Американський стартап розробив «грибне м’ясо», яке можна буде купити уже в 2022 році

Компанія Meati розробила цільне м’ясо з ферментованого міцелію, структуроване як звичайні шматки тваринного аналога.

«М’ясо Meati — це поживний цільно-харчовий білок, що застосовує лише частину інгредієнтів, які йдуть на виготовлення рослинного м’яса. По суті, кінцевий продукт — це просто міцелій з приправами», — пояснює Тайлер Хаггінс, співзасновник стартапу.

Порція «грибного м’яса» розміром близько 140 гр містить 25 гр білка та третину добової норми клітковини

В ньому менше натрію та насичених жирів, ніж в інших м’ясних продуктах рослинного походження. До того ж, щоб створити такий самий білок, використовуючи сою, потрібно в сім разів більше землі, кажуть виробники.

Засновники стартапу довгий час працювали з міцелієм та способами його застосувань. Ідея використати його як структуру для створення поживної повноцінної білкової альтернативи м’ясу пройшла успішне випробування.

Meati обіцяє наростити виробництво цільнозрізових альтернативних мясних шматків та у 2022 році запустити продукт в США.

 «Ми раді почати тестування на початку наступного року, а потім будемо стратегічно масштабуватись по торговельних каналах, щоб зробити Meati більш доступним для споживачів на національному рівні», — додав Хаггінс.

Стратегія зростання стартапу передбачає налагодження роздрібних партнерств та та масштабування виробниицтва.

Нагадаємо, раніше компанія Atlast Food розробила бекон на основі міцелію та будує найбільшу в США ферму для його вирощування.

Джерело: Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

З рослини зі спаржевих виготовили лінійку слабоалкогольних столових вин

AgaVida — тонко-солодке, злегка шипуче вино, виготовлене з агави преміум-класу, доповнене натуральними фруктовими смаками.Напій роблять із 100% нектару блакитної...

Американці створили «домашнього бармена», що готує 40 коктейлів одним натисканням кнопки

Представлений у двох варіантах Drinkworks Home Bar, забезпечує якість та зручність, оснащений системою з додатком для оптимізації приготування напоїв.Споживачам...

Лабораторна вирізка: стартап патентує технологію, що дозволить друкувати преміальне м’ясо

Заявка стосується нового методу біодруку, який має значно покращити процес отримання культивованого м’яса.Нова технологія дозволяє здійснювати чіткий контроль під...

Стартап Pairwise залучив $90 млн на створення вишень без кісточок

Інвестиційний раунд очолили Глобальний фонд харчових та сільськогосподарських технологій Pontifax та існуючий інвестор стартапу Deerfield Management Company. Також долучилася компанія...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

Рейтинг суперфруктів: ТОП-7 фруктів з високим вмістом антиоксидантів

У процесі життєдіяльності в людському організмі регулярно виробляються «неповноцінні...

Стартап створив молекулярну курятину з води, квасолі, трав та овочів. Вона містить все, що є у м’ясі

Виробничий стартап Shandi Global розробив аналог м’яса рослинного походження...

У Південній Кореї варять за спеціальною технологією пармезан із вівса

Використовуючи власну запатентовану технологію, яка імітує традиційний спосіб старіння...

Іспанці створили кошерну «чорну ікру» із японських водоростей

Альтернативу ікрі Eurocaviar винайшла із морських водоростей вакаме та...

Сироварня на вогні Formaggio olive робить винний сулугуні та сирні кейк-попси

Так з’явились інновіційні винний сулугуні та сирні кейк-попси Винний сулугуні...

Вибір редактора
В продовження теми