Британці створили рослине молоко третього покоління

Йоркширський бренд Mighty Drinks, найбільш відомий своїм веганським гороховим молоком, залучив $10 млн інвестицій та відразу оголосив про запуск рослинного молока третього покоління. 

Нова лінійка M.LKology — це найавтентичніше несправжнє молоко компанії на сьогоднішній день. 

Для імітації тваринного продукту Mighty Drinks використала технологію точного бродіння

Уже у січні 2022 року воно має “приземлитися” на полички найбільших британських мерж — Tesco і Sainsbury’s.

На старті буде запущено три продукти: цільне молоко, напівфабрикат і молоко для бариста. Всі вони мають відповідні властивості для застосування замість стандартних молочних продуктів. 

Диверсифікація Mighty у напрямку точного бродіння стала можливою якраз за рахунок нещодавного залучення інвестицій. Це дасть змогу відкрити продукти компанії для більш широкого кола споживачів, у тому числі, вибагливих поціновувачів молока.

Проте Mighty стверджує, що її продукти не йдуть на компроміс щодо смаку, текстури чи універсальності.

«Це найбільша розробка у сегменті рослинного молока, і зараз — чудовий час для нас бути в авангарді інновацій. M.LKology — третє покоління рослинного молока, воно наближене до традиційного продукту більше, ніж будь-коли раніше», — сказав Нік Уоткінс, співзасновник Mighty. 

Mighty розглядає M.LKology як природну еволюцію молока

Стартап вважає, що новий продукт в змозі замінити традиційне молоко у найголовніших традиційних британських стравах, таких як каші та чай.

Нагадаємо, раніше австрійська компанія Kern Tec створила молоко із вишневих кісточок.

Джерела: Mighty, Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вчителька історії пече дизайнерський хліб з картинами на скоринці

Сам хліб майстриня не продає, але навчає пекарському мистецтву своїх учнів.Візерунки на скоринці Ханна створює з овочів та порошку...

Дослідження: до 2030 року 10% м’яса в світі стане штучним

За даними аналітиків J’son&Partners Consulting, до 2025 року фудтеч виросте до $ 390 млрд. Найбільш значні темпи зростання в...

Європа готується до дегустацій лабораторної їжі. В меню — сосиски, пельмені і риб’ячий жир

Згідно з даними Нідерландського фонду клітинного сільського господарства, заявки на схвалення клітинного м’яса та морепродуктів подали відразу три місцеві...

З ряски створили найстійкіший у світі білок. Він такий же, як яєчний

Лемна, відома як ряска, є прекрасним джерелом RuBisCO. У фотосинтезуючих рослин RuBisCO — це фермент, відповідальний за перший етап...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Технологи та хокеїсти випустили першу рослинну індичку та фрикадельки з помідорів для веганів

Нове розширення асортименту компанії Planterra Foods спрямоване задовольнити зростаючий...

Рослинна їжа вийде за рамки імітації м’яса — тренди з останньої виставки інноваційної їжі

Рослинні продукти майбутнього вийдуть за рамки імітації їжі тваринного...

Завод з вироблення лабораторної курятини й баранини з’явиться у 2022 році

Повноцінний запуск потужностей запланований на 2022 р. До того...

У лабораторії вперше виростили цільні шматки м’яса з прошарками жиру

Вони використовують метод, завдяки якому в продукті міститься більше...

Вибір редактора
В продовження теми