Американський виробник хлібобулочних виробів Dawn Foods розробив нелипку глазур, яка дозволить продовжити термін придатності пончиків.
Dawn Foods стверджують, що їх виняткова нелипка глазур є першою у своєму роді в хлібопекарській промисловості.
Зазвичай глазур наноситься на стадії виробництва як для свіжих, так і заморожених пончиків.
Запатентована формула Dawn Foods запобігає міграції вологи з виробу до глазурі, що сприяє липкості та лущенню останньої. До того ж, вона не вбирається пончиком.
Розробники стверджують, що після нанесення глазур залишається стабільною та нелипкою протягом п’яти днів в упаковці, а сам пончик довше залишається свіжим та м’яким.
«Відтепер упаковка з пончиками не стане великим липким безладом», — кажуть Dawn Foods
Глазур добре працює на великих промислових виробничих лініях. Вона не містить харчових барвників та оксиду титану, який часто використовують в аналогічних продуктах.
Підходить для веганів і вегетаріанців
Dawn Foods заявляють, що їхня розробка не лише допоможе створити більш корисний варіант улюблених смаколиків, а й збільшить асортимент прозорих пончиків з більшим терміном зберігання.
Це, у свою чергу, сприятиме зменшенню відходів у галузі та дасть більшу свободу виробникам у виборі дизайну упаковки.
Нагадаємо, британці розробили спосіб приготування пончиків під пучком пари без використання жиру.
Джерело: Bakery and Snacks