Від нарізки до фритюрниці — 60 днів. Картоплю фрі обробляють вуглекислим газом, щоб зберігати без холодильника

Нью-йоркська компанія Farther Farms розробила технологію, яка може змінити спосіб зберігання та розподілу їжі. 

Використовуючи вуглекислий газ, вони знайшли спосіб природної пастеризації продуктів без потреби в заморожуванні, охолодженні або штучних консервантах, подовжуючи термін придатності свіжих продуктів і скорочуючи витрати енергії на переробку та розповсюдження приблизно на 70%. 

На своєму заводі в Рочестері компанія виготовляє «ніколи не заморожену» картоплю фрі, термін придатності якої становить 60 днів.

Farther Farms всього лише обробляє свіжонарізану картоплю надкритичним вуглекислим газом та пакує її. 

Такі пакети можуть транспортуватися куди завгодно без охолодження — прямо до фритюрниці.

«Якщо подумати, то це — божевілля: у кожному домі стоять холодильники чи морозильні камери. Вантажівки з охолоджувачами перевозять їжу по всьому світу», — говорить Майк Аннунціата, співзасновник і генеральний директор компанії. 

Проблема — більше екологіча. Цитуючи дослідження, опубліковане в Food Research International у 2010 році, Аннунціата акцентує, що охолоджувальні системи споживають близько 15% енергії у глобальному вимірі.

«Ми не змінимо це за одну ніч, але можна почати з концепції, яку люди зрозуміють: ось вона — високоякісна картопля-фрі, стійка до зберігання без холодильника», — ділиться гендиректор компанії.

Додає, що його мета — не змінити картоплю фрі. Farther Farms хоче змінити уявлення світу про їжу.

Нагадаємо, раніше міжнародна група вчених створила плівку з водоростей, яка довше зберігає продукти свіжими.

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Відомий кіноактор Ештон Катчер інвестує в топовий стартап з вирощування лабораторного м’яса

Співпраця орієнтована на прискорення зростання компанії у розробці та комерціалізації власних технологій виробництва культивованого м’яса.MeaTech 3D вважає, що технології...

Білком для астронавтів стануть тютюнові шкідники

«Є багато цікавих джерел клітин для вирощування їжі, які, по суті, недостатньо використовуються, недостатньо вивчені та з великим потенціалом,...

Львів’яни варять кабачкові цукати, які схожі на банан та диню

“За нашою традицією, це повністю натуральний продукт. Навіть у якості барвника використовуємо смородину та червоний буряк”, – говорять у...

Безалкогольний ноотропний напій створили для тих, хто хоче відмовитися від випивки

Напій з хмелю, газованої води та інгредієнтів, що покращують настрій, не містить цукру та має нуль калорій У новому продукті...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Може вас зацікавити

Китайці навчилися друкувати фрикадельки з лабораторного м’яса у промислових масштабах

Вчені запевняють, що створили «клітинну фабрику», яка може виробляти...

Чіпскоїн. Pringles продає віртуальні чіпси за криптовалюту

Свою пропозицію компанія називає CryptoCrisp. Об’єм випуску серії з...

Вибір редактора
В продовження теми