Від нарізки до фритюрниці — 60 днів. Картоплю фрі обробляють вуглекислим газом, щоб зберігати без холодильника

Нью-йоркська компанія Farther Farms розробила технологію, яка може змінити спосіб зберігання та розподілу їжі. 

Використовуючи вуглекислий газ, вони знайшли спосіб природної пастеризації продуктів без потреби в заморожуванні, охолодженні або штучних консервантах, подовжуючи термін придатності свіжих продуктів і скорочуючи витрати енергії на переробку та розповсюдження приблизно на 70%. 

На своєму заводі в Рочестері компанія виготовляє «ніколи не заморожену» картоплю фрі, термін придатності якої становить 60 днів.

Farther Farms всього лише обробляє свіжонарізану картоплю надкритичним вуглекислим газом та пакує її. 

Такі пакети можуть транспортуватися куди завгодно без охолодження — прямо до фритюрниці.

«Якщо подумати, то це — божевілля: у кожному домі стоять холодильники чи морозильні камери. Вантажівки з охолоджувачами перевозять їжу по всьому світу», — говорить Майк Аннунціата, співзасновник і генеральний директор компанії. 

Проблема — більше екологіча. Цитуючи дослідження, опубліковане в Food Research International у 2010 році, Аннунціата акцентує, що охолоджувальні системи споживають близько 15% енергії у глобальному вимірі.

«Ми не змінимо це за одну ніч, але можна почати з концепції, яку люди зрозуміють: ось вона — високоякісна картопля-фрі, стійка до зберігання без холодильника», — ділиться гендиректор компанії.

Додає, що його мета — не змінити картоплю фрі. Farther Farms хоче змінити уявлення світу про їжу.

Нагадаємо, раніше міжнародна група вчених створила плівку з водоростей, яка довше зберігає продукти свіжими.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційний український foodtech зародиться із кластерів із потужними R&D центрами — Борис Шестопалов, HD-group

Як забезпечити цю трансформацію — newfood.ua розповів Борис Шестопалов, акціонер компаній HD Group, GFS, а також ідеолог Volia Agri-Food...

Рослинне молоко за 3 хвилини: домашній пристрій претендує стати новою “мікрохвильовкою”

Пристрій виявився популярнішим, ніж того очікували засновники стартапу Міхаель та Надіна. Вони говорять, що з моменту запуску Milky Plant...

Дієта без яловичини, омарів та молока врятує Землю від апокаліпсису

"Якби кожен на Землі відмовився від м’яса та риби, то це врятувало б довкілля від тисяч тонн вуглецевих викидів",...

Американці створили преміум-каву з конопель, що не втрачає канабідіол при заварюванні

КБР (канабідіол) — це натуральна неп’янка сполука, що міститься в коноплі та широко застосовується у медицині й функціональних продуктах...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Може вас зацікавити

Стартап, що виростив м’ясо із клітин яйця, очікує згоди на початок його продажів

Очікується, що процес триватиме від 18 до 24 місяців Vital...

Всесвітньо відомий бренд запускає перше в історії пиво Сонця – з вітаміном D

Sunbrew дебютує в Канаді цього місяця, пізніше цього року...

Вибір редактора
В продовження теми