Футурологи назвали головний інгредієнт майбутнього. Ним стане повітря

Зростання цін на сировину змушує виробників харчових продуктів використовувати можливості, які надає повітря як інгредієнт.

Про це заявила д-р Моргейн Гей, футуролог та директор лондонського Bellwether Trends.

Під час свого виступу на вебінарі про майбутні тенденції в їжі, котрий організував данський постачальником барвників Oterra, Гей розповіла про переваги використання повітря як інгредієнта майбутнього.

Так, промисловість давно застосовує гази у продуктах харчування, оскільки вони можуть забезпечити окремі сенсорні ефекти.

Наразі експерти досліджують вплив повітря, як безпосередньо інгредієнту для створення ніжної текстури, зменшення вмісту жиру, зниження загальної калорійності продукту та навіть ефекту ситості.

Футуролог пояснила, що «невидимий інгредієнт» може застосовуватися не лише для зміни текстури та аромату.

Використовуючи таку саму кількість інгредієнтів, але з додаванням повітря, виробникам простіше буде підтримувати співвідношення ціни, якості та розміру, утворюючи при цьому текстурну, об’ємну, привабливу форму.

Особливо легко буде додати прозорий інгредієнт виробникам, які займаються 3D-біодруком, скільки тут «повітря дозволить нам красиво друкувати», — відмітила Гей.

У категорії альтернативних протеїнів, застосування невидимого інгредієнта може покращити структуру та текстуру «друкованого» м’яса.

«Вже недостатньо, щоб їжа була просто смачною. Ми шукаємо нових вражень та додаткової користі як для споживача, так і планети», — підсумувала футуролог.

 

Нагадаємо, що фінський стартап Solar Foods побудує першу в світі фабрику для виробництва білка з повітря.

Джерело: Food Navigator

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Німці створили сир із дріжджів, який продаватимуть супермаркети, які є і в Україні

Серед магазинів, що розпочали продаж, — мережі Rewe, Billa і Metro. Це унікальне досягнення стало можливим після успішного залучення компанією...

Продукти харчування без цукру: повний список продуктів

Цукор – це чистий вуглевод, який підвищує настрій та дає підйом енергії. У своєму чистому вигляді він не зустрічається...

За 9 місяців 2020 року в сфері foodtech було укладено угод більше ніж на $3 млрд

За 3-й квартал 2020 року в області foodtech було укладено 144 угоди на $ 3,19 млрд, що на 28%...

Штучний інтелект створив спеціальний хліб для тих, хто кохає та ревнує

Щоб сформувати нові смаки для продуктів під назвою Ren AI Pan («романтичний AI-хліб»), штучний інтелект проаналізував 15 годин запису...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а...

Супермаркети вперше почнуть продавати рибу із 3D-принтера

Це буде цільне філе лосося на основі мікропротеїну, розроблене...

Неможливе можливо: Impossible Foods готується до виходу на IPO з оцінкою в $10 млрд

Наступного року компанія проведе первинне публічне розміщення – традиційне...

Стартап Pairwise залучив $90 млн на створення вишень без кісточок

Інвестиційний раунд очолили Глобальний фонд харчових та сільськогосподарських технологій...

Найвідоміший виробник вівсяного молока відкриває власні магазини морозива

Рослинні молочні ласощі продають у екологічних стаканах із картону...

Вибір редактора
В продовження теми