Розробник їстівної упаковки з водоростей зібрав $13 млн, щоб вивести її на ринок

Стартап із Великобританії Notpla зібрав 10 млн фунтів стерлінгів (приблизно $13,3 млн) у рамках серії А на комерціалізацію свого флагманського продукту «Ooho».

Фінансування очолили Horizons Ventures за участю існуючих інвесторів Astanor Ventures, Lupa Systems і Torch Capital.

Ooho — це їстівний біорозкладний пакувальний матеріал на основі морських водоростей.

Потенційні можливості застосування матеріалів Notpla включають упаковку засобів гігієни, миючих засобів, порційних рідких та твердих продуктів харчування.

«Ми успішно завершили лабораторні випробування та працюємо над розширенням асортименту нашої упаковки з кількома комерційними партнерами», — говорить П’єр Пасльє, співзасновник стартапу.

Частина отриманих коштів піде на підтримку розробки паперу Notpla, виготовленого з побічних продуктів, що залишаються від промислової переробки водоростей.

Водоростевий папір потребує на 30% менше деревної целюлози ніж класичний, що дозволить зменшити кількість відходів у ланцюжку постачання морських водоростей, пояснює Пасльє.

Компанія співпрацює з люксовими брендами для розробки вторинної упаковки, включаючи коробки та конверти.

Виробники Ooho визнають, що морські водорості можуть не досягти паритету з поточною ринковою ціною на пластик, проте, каже Пасльє: «це не обмежуючий фактор для нашого зростання».

Цього року Notpla вже випробував 30 тис. коробок на основі водоростей у британських ресторанах Just Eat і Take Away та планує залучати нових клієнтів у сфері громадського харчування.

Джерело: Packaging Insight

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Упаковка із відбракованих яєць дозволяє зберігати фрукти та овочі довше та безпечніше

В Університеті Райса придумали як використовувати яйця, які з різних причин не потрапляють на полиці магазинів. Дослідники пропонують виробляти...

Бутерм’яс: із пшеничного глютену створили в’ялене рослинне м’ясо

Перший із них, Spicy Kung Pao Jerky, виготовляється зі знаковими смаками провінції Сечуань — пряного імбиру та припеченого на...

Німецька компанія створила ціле рослинне яйце: з білком, жовтком та шкарлупою

У 2022 році стартап зібрав на свою розробку 5 млн євро інвестицій, а цього року увійшов до когорти 14...

Пиво, зварене з роботом-пивоваром, взяло золото на найбільшому конкурсі у світі

Американський портер Крістіана Чендлера, приготований за допомогою BEERMKR, обійшов 164 учасників. "Чорт, я взяв золото! Та я роками намагався виграти...

Український бренд Jaffa випустив Ice Coffee — натуральну холодну каву

Продукт створено для сучасних споживачів, які цінують якість, натуральність, зручність і естетику. Це відповідь на глобальний тренд кави «to...

Alviva Group збільшує експорт кондитерської продукції

Продуктові лінійки мусово-йогуртових тортів та еклерів бренду Tarta розроблені з урахуванням потреб міжнародного ринку та відповідають останнім трендам у...

Mars контролюватиме походження морепродуктів у кормах

Компанія Mars стала першою у світі серед виробників кормів для домашніх тварин, яка офіційно зобов’язалася дотримуватися стандартів Глобального діалогу...

Nestlé використовує відходи какао-бобів для збільшення виробництва шоколаду

Швейцарська компанія Nestlé оголосила про впровадження інноваційної технології переробки какао-плодів, яка дозволяє використовувати до 30% частин, що раніше йшли...

Може вас зацікавити

Власник бренду Фрекен БОК запускає унікальне виробництво чаю вартістю $20 млн

Згідно з повідомленням Міністерства економіки, вартість проєкту оцінюється в...

Користь та шкода ферментованих продуктів: пробіотики, домашня ферментація та їх вплив на здоров’я

Ферментовані продукти завжди були важливою частиною харчування різних культур....

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий...

Стартап вирощує на дріжджах олію, яка замінить соняшникову та пальмову

Продукти є високоякісною, стійкою та місцевою альтернативою пальмовій олії....

Кава за відбитком пальця: два гіганти відкрили першу кав’ярню без касирів

Перший заклад відкрили у Нью-Йорку. Тут дійсно ніхто не...

Вибір редактора
В продовження теми