Часник без запаху — ліванська компанія отримала премію за кращий продукт 2021 року

Ліванська компанія Garlidoux перетворила звичайний часник на часник без запаху. Для цього зібрану вручну сировину піддали ферментації та перетворили на пасту. Її можна використовувати у будь-яких рецептах, що передбачають часник.

Ферментований часник не лишає неприємного запаху та не призводить до розладів травлення

«Багато вчених з усього світу безуспішно витратили роки на дослідження, щоб розкрити таємницю побічних ефектів часнику, і врешті-решт це вдалося нам», — говорить Халіл Абуррусс, генеральний директор Garlidoux.

Компанія витратила на створення інноваційного продукту 6 років

«Ми розробили технологію, яка зводить до нуля побічні ефекти сирого часнику, зберігаючи на 100% форму, смак та корисні властивості», — додав Абуррусс.

Концепцію реалізували у вигляді часникової пасти, яка відразу отримала нагороду на Asia Food Innovation Award, дуже престижній міжнародній премії за інноваційні продукти харчування в Сінгапурі.

В жовтні 2019 р. Garlidoux був готовий до запуску в Лівані. Але враховуючи ситуацію в країні, це вдалося зробити аж у березні 2020-го.

«За перші 2 місяці зайняли 44% ринку з категорії часникової пасти», — ділиться Абуррус

Далі Ліван зазнав економічного спаду, потім ситуація погіршилася через вибух в Бейруті, який повністю знищив фабрику і склади Garlidoux. На відновлення компанія витратила цілих 9 місяців.

«Зараз Garlidoux — це найсучасніша фабрика часникової пасти, сертифікована ISO, — сказав Абуррус. — Хоча нам було надзвичайно важко пережити те, що сталося».

Минулого місяця Garlidoux отримала другу міжнародну нагороду за інновації в харчових продуктах — премію Lausanne Index Prize як «Кращий продукт року 2021». 

У планах ліванської компанії — запустити цілу серію інноваційних продуктів та продавати їх по всьому світу.

Нагадаємо, раніше українці помістили часник у гранули та презентували в Дубай.

Джерела: Garlidoux, The961

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Хліб з морських водоростей протидіє гіпертонії та містить багато білку

Технологія біологічної випічки Sea & Flour розрахована на виготовлення хліба з високим вмістом білка та низьким вмістом натрію. Основним...

Штучний інтелект відтворив справжній жир грудного молока

Live Green веде діяльність у США, Чилі (де її було засновано), Сінгапурі та Індії (де знаходяться її науково-дослідні об’єкти...

Грант на виробництво харчових продуктів: як отримати?

Як отримати грант для виробників харчових продуктів в розмірі $20 000? Данська рада з питань біженців (DRC) здійснює програму в...

Поляки розробили наклейки, які подовжують термін зберігання грибів

Формат наклейки – простий у використанні, говорить Тім Малефіт, технічний директор Fresh Inset. Вона працює за рахунок поступового вивільнення...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Медійний гігант відкриє «космічний» ресторан на висоті 220 миль над землею

Ресторан буде розташований у тематичному парку Epcot у «країні»...

З’явилося перше у світі пиво з листям коки – слабоалкогольне, зі “смаком пригод”

Ідея інноваційного пива виникла у телевізійного шеф-кухаря Джеремі Вермолена,...

Особистий шеф-кухар Пола Маккартні та Елтона Джона схвалив білок із люпину

Скотт Фіндлі свого часу навчався у Гордона Рамзі та...

Індійський стартап вперше в історії створив «безмолочне» вершкове масло

Веганське масло WhiteCub позбавлене будь-яких етерифікованих жирів, трансжирів або...

Львівська майстерня створює морозиво із борщу. Весь прибуток іде на дрони

“Такого поєднання ви точно не куштували: томати, цибуля, буряк,...

Вибір редактора
В продовження теми