Морський мох стане новим трендом їжі наступного року — його популярність виросла вчетверо

Ізраїльські аналітики Tastewise заявили, що новий суперфуд — морський мох — набуде піку популярності від 2022 року.

Згадки та соціальні розмови про морський мох у 2021 році зросли на 384%, порівняно з 2019 роком, кажуть аналітики.

Суперфуд являє собою червону водорість хондрус, що росте в Північному Льодовитому та Атлантичному океанах.

Хондрус широко застосовується завдяки високому вмісту карагенану — від 20 до 60% сухої маси.

Карагенан є висококонкурентним гелеутворювачем, оскільки проявляє відмінні властивості при низькій концентрації та відносно дешевій ціні (близько $3,3-4,5 за кг).

Подібно до агару його використовують при виробництві молочних продуктів, хлібобулочний виробів, напоїв, консервуванні риби та м’яса тощо.

Як біологічну добавку морський мох вживають завдяки його фармакологічним та косметологічним властивостям. Він активізує кровообіг, стимулює процес відновлення клітин та навіть бореться з целюлітом.

Хондрус особливо цінний для веганів, оскільки є одним з небагатьох рослинних джерел ейкозапентаєнової кислоти, що підтримує здоров’я шкіри.

Вчені припускають, що морський мох є стимулятором фертильності жінок.

Серед інших, харчовими трендами 2022 року можуть стати їстівні квіти, популярність яких виросла на 89%, гливи (особливо в секторі альт-білка) та японські моті, які можуть похвалитися зростанням світового інтересу на 41% за останні два роки (а в США — на 79%).

Нагадаємо, найменший у світі овоч претендує на звання наступного суперфуда для схуднення.

Джерело: Food Navigator, Arctic Fish

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Через високий попит на ікру стародавньої риби її тепер роблять з водоростей

Інноваційна ікра на основі морських водоростей має такий же розкішний смак, але є доступною альтернативою звичному делікатесу, говорять у...

10 червня Спілка українських підприємців запрошує на головну бізнес-подію року SUP DAY FORUM 2021!

8 годин практичних кейсів і нетворкінгу. 20 спікерів. Тільки лідери українського бізнесу.Тема цьогорічного SUP DAY FORUM  – Бізнес без...

Скандинави питимуть український іван-чай, ферментований за традиційними рецептами

Цього року компанія прийняла участь у найбільшій скандинавській виставці Nordic Organic Food Fair 2022, яка проходила у Швеції.Ринок Скандинавії...

Один кролик – одна порція. Peeps і Green Giant продають зефір з цвітної капусти

Поряд із цукровою кукурудзою, «серцями розмов» та кремовими яйцями Cadbury, Peeps — одна з найбільш неоднозначних святкових цукерок з...

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.Faircraft базується в Парижі й вже працює...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Може вас зацікавити

Здорова їжа має межу витрат, а закуски стають повсякденними. ТОП-6 трендів в області харчування

Такі висновки зробили аналітики Pollock Communications та Today's Dietitian...

12 пісних страв на Різдво: як урізноманітнити святкове меню

Кутя Найголовніша страва Різдва – кутя. Це те, що несе...

Яйця навчилися дезинфікувати за мільярдну долю секунди. Прямо в упаковці

Це також допомагає вирощувати здорових курчат-бройлерів з меншою кількістю...

Сир із горіхів. Після камамберу із кеш’ю виробник рослинних сирів взявся за овес

Виробництво традиційного сиру – нестійке в екологічному плані. «Сир...

Вибір редактора
В продовження теми