Гонконзький стартап створив водорозчинні пакети, які замінять пластикові у супермаркетах

Компанія Invisible створила екологічно чисту альтернативу пластиковим пакетам «із плоским верхом», котрі все ще використовуються в супермаркетах для упаковки свіжих продуктів та хлібобулочних виробів.

Дещо раніше компанія розробила біорозкладні водорозчинні пакети без пластику, які наразі використовують для пакування сухих харчових продуктів.

Стартап заявив, що планує «підігнати» свою розробку під можливість використання її для свіжих продуктів.

Пакети під брендом INVISIBLEBAG виготовлені з комбінації полівінілового спирту (ПВА), крохмалю, гліцерину та води.

ПВА — це водорозчинний біорозкладний синтетичний полімер, який використовується в лікарських капсулах і капсулах для прального порошку.

Invisible заявляють, що такі пакети можна розчинити у воді будь-якої температури, проте, чим вища температура води, тим швидше матеріал розчиниться.

Відходи від розчинених пакетів можна зливати в каналізацію та обробляти на станції очищення стічних вод, оскільки вони споживаються мікроорганізмами та розщеплюються на вуглекислий газ і воду, не утворюючи шкідливих залишків.

Таке пакування є надійним бар’єром для олій, жирів, хімічних, ароматичних, газів та органічних розчинників і може витримувати до 4 кг при застосуванні як сумки для покупок.

INVISIBLEBAG стійкі до високої вологісті та їх можна використовувати багаторазово, якщо вони не контактують безпосередньо з водою.

Наразі компанія працює над упаковкою для крихких речей.

Нагадаємо, в Університеті Райса розробили «упаковку» для свіжих фруктів та овочів з відбракованих яєць.

Джерело: Food Navigator-Asia

1 коментар

  1. ну…в Гонконзі вони,мабуть ,ьаки і будуть.А в Україні-ні.А як же наші виробники пластику?Це ж золоте дно.Те шо пакети заборонили в магазинах то все добре,а хто ї заборонив вироблять і продавать на базарах,де є спец.точки,які конкретно цим торгують?

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Компанія Nestlé запускає виробництво рослинного м’яса в Китаї

Харчовий гігант Nestlé намагається не відстати від трендів в харчовій промисловості. У грудні минулого року компанія офіційно запустила виробництво...

Засновник Starbucks Говард Шульц про те, як інвестиції в співробітників допомагають росту компанії

До 100-річчя журналу Forbes засновник мережі знаменитих кав'ярень написав есе про те, як поєднати прибутковість бізнесу і людське ставлення."У...

Українці почали пити в 14 разів більше рослинного молока: домінує вівсяне й соєве

Ринок рослинного молока в Україні сформувався відповідно до світових тенденцій, які прийшли зі США та Великобританії, вважають в аналітичній...

«Продуктами року» 2022 споживачі назвали рослинний чеддер та котлети із грибів

«Це найбільша нагорода за інноваційні продукти, яку обирають споживачі. Вона служить еталоном для прогнозування головних інтересів і тенденцій на...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Може вас зацікавити

У квітні стартують продажі хот-догів з копченим гороховим «м’ясом»

Продукт подвійно коптиться з використанням кленової деревної тріски та...

Діти кукурудзи: німці створили альтернативну упаковку з попкорну

Пакувальна промисловість є найбільшим покупцем пластмасових виробів, купуючи близько...

Вибір редактора
В продовження теми