Пивний інгредієнт допомагає заснути, покращує настрій та запобігає Альцгеймеру

Екстракт зрілого хмелю, а також витримані гіркі кислоти хмелю, що використовуються у виробництві пива, можуть покращити настрій та рівень енергії у дорослих.

Такими висновками поділилася Mitsui Fudosan, яка досліджувала пивні інгредієнти виробництва токійської компанії Kirin Holdings.

Отримані результати дадуть можливість використовувати інгредієнт у функціональних продуктах, таких як біологічно активні добавки або безалкогольне пиво.

«Помічено, що інгредієнти мають антидепресантну дію. І діють однаково ефективно для «будь-якого віку», — ділиться Kirin.

Зрілі гіркі кислоти (MHBA) отримують з квіток хмелю (Humulus lupulus) шляхом водної екстракції та використовують як ароматизатор для додавання гіркоти у виробництві пива.

Інгредієнт допомагає заснути і підтримує здоров’я кісток

MHBA від Kirin менш гіркі, ніж традиційні продукти з хмелю, тож їх можна змішувати з різними продуктами харчування та напоями, не порушуючи смаку.

Більш раннє дослідження, проведене ще у 2017 році, показало, що MHBA — багатообіцяючі у запобіганні хвороби Альцгеймера. 

З тих пір група провела численні дослідження інгредієнта на предмет інших функціональних можливостей.

В останньому дослідженні брали участь споживачі від 23 до 72 років; середній вік становив 44 роки. Усі були жителями “розумного” міста Кашіва-но-ха в префектурі Тіба (Японія). Кожному було виплачено ¥5000 ($44) незалежно від того, чи дійшли вони разом з компанією до завершення досліджень. 

Учасникам було рекомендовано споживати 350 мл безалкогольного пива, що містить 35 мг MHBA на день. Результати занотовувалися у анкетах самозвіту.

 До слова, раніше сінгапурські вчені створили пиво із кавових відходів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційний стартап створив аналог м’ясного соку з червоних мікроводоростей

Стартап Yemoja, що займається розробкою морських інгредієнтів, розробив продукт, що імітує червоний сік м’яса, надаючи соковитості рослинним стейкам.Yemoja встановив,...

Ізраїльська компанія створила веганський майонез на основі нуту

Нейтральний смак нуту дозволяє широко застосовувати його ізолят у харчовій промисловості. Створений ChickP, він містить 90% білка та не...

Лід, полуниця та чилі: світова мережа кав’ярень презентувала незвичний лимонад

Крім звичних інгредієнтів лимонад Starbucks містить добру порцію суміші гострого перцю чилі. У літньому меню – Пряний Драгонфрут, Пряний Ананас...

У Сінгапурі будують перший автоматизований завод з виробництва рослинних морепродуктів

Нова фабрика буде служити виробничим майданчиком компанії, де розміщуватиметься центр досліджень, розробок та інновацій альтернатив веганського мяса та морепродуктів.Наразі...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

Виробник «Нашої Ряби» відкрив лабораторію для дослідів з їжею

В лабораторії експериментуватимуть студенти, науковці та викладачі. За допомогою...

Бренд «бісерного» морозива завдяки роботам виріс до $150 млн

Якщо у 2005 р. Mini Melts мала один кіоск...

Найбільший виробник канабісу в Ізраїлі розробив харчові добавки з коноплею та грибами. «Веселий перекус».

Спільне пілотне виробництво включатиме дослідницькі групи компаній, які разом...

У квітні стартують продажі хот-догів з копченим гороховим «м’ясом»

Продукт подвійно коптиться з використанням кленової деревної тріски та...

Алкоголь, протеїн та гриби, які паралізують комах — на ринку з’явився еволюційний сік майбутнього

Еволюційний алкогольний сік Build містить біоідентичний яєчний білок The...

Вибір редактора
В продовження теми