Рослинна їжа вийде за рамки імітації м’яса — тренди з останньої виставки інноваційної їжі

Рослинні продукти майбутнього вийдуть за рамки імітації їжі тваринного походження. Зі зростанням кількості споживачів, для яких м’ясо не є орієнтиром, промисловість буде розростатися, пропонуючи креативні та екологічно чисті білкові інновації.

«Перший автомобіль Ford Model T теж намагався імітувати коня з возом. Але це був лише початковий етап», – каже Вім Ван Рукель, президент Griffith Foods Europe, що виготовляє різноманітні соуси та паніровки.

За його словами, аналогічно багато клієнтів Griffith Foods намагаються копіювати оригінальне м’ясо. 

«Люди знають, що таке «шніцель» чи «курячі крильця» та шукають альтернативу м’ясу у тій самій формі», – говорить він.

Однак Рукель вважає, що на наступному етапі розвитку рослинного сегменту альтернативні джерела білка будуть використовуватись для розробки абсолютно нових концепцій їжі. Це вже відбувається в інноваційних ресторанах. Шеф-кухарі висувають неймовірні концепції з застосування протеїну.

Сама Griffith Foods аналогічно намагається вчасно підхопити нові тренди. На останній виставці Food Ingredients Europe 2021 компанія представила «веганське куряче барбекю». Насправді, це – екструдований білок рослинного походження, покритий димною хрумкою паніровкою Never Fry.

Така паніровка є універсальною для будь-якого типу білка та здатна вирішити нові смакові задачі, додав Рукель.

Раніше newfood.ua повидомляв, що шведи додали у веганське м’ясо перший у світі жир на основі грибів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Nestlé за допомогою мікробів створила продукт для нарощування м’язів

Це – сироватковий білок Orgain Better Whey, без лактози та нетваринного походження. У Nestlé зазначають, що цей продукт також є...

Шкіра з ананасів — нова сировина для Nike, H&M та Hugo Boss від найбільшого виробника фруктів

В рамках нового партнерства Dole збиратиме залишки листя рослин ананасу на своїх плантаціях та відправлятиме їх Ananas Anam.З листя...

Портативна пляшка для газування води зібрала на Kickstarter потрійний об’єм інвестицій

SPARK+ складається з резервуара для води, портативної камери для вуглекислого газу, що кріпиться до дна посудини та заправочної станції.Щоб...

«Ми почали процес перетворення з ремісників на foodtech-компанію». Дмитро Борисов про тренди у ресторанному бізнесі.

Коронавірусна криза переформатувала ресторанний бізнес. Нові сервіси, формати, технологічні рішення дозволили вижити у час, коли довелося зачиняти двері для...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Може вас зацікавити

Нові хіти в ресторанах — чорна ікра з морських водоростей та рослинна фуагра

Для початку токійська компанія виготовить близько 160 000 порцій...

Найкращим джерелом рослинного білка виявився чайот, який культивували ще інки

На поживні властивості чайоту звернув свою увагу еквадорець, спортсмен...

Вибір редактора
В продовження теми