Рослинна їжа вийде за рамки імітації м’яса — тренди з останньої виставки інноваційної їжі

Рослинні продукти майбутнього вийдуть за рамки імітації їжі тваринного походження. Зі зростанням кількості споживачів, для яких м’ясо не є орієнтиром, промисловість буде розростатися, пропонуючи креативні та екологічно чисті білкові інновації.

«Перший автомобіль Ford Model T теж намагався імітувати коня з возом. Але це був лише початковий етап», – каже Вім Ван Рукель, президент Griffith Foods Europe, що виготовляє різноманітні соуси та паніровки.

За його словами, аналогічно багато клієнтів Griffith Foods намагаються копіювати оригінальне м’ясо. 

«Люди знають, що таке «шніцель» чи «курячі крильця» та шукають альтернативу м’ясу у тій самій формі», – говорить він.

Однак Рукель вважає, що на наступному етапі розвитку рослинного сегменту альтернативні джерела білка будуть використовуватись для розробки абсолютно нових концепцій їжі. Це вже відбувається в інноваційних ресторанах. Шеф-кухарі висувають неймовірні концепції з застосування протеїну.

Сама Griffith Foods аналогічно намагається вчасно підхопити нові тренди. На останній виставці Food Ingredients Europe 2021 компанія представила «веганське куряче барбекю». Насправді, це – екструдований білок рослинного походження, покритий димною хрумкою паніровкою Never Fry.

Така паніровка є універсальною для будь-якого типу білка та здатна вирішити нові смакові задачі, додав Рукель.

Раніше newfood.ua повидомляв, що шведи додали у веганське м’ясо перший у світі жир на основі грибів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Голландці зібрали 1,2 млн євро на виробництво риб’ячого жиру без риби

Вливання капіталу було здійснене через інвестиційну платформу DuurzaamInvesteren.Останній раунд краудфандингу успішно закрили протягом трьох тижнів за участі приватних інвесторів.На...

«Тарілка» на всіх. В Україні запрацював перший банк їжі

Організацію у 2019 році створив у Львові українець Ростислав Косюра, який до цього 23 роки прожив у Німеччині та...

Тунець із кавоварки: агрентинці хочуть добувати протеїн із міцелію грибів

Кавоварка, яка виробляє протеїн. Як вам таке? Варто натиснути кнопку, і ви гарантовано отримаєте 300 гр білка. Саме так...

Венчурні інвестори вкладають мільйони у створення молекулярної кави, сиру та віскі

Таким чином, обсяг фінансування Compound Foods від старту діяльності склав $5,3 млн.В інноваційну каву вклалися Lowercarbon Capital, SVLC, Collaborative...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Green Salt: із морської спаржі створили сіль, яка запобігає інсультам

Салікорнія або солонець також відома як морська спаржа. Її...

Із японського сорго створили стейк, «кращий за м’ясо». Розповідаємо, чим

Основою продукту стало японське сорго (такібі), що вирощується в...

Технології харчування: як новітні розробки та інновації в їжі змінюють наш раціон

Технології проникають у всі сфери життя, не оминувши й...

Рослинні яйця з квасолі та вівса витіснять справжні з тарілок індійських споживачів

Вони випускатимуться в попередньо змішаному форматі, що забезпечує більш...

Вибір редактора
В продовження теми