Часник без запаху — ліванська компанія отримала премію за кращий продукт 2021 року

Ліванська компанія Garlidoux перетворила звичайний часник на часник без запаху. Для цього зібрану вручну сировину піддали ферментації та перетворили на пасту. Її можна використовувати у будь-яких рецептах, що передбачають часник.

Ферментований часник не лишає неприємного запаху та не призводить до розладів травлення

«Багато вчених з усього світу безуспішно витратили роки на дослідження, щоб розкрити таємницю побічних ефектів часнику, і врешті-решт це вдалося нам», — говорить Халіл Абуррусс, генеральний директор Garlidoux.

Компанія витратила на створення інноваційного продукту 6 років

«Ми розробили технологію, яка зводить до нуля побічні ефекти сирого часнику, зберігаючи на 100% форму, смак та корисні властивості», — додав Абуррусс.

Концепцію реалізували у вигляді часникової пасти, яка відразу отримала нагороду на Asia Food Innovation Award, дуже престижній міжнародній премії за інноваційні продукти харчування в Сінгапурі.

В жовтні 2019 р. Garlidoux був готовий до запуску в Лівані. Але враховуючи ситуацію в країні, це вдалося зробити аж у березні 2020-го.

«За перші 2 місяці зайняли 44% ринку з категорії часникової пасти», — ділиться Абуррус

Далі Ліван зазнав економічного спаду, потім ситуація погіршилася через вибух в Бейруті, який повністю знищив фабрику і склади Garlidoux. На відновлення компанія витратила цілих 9 місяців.

«Зараз Garlidoux — це найсучасніша фабрика часникової пасти, сертифікована ISO, — сказав Абуррус. — Хоча нам було надзвичайно важко пережити те, що сталося».

Минулого місяця Garlidoux отримала другу міжнародну нагороду за інновації в харчових продуктах — премію Lausanne Index Prize як «Кращий продукт року 2021». 

У планах ліванської компанії — запустити цілу серію інноваційних продуктів та продавати їх по всьому світу.

Нагадаємо, раніше українці помістили часник у гранули та презентували в Дубай.

Джерела: Garlidoux, The961

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Британські розробники по QR-коду підкажуть, які продукти знищать цивілізацію

Foodsteps — перша британська технологічна компанія, яка надає інформацію про відстеження викидів вуглецю та розробила схему маркування екологічного впливу...

Готується до відкриття найбільша у світі фабрика з виробництва лабораторного м’яса

Підприємство матиме інноваційний центр та дегустаційну кухню, і зможе виробляти до 12 000 тонн культивованої курятини щороку.  Очікується, що завод...

Азійський тигр. Сингапур розширює ринок альтернативних білків в обмін на фінансування

Зараз Сингапур імпортує понад 90% їжі. Це спонукало до створення більш самостійної продовольчої екосистеми за рахунок альтернативних білків. Нова ініціатива...

Ресторан 5-зіркового готелю в Абу-Дабі в Надвечір’я Різдва пригощатиме кутею, борщем та голубцями

На захід вже зареєструвалися близько 160 осіб, а пригощатиме різдвяними стравами ресторан White 5-зіркового готелю Jumeirah at Saadiyat Island...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Майонез з шоколадом та апельсином — легендарна компанія випустила до Різдва ексклюзивний продукт

Heinz, найвідоміший у світі виробник кетчупів та майонезів, об’єднався...

Світовий бренд створив інноваційні суміші для насичення організму водою

Продукт доступний  у трьох смаках: лимон-лайм, зелений виноград і...

Штучний інтелект відтворив справжній жир грудного молока

Live Green веде діяльність у США, Чилі (де її...

Український бренд чавить яблучні соки з канабісом та спіруліною

Сік можна, зокрема, знайти на полицях супермаркетів «Сільпо», де...

Ізраїльський стартап розробив платформу для виготовлення цільних шматків м’яса з рослин

На відміну від існуючих технік 3D та екструзії, застосовуваних...

Вибір редактора
В продовження теми