Морський мох стане новим трендом їжі наступного року — його популярність виросла вчетверо

Ізраїльські аналітики Tastewise заявили, що новий суперфуд — морський мох — набуде піку популярності від 2022 року.

Згадки та соціальні розмови про морський мох у 2021 році зросли на 384%, порівняно з 2019 роком, кажуть аналітики.

Суперфуд являє собою червону водорість хондрус, що росте в Північному Льодовитому та Атлантичному океанах.

Хондрус широко застосовується завдяки високому вмісту карагенану — від 20 до 60% сухої маси.

Карагенан є висококонкурентним гелеутворювачем, оскільки проявляє відмінні властивості при низькій концентрації та відносно дешевій ціні (близько $3,3-4,5 за кг).

Подібно до агару його використовують при виробництві молочних продуктів, хлібобулочний виробів, напоїв, консервуванні риби та м’яса тощо.

Як біологічну добавку морський мох вживають завдяки його фармакологічним та косметологічним властивостям. Він активізує кровообіг, стимулює процес відновлення клітин та навіть бореться з целюлітом.

Хондрус особливо цінний для веганів, оскільки є одним з небагатьох рослинних джерел ейкозапентаєнової кислоти, що підтримує здоров’я шкіри.

Вчені припускають, що морський мох є стимулятором фертильності жінок.

Серед інших, харчовими трендами 2022 року можуть стати їстівні квіти, популярність яких виросла на 89%, гливи (особливо в секторі альт-білка) та японські моті, які можуть похвалитися зростанням світового інтересу на 41% за останні два роки (а в США — на 79%).

Нагадаємо, найменший у світі овоч претендує на звання наступного суперфуда для схуднення.

Джерело: Food Navigator, Arctic Fish

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ковбаса, що знімає стрес — британці розробили інноваційну їжу за стандартами Michelin

У асортименті Veganly Deli — делікатеси з високим вмістом білка та безмолочні сири, виготовлені за стандартами якості Мішлен Таким чином...

Євген Клопотенко: «Спогади дитинства — одна з найважливіших складових смачної їжі»

Євген Клопотенко — рок-стар української кулінарії. Саме він захистив наш борщ від російських зазіхань і започаткував зміни у харчуванні...

На Тижні моди в Парижі покажуть унікальну куртку, яка працює від пива

У тропічну спеку куртка буде охолоджувати її власника, що є досить унікальним рішенням у такому кліматі. Куртка здатна охолоджувати людське...

Протеїн з люпину, який їсть легендарна Бейонсе: створили начинку для пельменів, м’ясо та аналог риби

Lupreme – це протеїн із необробленого солодкого люпину, який дозволяє виробникам альтернативної їжі створювати нові замінники тваринних страв або...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Кулебяка для Кулібіна. Uniliver навчає сім’ї винаходити їжу з відходів

«Харчові відходи — це зростаюча гуманітарна та екологічна криза»,...

Тримайтеся якнайдалі: як організувати харчовий простір у холодильнику

Щоб шлунок був у безпеці, а продукти харчування швидко...

Найцікавіші новинки серед веганських продуктів на світовому ринку

Рослинне харчування постійно набуває популярності — про це свідчить...

Китайці першими в світі налагодили вирощування в лабораторії пантів оленя

Це відбулося через кілька місяців після того, як Jimi...

Вибір редактора
В продовження теми