Сінгапурська компанія розробила автоматизовані біореактори для вирощування лабораторного м’яса

Сінгапурська SingCell, заснована у 2020 році, розробила повністю автоматизовані промислові біореактори для виробництва клітинного м’яса. Місія стартапу – знизити вартість кінцевого продукту та допомогти комерційним виробникам азіатського ринку масштабувати свої потужності під потреби виробництва.

SingCell є портфельною компанією Eat Beyond Holdings – канадського інвестиційного емітента, зосередженого на глобальному секторі рослинної та альтернативної їжі. 

В одному із інтерв’ю Vegconomist Патрік Морріс, генеральний директор Eat Beyond сказав, що шукає стартапи, які «розробляють стійкі, здорові та інноваційні продукти харчування з акцентом на рослинну їжу та інші інновації».

«SingCell зосереджена на поліпшенні доцільності культивовання м’яса, акцентуючись виключно на вартості та масштабованості технології», – сказав він. 

Додатковою перевагою стало те, що компанія розташована в Сінгапурі – епіцентрі галузі та першою юрисдикцією у всьому світі, яка дозволила споживання м’яса на основі клітин.

Щоб створити обладнання та відпрацювати технологію, SingCell заручилася підтримкою Національного університету Сінгапуру. Науковці мали вирішити проблему високої вартості м’яса, вирощеного із клітин. Це деяким чином вдалося за рахунок підвищення життєздатності вирощуваних клітин та збільшення їх кількості.

По суті, університет розробив технологію мікроносіїв на рослинній основі, яка доповнила уже існуючу технологію 3D-культивування клітин SingCell. 

Це допомогло запропонувати більш комплексне рішення для масштабування біовирощування м’яса, додав Кароліс Росіцкас, генеральний директор сінгапурської компанії.

Нагадаємо, раніше виробник лабораторних морепродуктів відкрив перший у Сінгапурі міні-завод.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

IKEA створила свічку з ароматом тефтель. Її не можна купити — тільки виграти

«Ми продаємо більше фрикадельок, ніж будь-якого іншого продукту в асортименті IKEA», — якось сказав Майкл ла Кур, керуючий директор...

Часниковий ас: українці помістили часник у гранули та презентували в Дубай

Це — біологічно активні добавки (БАДи) у вигляді капсул на основі перетертого в порошок часнику.За словами Наталії Сударкіної, управляючого...

Перший в Україні онлайн-супермаркет збільшив оборот в 15 разів і планує вихід за кордон

Foodex24 створив IT-бізнесмен із Запоріжжя Владислав Савченко — засновник компанії Powercode та президент Європейської асоціації програмної інженерії.Онлайн-супермаркет з’явився на...

Шеф-кухар, який допомагає українцям, першим в США смажитиме лабораторну курятину

Міністерство сільського господарства США надало підрозділам Upside Foods і Eat Just Грант інспекції (GOI), що дозволяє компаніям здійснювати комерційне...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Може вас зацікавити

Тонна щогодини. Німці створили промислове обладнання для рослинного м’яса

Обладнання позиціонується як промислове. Компанія розраховує, що воно стане...

ТОП-6 фруктів для ефективного зволоження організму

Технології не стоять на місці не тільки в технічному...

Вибір редактора
В продовження теми