Перемогла «Дружба» — німці розробили плавлений сир без використання фосфатів

Німецька компанія Hydrosol розробила рецептуру плавлених сирів для намазування, що виключає застосування шкідливих для здоров’я фосфатів чи цитратів.

Hydrosol розробили власну систему стабілізації серії Stabisol PCCL, яка дозволяє виготовляти плавлені сири різноманітної форми або такі, що зберігають свою текучість, використовуючи лише натуральні інгредієнти.

Система заснована на поєднанні специфічного крохмалю, рослинної клітковини та інших інгредієнтів рослинного походження.

Стандартний рецепт за такою технологією потребує більше 30% справжніх сортів сиру, таких як Гауда, і виготовляється шляхом звичайної варки з високою швидкістю зсуву.

Рецептуру «підігнали» і для спеціальних товарів. Так, у дитячих сирах, що фасуються в туби чи м’яке пакування, стабілізуюча система Stabisol PCCL базується на комбінації гідроколоїду та спеціального крохмалю.

Така технологія передбачає 50% сиру та можливість додавання ароматизаторів для більш широкого асортименту та привабливості продукту для маленьких споживачів.

Для плавлених сирів «сендвіч-скибочки» чи трикутничків використовують комбінацію гідроколоїдів з емульгаторами, що забезпечують оптимальну в’язкість та простоту у використанні.

Відмова від використання фосфатів чи цитратів для текстуризації дозволить не лише оздоровити продукт, а й підтримає світову тенденцію «чистої етикетки».

Нагадаємо, всесвітньо відома корпорація General Mills виводить на ринок сир нового покоління.

Джерело: Dairy Reporter

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Гігант ринку разом зі штучним інтелектом від Безоса створили сир майбутнього

Згідно з коментарями до квартального звіту про прибутки Kraft Heinz, уже в листопаді цього року сир буде доступний приблизно...

Вчені відкрили нові види рослин, які можуть замінити какао

Це відкриття може стати ключем до створення стійких до кліматичних змін видів шоколаду.Досліджуючи різноманіття роду Theobroma, вчені виявили нові...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Велика продуктова мережа продаватиме сіль, якій 300 млн років. Її збирають з підземних потоків в Африці

Сіль Орікс добувають у пустелі Калахарі. Її збирають з підземних потоків, що протікають через древні скельні утворення Двіка, яким...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

З вітамінами, женьшенем та додатковим кофеїном: Nestlé активізувала інновації на ринку кави

Серед найпомітніших новинок Nestlé – холодний концентрат кави Nescafé...

Жуй кунжут. Штучний інтелект вирощує «смарт-кунжут» з підвищеним вмістом білку

«Ми розпочали селекцію «смарт-кунжуту» в 2014 році, а вже...

Астронавт відкрив у канадських преріях найбільший завод з виробництва горохового протеїну

Церемонія офіційного відкриття пройшла онлайн — її провів відомий...

Китайський уряд інвестує у розробку альтернативного м’яса на фоні чуми свиней

Попередні одержувачі подібних фінансових асигнувань у Китаї включали розробників...

В Україні створили перший рослинний стейк. Він схожий на мармурову яловичину

Паралельно з запуском виробництва рослинного стейка, компанія вже налагодила...

Вибір редактора
В продовження теми