Від нарізки до фритюрниці — 60 днів. Картоплю фрі обробляють вуглекислим газом, щоб зберігати без холодильника

Нью-йоркська компанія Farther Farms розробила технологію, яка може змінити спосіб зберігання та розподілу їжі. 

Використовуючи вуглекислий газ, вони знайшли спосіб природної пастеризації продуктів без потреби в заморожуванні, охолодженні або штучних консервантах, подовжуючи термін придатності свіжих продуктів і скорочуючи витрати енергії на переробку та розповсюдження приблизно на 70%. 

На своєму заводі в Рочестері компанія виготовляє «ніколи не заморожену» картоплю фрі, термін придатності якої становить 60 днів.

Farther Farms всього лише обробляє свіжонарізану картоплю надкритичним вуглекислим газом та пакує її. 

Такі пакети можуть транспортуватися куди завгодно без охолодження — прямо до фритюрниці.

«Якщо подумати, то це — божевілля: у кожному домі стоять холодильники чи морозильні камери. Вантажівки з охолоджувачами перевозять їжу по всьому світу», — говорить Майк Аннунціата, співзасновник і генеральний директор компанії. 

Проблема — більше екологіча. Цитуючи дослідження, опубліковане в Food Research International у 2010 році, Аннунціата акцентує, що охолоджувальні системи споживають близько 15% енергії у глобальному вимірі.

«Ми не змінимо це за одну ніч, але можна почати з концепції, яку люди зрозуміють: ось вона — високоякісна картопля-фрі, стійка до зберігання без холодильника», — ділиться гендиректор компанії.

Додає, що його мета — не змінити картоплю фрі. Farther Farms хоче змінити уявлення світу про їжу.

Нагадаємо, раніше міжнародна група вчених створила плівку з водоростей, яка довше зберігає продукти свіжими.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українці витратили на незвичні перекуси із хрусткого сиру 20 млн грн

Бренд заснували у 2015 році брати Вадим і Пилип Гришини, які раніше керували сімейним виробництвом товарів для рукоділля.За словами...

Дві європейські країни побили рекорд у фінансуванні сектору клітинного м’яса

Зокрема, Данія оголосила про виділення приблизно $99,5 млн на підтримку свого рослинницького сектора та заохочення фермерів вирощувати багаті протеїном...

Платформа, що продає некрасиві овочі харчовим гігінтам, отримала мільйони на розширення

Компанія з Сан-Франциско Full Harvest, що створила онлайн-платформу для продажу недосконалої та надлишкової їжі, закрила раунд фінансування серії В...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Угандійські жінки створили замінник м’яса із найвонючіших плодів у світі

Насправді за використання джекфрута у створенні альтернативи м’ясу взялося...

Вчений NASA створив робота, що пече 120 піц за годину

PZZA автоматизує нанесення соусу, додавання сиру і начинок, а...

Стартап з виробництва яєчних чіпсів знайшов інвестора-мільярдера

Інвестор уже розпочав співпрацю з засновниками стартапу Ніком Гамбургером...

Ще більш сучасний та стильний: бренд «Бащинський» уперше змінив логотип і дизайн продуктів

Бути ближчим і зрозумілішим для споживача, стирати бар’єри й...

Пармський молочник. Чому ентузіаст суперфуду увійшов в історію як світовий шахрай

5 травня 2002 року стало справжнім святом для мешканців...

Вибір редактора
В продовження теми