Стартап створив молекулярну курятину з води, квасолі, трав та овочів. Вона містить все, що є у м’ясі

Виробничий стартап Shandi Global розробив аналог м’яса рослинного походження за допомогою запатентованої технології «високоефективної хроматографії».

Вивчивши склад нутрієнтів більшості рослин, Shandi Global взяли за основу унікальну суміш рослинних інгредієнтів, що містять усі амінокислоти, вітаміни та мінерали аналогічно курячому м’ясу.

За допомогою запатентованого процесу «високоефективної хроматографії», рослинну суміш «доопрацьовують» шляхом природної модифікації рослин на молекулярному рівні.

Така технологія дозволяє контролювати точну кількість ізолятів білків, амінокислот та інших поживних речовин у готовому продукті.

Виготовляється рослинне м’ясо з органічних натуральних інгредієнтів: вода, квасоля, сочевиця, олія холодного віджиму, трави та овочі.

Стартап не використовує хімічні процеси та штучні добавки

Аналог повністю відповідає тваринному м’ясу на молекулярному рівні, відтворюючи смак, текстуру, функціональність та високу біодоступність.

Рослинна альтернатива Shandi Global може похвалитися не лише високим вмістом білка, вона має усі 22 амінокислоти у тому ж складі.

«Справжній смак розкривається під час приготування. Жири виділяються у процесі, створюючи відчуття справжнього м’яса», — кажуть виробники.

Для того, щоб продукт мав ніжну і соковиту текстуру, яка зберігається під час приготування, розробники застосовують технологію екструзії високої вологості.

Розробка Shandi Global може замінити м’ясо у стравах будь-якої кухні, не змінюючи смак.

А тим часом, американський стартап Cajú Love створив м’ясо із м’якоті фруктів кеш’ю, котра зазвичай ішла у відходи.

Джерело: Green Queen, Shandi Global

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Питна формула. Херсонська компанія робить амарантові вершки за технологією гідроудару

Тетяна Осипенко, керівник компанії, розповіла newfood.ua: на ці лінійки дали позитивні висновки Міністерство охорони здоров’я та науково-дослідні установи Національної...

У найближчі десять років має з’явитися 800 заводів з виробництва рослинного м’яса

Про це свідчать прогнози некомерційної організації Good Food Institute (GFI), які базуються на загальнодоступних прогнозах попиту на рослинне м’ясо...

SUP DAY FORUM 2021: як український бізнес долає світові та ментальні кордони

10 червня вже вчетверте відбувся SUP DAY FORUM – перший форум в Україні, створений підприємцями для підприємців. Цьогоріч говорили про...

Інвестор Volia Agri-Food Park назвав точки зростання українського ринку їжі – взаємодія, інновації та нові продукти

Сьогодні під час New Food Summit 2023 він поділився власним рецептом перетворення української аграрної та харчової промисловості у потужну...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Битва титанів: Nestlé запускає рослинне молоко та готується до протистояння з головним конкурентом

Замінник рослинного молока під брендом Wunda для початку з’явиться...

Молекулярний білок вперше сертифікували як не ГМО. Піде на спортивне харчування

MicelPure — це міцелярний ізолят казеїну. Він містить 86%...

Сінгапурський стартап перетворить відходи соєвого молока на рослинне м’ясо

Завдяки підтримці інвесторів та урядових агенцій, компанія наразі займається...

Корейці випустили тунця із зернових відходів, оцту та какао

Компанія виробляє альтернативне м’ясо, використовуючи перероблені інгредієнти (наприклад, зерно),...

Жінки можуть отримати 40 тис. грн на створення нового бізнесу

Грантова програма організована завдяки проєкту «Посилення ґендерного реагування та...

Вибір редактора
В продовження теми