Вінничани створюють солодкі десерти, поєднуючи натуральні інгредієнти з медом із власної пасіки.
Стартап починав, маючи багаж теоретичних знать про пасіку, проте без великого досвіду.
Говорят, що перші бджоли були надто агресивними.
Не полишаючи справу, засновники Медобару навчилися «співпрацювати з природою».
Зараз на їхній пасіці переважають бджоли породи Карніка. «Вони не кусаються, бо щасливі», — кажуть власники.
Сьогодні медобар «Мед щасливих бджіл» пропонує широкий асортимент крафтових смаколиків, які мистецьки поєднують смак та користь.
Перш ніж створити медово-ягідну пасту, як мед, так і ягоди, піддаються попередній підготовці.
Після збору соковитих, стиглих ягід, їх піддають гідратації при температурі 55 градусів, щоб зберегти вітаміни.
Далі ягоди перемелюють, просіюють від кісточок, змішують з медом та фасують у баночки.
Медово-ягідні пасти солодкі, з притаманною ягодам особливістю смаку.
Наприклад, обліпиха в поєднанні з медом літнього різнотрав’я — це «вибух користі» з неповторним кислуватим присмаком.
Малинова паста — це просто must have будь якої осені, а поєднання смородини з медом має неймовірну кількість вітаміну С.
Медова чорниця не тільки гарно впливає на зір, а й завдяки високому вмісту антиоксидантів, є хорошим засобом для профілактика ракових захворювань, пояснюють виробники.
Окрім медово-ягідних паст, «Мед щасливих бджіл» пропонує горішки, залиті медом, кілька видів меду та інші медові десерти.
Нагадаємо, на Закарпатті із меду роблять оцет та маринують у меді сир, а на Київщині мед перетворюють у стародавній напій.
Джерело: Медобар «Мед щасливих бджіл»