Вирощена із стовбурових клітин куряча грудка отримала «зелене світло» на продаж у Сінгапурі

Підрозділ GOOD Meat компанії Eat Just, що першою у світі почала продавати та навіть доставляти додому культивоване м’ясо, отримав дозвіл на продаж в Сінгапурі нового продукту з біореактора — культивованої курячої грудки.  

Наступного тижня компанія презентує продукт у готельно-ресторанному комплексі JW Marriott Singapore South Beach.

“Зелене світло” на культивовану курячу грудку Eat Just отримала трохи більше ніж через рік після дебюту з першим лабораторним м’ясом.

Дозвіл на продаж надало Сінгапурське харчове агентство (SFA), регулюючий орган Сінгапуру з питань безпеки харчових продуктів. 

Після виведення на ринок нового продукту GOOD Meat зобов’язується збільшити інвестиції у свої потужності з виробництва культивованого м’яса в Сінгапурі. 

Проектування та створення систем, які дозволять наростити обсяги виробництва культивованого м’яса, вже тривають. Компанія сподівається запустити нову інфраструктуру в експлуатацію протягом 2022-23 рр. 

Підрозділ культивованого м’яса Eat Just також планує розширити свою команду в Сінгапурі в галузі виробництва, науки та інженерії.

Схвалення регуляторних органів є ще одним прикладом цілеспрямованого руху Сінгапуру в сегменті альтернативних білків і культивованого м’яса. 

Ці зусилля є частиною ініціативи острівної країни «30х30» щодо суверенітету у сфері продовольчої безпеки та досягнення забезпечення населення харчами внутрішнього виробництва на 30% до 2030 року.

І це не просто слова: окрім Eat Just інші потужні компанії — Perfect Day, Avant Meats — уже інвестують у будівництво інноваційних центрів у країні.

Джерела: GOOD Meat, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В океані майже не залишилось вугрів. Тепер їх вирощуватимуть у лабораторії

Її запатентована технологія органоїдів — тривимірна структура тканини, отримана зі стовбурових клітин — не потребує стільки факторів росту, як...

Легенда велоспорту вклав мільйони у жуйку, що замінює чашку кави

Маючи в команді лише 10 працівників, Rev Gum успішно продає на американському ринку унікальну товарну позицію – жувальну гумку...

Безос та Ді Капріо допомогли виробнику культивованого лосося зібрати рекордні інвестиції

Найбільший в історії раунд фінансування очолив Л. Каттерон. Серед інших відомих інвесторів — Леонардо Ді Капріо, Bezos Expeditions, Temasek...

Ковбаса, що знімає стрес — британці розробили інноваційну їжу за стандартами Michelin

У асортименті Veganly Deli — делікатеси з високим вмістом білка та безмолочні сири, виготовлені за стандартами якості Мішлен Таким чином...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Виробник першого у світі клітинного бургера запускає гігантський завод у Нідерландах

Голландська компанія, яка вирощує яловичину безпосередньо з клітин тварин,...

Піонер сегменту рослинної їжі іде на IPO. У планах — новий завод та нові продукти

IPO розпочнеться в найближчі місяці на Франкфуртській фондовій біржі...

Вибір редактора
В продовження теми