Група підприємців збирає інвестиції на суперфуд, який готували ще племена майя

Група мексиканських підприємців шукає підтримки на Kickstarter для виготовлення нового суперпродукту із плодів та листя дерева рамон.

Ця рослина широко застосовувалась в культурі майя з 2000 р до н.е.

Листя та плоди дерева рамон природно містять міорелаксант триптофан та багаті амінокислотами. Використовуються як для загального зміцнення організму, так і при лікуванні цукрового діабету, туберкульозу, бронхіту тощо.

Дерева допомагають відновлювати грунти, виснажені землеробством, та легко адаптуються до посушливих природних умов. Не потребують багато води та мають хорошу врожайність — близько 20 тонн на гектар.

Проєкт передбачає створення нового мексиканського бренду Ka-nan, що для початку, включатиме чай та борошно з листя і плодів рамонового дерева.

Унікальне борошно можна використовувати у більшості страв, включаючи ньокі, хліб, піцу, печиво та навіть тістечка.

Запуск нового бренду підтримуватиме місцевих фермерів і ремісників, даючи за їхню продукцію справедливу ціну.

У разі успішної кампанії, продукція з дерева рамон буде мати таблицю складу нутрієнтів, підтверджену лабораторно, для безпеки споживачів.

Підприємці планують масштабувати виробництво та сподіваються, що їхні суперпродукти незабаром з’являться на поличках супермаркетів.

Для тих, хто підтримає кампанію, окрім подарунків, підприємці обіцяють зробити цифрову кулінарну книгу.

Нагадаємо, раніше британці створили пюре з плодів баобаба, що заміняє пребіотики.

Джерело: Kickstarter

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап створив адаптогенні соки для досягнення внутрішнього дзену

«Немає кращого способу розслабитися та залишатися врівноваженим у святковий сезон — і не тільки — за допомогою адаптогенних соків...

Німці навчилися робити вино із листя. Воно дієтичне та без алкоголю

Для створення безалкогольного вина дослідники використовують листя нових сортів винограду, адаптованих до зміни клімату.«Ми використовуємо листя винограду та лозу,...

Стартап із Барселони виростив у лабораторії жири, які роблять альтернативне м’ясо соковитим

Місія Cubiq Foods – замінити звичайні насичені жири, такі як кокосова олія. Додані жири використовуються у культивованих та рослинних аналогах,...

На українському ринку з’явилося рослинне м’ясо вітчизнянного виробництва

Продукт пропонується у вигляді фаршу, який за смаком майже нічим не відрізняється від справжнього.Основою фаршу став багатий на рослинні...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Ukrainian hot chili peppers. Українська компанія виготовляє найгостріші соуси за «живою» технологією

Соуси виготовляються за технологією холодної ферментації, що дозволяє зберегти...

Українська молочна компанія “Люстдорф” представила питну кашу

Як зазначають в компанії, аналогів новому продукту на ринку...

Виробник «Жигулівського» варитиме пиво на сонячній енергії

Батареї планують встановити на всі дахи, які мають необхідний...

Відомий виробник піци створив до свят вино із помідорів

Це – лімітований напій, виготовлений із соковитих помідорів з...

Білок арахісу замість свинини — китайці створили чергову заміну м’яса, яку полюбив Сі Цзіньпін

Це перший бренд, який використовує білок арахісу як основний...

Вибір редактора
В продовження теми