Гонконзький стартап створив водорозчинні пакети, які замінять пластикові у супермаркетах

Компанія Invisible створила екологічно чисту альтернативу пластиковим пакетам «із плоским верхом», котрі все ще використовуються в супермаркетах для упаковки свіжих продуктів та хлібобулочних виробів.

Дещо раніше компанія розробила біорозкладні водорозчинні пакети без пластику, які наразі використовують для пакування сухих харчових продуктів.

Стартап заявив, що планує «підігнати» свою розробку під можливість використання її для свіжих продуктів.

Пакети під брендом INVISIBLEBAG виготовлені з комбінації полівінілового спирту (ПВА), крохмалю, гліцерину та води.

ПВА — це водорозчинний біорозкладний синтетичний полімер, який використовується в лікарських капсулах і капсулах для прального порошку.

Invisible заявляють, що такі пакети можна розчинити у воді будь-якої температури, проте, чим вища температура води, тим швидше матеріал розчиниться.

Відходи від розчинених пакетів можна зливати в каналізацію та обробляти на станції очищення стічних вод, оскільки вони споживаються мікроорганізмами та розщеплюються на вуглекислий газ і воду, не утворюючи шкідливих залишків.

Таке пакування є надійним бар’єром для олій, жирів, хімічних, ароматичних, газів та органічних розчинників і може витримувати до 4 кг при застосуванні як сумки для покупок.

INVISIBLEBAG стійкі до високої вологісті та їх можна використовувати багаторазово, якщо вони не контактують безпосередньо з водою.

Наразі компанія працює над упаковкою для крихких речей.

Нагадаємо, в Університеті Райса розробили «упаковку» для свіжих фруктів та овочів з відбракованих яєць.

Джерело: Food Navigator-Asia

1 коментар

  1. ну…в Гонконзі вони,мабуть ,ьаки і будуть.А в Україні-ні.А як же наші виробники пластику?Це ж золоте дно.Те шо пакети заборонили в магазинах то все добре,а хто ї заборонив вироблять і продавать на базарах,де є спец.точки,які конкретно цим торгують?

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Перша в Україні високогірна сироварня виготовлятиме сир з «митою кіркою»

Технологія передбачає особливий догляд за сирами при дозріванні Він полягає у витримці сирів в окремій камері з регульованою температурою та...

Швейцарський харчовий гігант створив креветки зі зміїної пальми – через рік після запуску веганського тунця

Веганські яйця під брендом Garden Gourmet Veggie містять у складі містить соєвий білок та омега-3 жирні кислоти й уже...

Французький аграрний гігант розробив інноваційне борошно з підвищеним вмістом клітковини

Згідно даних компанії, їхнє борошно містить резистентний крохмаль та  в десять разів більше клітковини, ніж існуюче на ринку.За результатами...

«Чорні кухні»: Ресторатор Дмитро Борисов про те, як галузь пристосовується до локдаунів

«Сподіваюся, що до кінця року ми побудуємо повноцінну IT-інфраструктуру, яка буде включати в себе не тільки ефективні CRM та...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

В магазинах з’явиться лосось із спіруліни — він копчений та містить 40% білка

Компанія SimpliiGood, яка спеціалізується на продуктах із мікроводоростей, анонсувала...

Німецький стартап випустив енергетик для геймерів, що допоможе їм не нервуватися

Більшість існуючих геймерських енергетиків містять інгредієнти з сумнівною репутацією...

Чехи виростили з водоростей та клітин дешеве м’ясо для гамбургерів

Інновація знаменує собою нову віху в секторі культивованого м’яса,...

Астронавт відкрив у канадських преріях найбільший завод з виробництва горохового протеїну

Церемонія офіційного відкриття пройшла онлайн — її провів відомий...

Альтернативний протеїн стає мейнстрімом — над штучним м’ясом працює 300 проектів

У першому кварталі 2020 року стартапи, які спеціалізуються на...

Вибір редактора
В продовження теми