Часник без запаху — ліванська компанія отримала премію за кращий продукт 2021 року

Ліванська компанія Garlidoux перетворила звичайний часник на часник без запаху. Для цього зібрану вручну сировину піддали ферментації та перетворили на пасту. Її можна використовувати у будь-яких рецептах, що передбачають часник.

Ферментований часник не лишає неприємного запаху та не призводить до розладів травлення

«Багато вчених з усього світу безуспішно витратили роки на дослідження, щоб розкрити таємницю побічних ефектів часнику, і врешті-решт це вдалося нам», — говорить Халіл Абуррусс, генеральний директор Garlidoux.

Компанія витратила на створення інноваційного продукту 6 років

«Ми розробили технологію, яка зводить до нуля побічні ефекти сирого часнику, зберігаючи на 100% форму, смак та корисні властивості», — додав Абуррусс.

Концепцію реалізували у вигляді часникової пасти, яка відразу отримала нагороду на Asia Food Innovation Award, дуже престижній міжнародній премії за інноваційні продукти харчування в Сінгапурі.

В жовтні 2019 р. Garlidoux був готовий до запуску в Лівані. Але враховуючи ситуацію в країні, це вдалося зробити аж у березні 2020-го.

«За перші 2 місяці зайняли 44% ринку з категорії часникової пасти», — ділиться Абуррус

Далі Ліван зазнав економічного спаду, потім ситуація погіршилася через вибух в Бейруті, який повністю знищив фабрику і склади Garlidoux. На відновлення компанія витратила цілих 9 місяців.

«Зараз Garlidoux — це найсучасніша фабрика часникової пасти, сертифікована ISO, — сказав Абуррус. — Хоча нам було надзвичайно важко пережити те, що сталося».

Минулого місяця Garlidoux отримала другу міжнародну нагороду за інновації в харчових продуктах — премію Lausanne Index Prize як «Кращий продукт року 2021». 

У планах ліванської компанії — запустити цілу серію інноваційних продуктів та продавати їх по всьому світу.

Нагадаємо, раніше українці помістили часник у гранули та презентували в Дубай.

Джерела: Garlidoux, The961

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Погнали на понгамію. Danone взявся за розробку продуктів з бобів дерева понгамії

Terviva займається комерціалізацією понгамії. Понгамія є квітучим деревом, що походить з Австралії та Індії, а також часто вирощується у...

Ізраїльський виробник 3D-м’яса виходить на IPO, щоб перейти на промислові обсяги

Вони прагнуть отримати до 25,4 млн доларів і планують продати до 1,9 млн акцій за стартовою ціною 15,10 долара...

Виробник вівсяного молока, в якого вклалися Опра Уїнфрі і Джей Зі, програв суд за бренд

Oatly звернулася до суду з вимогою заборонити Glebe Farm використовувати свою торгову марку, адже та надто схожа на його...

3000 років тому європейці варили сир з пліснявою — докази знайшли у туалеті

Тобто майже три тисячоліття тому робітники соляної шахти в Австрії уже володіли складною технологією виробництва сиру та пива.Результати досліджень...

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Може вас зацікавити

Чайний гриб та віскі — мрія пострадянських бебі-бумерів стала реальністю

«Чайна індустрія стрімко розвивається, і росте швидше ніж кава,...

Вчені розробили чай та каву з пробіотиками. Напої вживають після бродіння

Вчені Національного університету Сінгапуру розробили чай та каву з...

Вибір редактора
В продовження теми