Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    Лабораторне м’ясо із Південної Кореї можна буде вирощувати без тваринної сироватки та втричі швидше

    Компанія CellMEAT створила середовище для культивування клітин без застосування фетальної бичачої сироватки (FBS).

    Нова культура, ймовірно, є результатом досліджень і розробок, проведених після успішного раунду фінансування на початку цього року у розмірі $4,5 млн.

    Середовище для культивування клітин CSF A-1 являє собою метод вирощування стовбурових клітин без застосування FBS.

    У ході численних досліджень CellMEAT встановили, що зі своєю останньою розробкою можуть вирощувати клітини швидше приблизно на 250%.

    Такі цифри вивели порівнюючи швидкість росту клітин у традиційному середовищі з застосуванням фетальної бичачої сироватки та існуючими на сьогодні безсироватковими культуральними середовищами.

    Втім, спосіб застосування нового середовища для підтримки життєздатності клітин дещо відрізняється від самого процесу вирощування, пояснюють розробники.

    Гілюн Парк, генеральний директор CellMEAT припускає, що їхня розробка дозволить культивованій м’ясній промисловості Південної Кореї почати серйозно конкурувати зі світовими лідерами галузі.

    Такий підхід допоможе знизити витрати на виробництво та обійти етичні проблеми у вирощуванні м’яса.

    FBS активно застосовувалася на початку розвитку технології культивування м’яса.

    На сьогодні все більше компаній шукають альтернативні рішення, щоб відійти від використання дороговартісного інгредієнта, отриманого не надто гуманним способом.

     

    Нагадаємо, нідерландська компанія Mosa Meat однією з перших відмовилась від використання FBS, чим значно здешевила вартість м’яса «із пробірки».

    Джерело: Green Queen

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    Планктон для офісів. Снеками майбутнього будуть низькокалорійні чіпси з медуз

    Команда данських дослідників розробила метод перетворення медуз, які багаті на поживні речовини, включаючи вітамін В12, магній і залізо, на...

    Для людей, що шукають додаткової енергії, фіни створили каву з грибами

    В основі кави — якісна органічна арабіка, вирощена в Гондурасі, гриби Чага та гриби Левова Грива.Два нових види кави...

    Німці розширяють вирощування лабораторної риби і планують зробити її масовим продуктом

    «Компанія оптимізує свої клітинні лінії для омега-3, вмісту жирів для оптимально збалансованого продукту», — повідомив Себастьян Рейкерс, співзасновник та...

    Насіння отруйного дерева допомагає кинути палити. Дослідження

    Тобто рослини можуть бути не лише найкращою основою дієти, але й допомагати у відмові від куріння, говорять дослідники з...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    Європа готується до дегустацій лабораторної їжі. В меню — сосиски, пельмені і риб’ячий жир

    Згідно з даними Нідерландського фонду клітинного сільського господарства, заявки...

    Події foodtech кінця 2020 року: нові продукти, ринки і китайський завод

    СЕРПЕНЬ Beyond Meat запустила новий інтернет-магазин рослинного м'яса. Сайт допоможе...

    Вибір редактора
    В продовження теми