та напоями, не порушуючи смаку.

Більш раннє дослідження, проведене ще у 2017 році, показало, що MHBA — багатообіцяючі у запобіганні хвороби Альцгеймера. 

З тих пір група провела численні дослідження інгредієнта на предмет інших функціональних можливостей.

В останньому дослідженні брали участь споживачі від 23 до 72 років; середній вік становив 44 роки. Усі були жителями “розумного” міста Кашіва-но-ха в префектурі Тіба (Японія). Кожному було виплачено ¥5000 ($44) незалежно від того, чи дійшли вони разом з компанією до завершення досліджень. 

Учасникам було рекомендовано споживати 350 мл безалкогольного пива, що містить 35 мг MHBA на день. Результати занотовувалися у анкетах самозвіту.

 До слова, раніше сінгапурські вчені створили пиво із кавових відходів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Легендарний лікер запакували у пляшки із ячменю, які легко утилізуються

Розроблена у співпраці з PA Consulting і PulPac, пляшка підлягає утилізації у звичайних паперових потоках, без необхідності відокремлювати інші...

Нагетси з міцелію покращують здоров’я серця, містять клітковину і білок

У вересні Meati запустила новий вебмагазин, де вона пообіцяла пропонувати продукти, які ніколи раніше не бачили споживачі. Там же...

Моцарела з кокосу — британські розробники створили новий вид веганського сиру

Нова безмолочна пропозиція виготовлена ​​на основі кокосової олії. Альтернативний сир не містить консервантів і може зберігатися три місяці в...

Найбільший виробник канабісу в Ізраїлі розробив харчові добавки з коноплею та грибами. «Веселий перекус».

Спільне пілотне виробництво включатиме дослідницькі групи компаній, які разом працюватимуть над розробкою низки продуктів з використанням вітамінів, мінералів, амінокислот,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

Дві європейські країни побили рекорд у фінансуванні сектору клітинного м’яса

Зокрема, Данія оголосила про виділення приблизно $99,5 млн на...

Стартап створив шоколад та каву з виноградних кісточок, соняшнику та масла ши

Кава без кавових зерен Voyage Foods, веганська арахісова паста,...

Кава за відбитком пальця: два гіганти відкрили першу кав’ярню без касирів

Перший заклад відкрили у Нью-Йорку. Тут дійсно ніхто не...

Ізраїльський стартап створив перше у світі рослинне філе лосося, яке копіює справжню рибу

Це стало результатом запатентованої унікальної технології виробництва Згодом філе можна...

Вибір редактора
В продовження теми