Перемогла «Дружба» — німці розробили плавлений сир без використання фосфатів

Німецька компанія Hydrosol розробила рецептуру плавлених сирів для намазування, що виключає застосування шкідливих для здоров’я фосфатів чи цитратів.

Hydrosol розробили власну систему стабілізації серії Stabisol PCCL, яка дозволяє виготовляти плавлені сири різноманітної форми або такі, що зберігають свою текучість, використовуючи лише натуральні інгредієнти.

Система заснована на поєднанні специфічного крохмалю, рослинної клітковини та інших інгредієнтів рослинного походження.

Стандартний рецепт за такою технологією потребує більше 30% справжніх сортів сиру, таких як Гауда, і виготовляється шляхом звичайної варки з високою швидкістю зсуву.

Рецептуру «підігнали» і для спеціальних товарів. Так, у дитячих сирах, що фасуються в туби чи м’яке пакування, стабілізуюча система Stabisol PCCL базується на комбінації гідроколоїду та спеціального крохмалю.

Така технологія передбачає 50% сиру та можливість додавання ароматизаторів для більш широкого асортименту та привабливості продукту для маленьких споживачів.

Для плавлених сирів «сендвіч-скибочки» чи трикутничків використовують комбінацію гідроколоїдів з емульгаторами, що забезпечують оптимальну в’язкість та простоту у використанні.

Відмова від використання фосфатів чи цитратів для текстуризації дозволить не лише оздоровити продукт, а й підтримає світову тенденцію «чистої етикетки».

Нагадаємо, всесвітньо відома корпорація General Mills виводить на ринок сир нового покоління.

Джерело: Dairy Reporter

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Foodtech is the staff of life. How to make bread not only cheap but healthy — со-owner of HD-group Borys Shestopalov

Our company, HD Group, is an expert in the baked goods industry. Seven of our facilities produce around 180,000...

Південна Корея створює Кремнієву долину для вирощування м’яса із стовбурових клітин

Уряд очікує, що усунення регулювання допоможе швидшому росту інновацій і розвитку клітинного сільського господарства. Для участі у майже п’ятирічному проєкті...

Стартап розробив «смак» курки, що знижує вміст солі в супах та маринадах

Багатовидову лінію харчових добавок ProFlavor доповнила нова розробка пікантного курячого смаку С3307.Кім Петерсон, старший менеджер компанії, повідомила, що «смак»...

Інноваційні технології у сфері ресторанного бізнесу

Кілька років тому найбільш вдалими інноваціями в ресторанному бізнесі вважалися бронювання столиків телефоном та виклик таксі до входу. Потім...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Зірки Голлівуду інвестують у рослинне преміум-м’ясо

Нове фінансування, сума якого не розголошується, спрямують на розширення...

Замінники м’яса: ТОП-13 продуктів з високим вмістом білка

Яйця В одному яйці може бути від 5 до 8...

Український стартап виготовлятиме у Франції упаковку для їжі з опалого листя

Після цього стартап планує придбати щонайменше три інші заводи...

Собівартість культивованого м’яса упала до $4, наступна відмітка – $2

Ще в лютому компанія оголосила, що виробничі витрати на...

Ізраїльська компанія отримала патент на створення людського грудного молока в промислових лабораторіях

Wilk очолює революцію у сегменті молока, розробляючи промисловий процес...

Вибір редактора
В продовження теми