Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    Часник без запаху — ліванська компанія отримала премію за кращий продукт 2021 року

    Ліванська компанія Garlidoux перетворила звичайний часник на часник без запаху. Для цього зібрану вручну сировину піддали ферментації та перетворили на пасту. Її можна використовувати у будь-яких рецептах, що передбачають часник.

    Ферментований часник не лишає неприємного запаху та не призводить до розладів травлення

    «Багато вчених з усього світу безуспішно витратили роки на дослідження, щоб розкрити таємницю побічних ефектів часнику, і врешті-решт це вдалося нам», — говорить Халіл Абуррусс, генеральний директор Garlidoux.

    Компанія витратила на створення інноваційного продукту 6 років

    «Ми розробили технологію, яка зводить до нуля побічні ефекти сирого часнику, зберігаючи на 100% форму, смак та корисні властивості», — додав Абуррусс.

    Концепцію реалізували у вигляді часникової пасти, яка відразу отримала нагороду на Asia Food Innovation Award, дуже престижній міжнародній премії за інноваційні продукти харчування в Сінгапурі.

    В жовтні 2019 р. Garlidoux був готовий до запуску в Лівані. Але враховуючи ситуацію в країні, це вдалося зробити аж у березні 2020-го.

    «За перші 2 місяці зайняли 44% ринку з категорії часникової пасти», — ділиться Абуррус

    Далі Ліван зазнав економічного спаду, потім ситуація погіршилася через вибух в Бейруті, який повністю знищив фабрику і склади Garlidoux. На відновлення компанія витратила цілих 9 місяців.

    «Зараз Garlidoux — це найсучасніша фабрика часникової пасти, сертифікована ISO, — сказав Абуррус. — Хоча нам було надзвичайно важко пережити те, що сталося».

    Минулого місяця Garlidoux отримала другу міжнародну нагороду за інновації в харчових продуктах — премію Lausanne Index Prize як «Кращий продукт року 2021». 

    У планах ліванської компанії — запустити цілу серію інноваційних продуктів та продавати їх по всьому світу.

    Нагадаємо, раніше українці помістили часник у гранули та презентували в Дубай.

    Джерела: Garlidoux, The961

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    «П’яний кум» у вині та «лавандовий» — у квітах. Сироварня на Житомирщині створює унікальну рікоту

    Сири створюються вручну з цільного коров’ячого молока, яке постачають місцеві фермери. В асортименті: качота та халумі з різними наповнювачами,...

    Стартап створив «безвідходні» рослинні реберця з їстівними кістками

    Раніше Juicy Marbles уже спробувала продавати обмежені партії реберець онлайн. Новий продукт має удосконалену рецептуру, яка змінена відповідно до відгуків...

    Лідери ринку створили глазуровані пончики для нарощування м’язів

    Популярна мережа Dunkin' Donuts у співпраці з Bellring Brands, яка виготовляє харчові добавки для бодибілдингу, створила інновацію, від якою...

    Nuro отримали $500 млн на розвиток автономних автомобілів для доставки

    Стартап, який вже сумарно підняв $ 1,5 млрд, розробляє роботизовані транспортні засоби для кур'єрської доставки. Вони вже активно використовуються...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    Українці відтворюють рецепти зі стародавнім суперфудом

    Зокрема, житомирський майстер народної творчості Олег Земнухов під час...

    В океані майже не залишилось вугрів. Тепер їх вирощуватимуть у лабораторії

    Її запатентована технологія органоїдів — тривимірна структура тканини, отримана...

    Вибір редактора
    В продовження теми