Футурологи назвали головний інгредієнт майбутнього. Ним стане повітря

Зростання цін на сировину змушує виробників харчових продуктів використовувати можливості, які надає повітря як інгредієнт.

Про це заявила д-р Моргейн Гей, футуролог та директор лондонського Bellwether Trends.

Під час свого виступу на вебінарі про майбутні тенденції в їжі, котрий організував данський постачальником барвників Oterra, Гей розповіла про переваги використання повітря як інгредієнта майбутнього.

Так, промисловість давно застосовує гази у продуктах харчування, оскільки вони можуть забезпечити окремі сенсорні ефекти.

Наразі експерти досліджують вплив повітря, як безпосередньо інгредієнту для створення ніжної текстури, зменшення вмісту жиру, зниження загальної калорійності продукту та навіть ефекту ситості.

Футуролог пояснила, що «невидимий інгредієнт» може застосовуватися не лише для зміни текстури та аромату.

Використовуючи таку саму кількість інгредієнтів, але з додаванням повітря, виробникам простіше буде підтримувати співвідношення ціни, якості та розміру, утворюючи при цьому текстурну, об’ємну, привабливу форму.

Особливо легко буде додати прозорий інгредієнт виробникам, які займаються 3D-біодруком, скільки тут «повітря дозволить нам красиво друкувати», — відмітила Гей.

У категорії альтернативних протеїнів, застосування невидимого інгредієнта може покращити структуру та текстуру «друкованого» м’яса.

«Вже недостатньо, щоб їжа була просто смачною. Ми шукаємо нових вражень та додаткової користі як для споживача, так і планети», — підсумувала футуролог.

 

Нагадаємо, що фінський стартап Solar Foods побудує першу в світі фабрику для виробництва білка з повітря.

Джерело: Food Navigator

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап випускає блакитні напої з водоростями, якими харчуються астронавти

Напій, який випускається в бляшанках, багатий антиоксидантами та має природний блакитний колір саме завдяки спіруліні – справжньому «харчовому скарбу»,...

Wine Wall — автономний кіоск для продажу вина з роботом-сомел’є

Ідея проекту в тому, щоб запропонувати магазинам та ресторанам автономне рішення для продажу алкоголю.Рішення пропонується в трьох різних розмірах...

Рослинний стейк міньйон вперше потрапить на сковорідки споживачів. Виробник зібрав $4,5 млн

Фінансування є першим капіталовкладенням нового інвестора World Fund, який і очолив раунд.Juicy Marbles створили рослинний стейк з філе міньйону,...

Нектар із щавля: колишній айтішник чавить на Прикарпатті сік із мікрозелені

Переїхавши з початком повномасштабного вторгнення на Прикарпаття, Володимир заснував сіті-ферму «Micro Green Прикарпаття». Спочатку це було приміщення на 70 квадратних...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Ізраїльтяни розробили «м’ясний» горох, і прагнуть підкорити ринок рослинної їжі

Зокрема, підрозділ інгредієнтів компанії Meatless Farm буде співпрацювати Equinom...

Маркування харчових продуктів — що це таке, і чому це важливо?

У нещодавніх змінах в постановах цього документу було зазначено,...

$15 тис. за переїдання. У Китаї прийняли закон про марнотратство в їжі

Заходи щодо зменшення харчових відходів посилили після того, як...

Побачення за яйця: виробник сніданків знайшов унікальний спосіб підтримати фермерів

Споживачі, які купують набір для приготування яєчні скрамбл Just...

Сир із горіхів. Після камамберу із кеш’ю виробник рослинних сирів взявся за овес

Виробництво традиційного сиру – нестійке в екологічному плані. «Сир...

Вибір редактора
В продовження теми