Стартап створив молекулярну курятину з води, квасолі, трав та овочів. Вона містить все, що є у м’ясі

spot_img

Виробничий стартап Shandi Global розробив аналог м’яса рослинного походження за допомогою запатентованої технології «високоефективної хроматографії».

Вивчивши склад нутрієнтів більшості рослин, Shandi Global взяли за основу унікальну суміш рослинних інгредієнтів, що містять усі амінокислоти, вітаміни та мінерали аналогічно курячому м’ясу.

За допомогою запатентованого процесу «високоефективної хроматографії», рослинну суміш «доопрацьовують» шляхом природної модифікації рослин на молекулярному рівні.

Така технологія дозволяє контролювати точну кількість ізолятів білків, амінокислот та інших поживних речовин у готовому продукті.

Виготовляється рослинне м’ясо з органічних натуральних інгредієнтів: вода, квасоля, сочевиця, олія холодного віджиму, трави та овочі.

Стартап не використовує хімічні процеси та штучні добавки

Аналог повністю відповідає тваринному м’ясу на молекулярному рівні, відтворюючи смак, текстуру, функціональність та високу біодоступність.

Рослинна альтернатива Shandi Global може похвалитися не лише високим вмістом білка, вона має усі 22 амінокислоти у тому ж складі.

«Справжній смак розкривається під час приготування. Жири виділяються у процесі, створюючи відчуття справжнього м’яса», — кажуть виробники.

Для того, щоб продукт мав ніжну і соковиту текстуру, яка зберігається під час приготування, розробники застосовують технологію екструзії високої вологості.

Розробка Shandi Global може замінити м’ясо у стравах будь-якої кухні, не змінюючи смак.

А тим часом, американський стартап Cajú Love створив м’ясо із м’якоті фруктів кеш’ю, котра зазвичай ішла у відходи.

Джерело: Green Queen, Shandi Global

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Морозиво з беконом та бородинським хлібом — львівський сімейний бренд створює нові смаки

Ice Cream Shop – молодий бренд із сімейною історією, якому понад 30 років: батько засновника отримав ґрунтовні знання про...

Стартап створив із мікроорганізмів їстівні штрих-коди

Канадська компанія Index Biosystems винайшла спосіб поєднати унікальне програмне забезпечення, одноклітинні мікроорганізми та воду для відстеження точки походження майже...

Вчителька історії пече дизайнерський хліб з картинами на скоринці

Сам хліб майстриня не продає, але навчає пекарському мистецтву своїх учнів.Візерунки на скоринці Ханна створює з овочів та порошку...

Перша країна у світі дозволила стейки, вирощенні з клітин корови

Це робить Ізраїль, який все ще перебуває в центрі регіонального конфлікту, третьою країною у світі, яка дозволила культивоване м’ясо. Першим...

Сир із картоплі, замінник рису та текіла без алкоголю: що покаже найінноваційніша виставка в Парижі

Серед інноваційних рішень – безалкогольна текіла, холодний чай на основі африканського ройбушу, високопротеїнове пиво для спортсменів та навіть замінники...

Відкрили найбільшу у світі фабрику для 3D-друку м’яса та риби

Нова фабрика під назвою “TASTE FACTORY” використовує власну розроблену технологію 3D Structuring, що дозволяє створювати продукти з рослинних інгредієнтів...

Може вас зацікавити

Щось шкварчить. Українці створили цукерки з чилі і без жодних підсолоджувачів

Це далеко не повний асортимент YARO, яка спеціалізується на...

Solar Foods отримала 10 млн євро на виробництво білка з повітря

Залучені кошти підуть на пожвавлення виробництва комерційного продукту компанії,...

Вибір редактора
В продовження теми