Американський стартап розробив «грибне м’ясо», яке можна буде купити уже в 2022 році

Компанія Meati розробила цільне м’ясо з ферментованого міцелію, структуроване як звичайні шматки тваринного аналога.

«М’ясо Meati — це поживний цільно-харчовий білок, що застосовує лише частину інгредієнтів, які йдуть на виготовлення рослинного м’яса. По суті, кінцевий продукт — це просто міцелій з приправами», — пояснює Тайлер Хаггінс, співзасновник стартапу.

Порція «грибного м’яса» розміром близько 140 гр містить 25 гр білка та третину добової норми клітковини

В ньому менше натрію та насичених жирів, ніж в інших м’ясних продуктах рослинного походження. До того ж, щоб створити такий самий білок, використовуючи сою, потрібно в сім разів більше землі, кажуть виробники.

Засновники стартапу довгий час працювали з міцелієм та способами його застосувань. Ідея використати його як структуру для створення поживної повноцінної білкової альтернативи м’ясу пройшла успішне випробування.

Meati обіцяє наростити виробництво цільнозрізових альтернативних мясних шматків та у 2022 році запустити продукт в США.

 «Ми раді почати тестування на початку наступного року, а потім будемо стратегічно масштабуватись по торговельних каналах, щоб зробити Meati більш доступним для споживачів на національному рівні», — додав Хаггінс.

Стратегія зростання стартапу передбачає налагодження роздрібних партнерств та та масштабування виробниицтва.

Нагадаємо, раніше компанія Atlast Food розробила бекон на основі міцелію та будує найбільшу в США ферму для його вирощування.

Джерело: Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Гігант зернового ринку створив екстра-веганський шоколад, аналогів якого немає на ринку

Для створення нової лінійки, «інженери щоколаду» визначили основні «енергетичні» інгредієнти, які «забезпечать особливий смак і текстуру». Ними стали порошок...

Білок арахісу замість свинини — китайці створили чергову заміну м’яса, яку полюбив Сі Цзіньпін

Це перший бренд, який використовує білок арахісу як основний інгредієнт для створення замінника тваринному м’ясу.Пельмені сяолунбао (або їх ще...

Рослина із запахом гниючої плоті стала основою для веганських кальмарів

Коньяку – японська рослина, яка має давню історію. Інші її назви – «диявольський язик», «лілія вуду», «зміїна пальма» або...

Повстання машин. Роботи-кіоски бродитимуть супермаркетами, танцюватимуть та продаватимуть цукерки

Такий планується розмістити в магазині ShopRite в Монро, штат Нью-Йорк (США).Робот, якого вже охрестили «Смайликом», гратиме музику та, ймовірно,...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Тестові кухні, коворкінги та бродіння: аграрний гігант відкриває простір для створення їжі майбутнього

Розташована в Сінгапурі, ScaleUp Bio керуватиме новою пілотною лабораторією...

Китайці створили колірний індикатор «свіжості» морепродуктів, надихнувшись хамелеоном

Ключовою частиною виробництва морепродуктів є здатність виявляти диметиламін та...

Сімейне господарство створило енергетичні медові снеки для ЗСУ

Снек «Медова паста +292» має енергетичну цінність у 292...

Японка та американець створили молоко із кабачка — з вітаміном С та залізом

На сьогодні вже нікого не здивуєш мигдальним, вівсяним чи...

Вибір редактора
В продовження теми