Вінницький медобар приборкав бджіл, і тепер створює унікальні медово-ягідні пасти

Вінничани створюють солодкі десерти, поєднуючи натуральні інгредієнти з медом із власної пасіки.

Стартап починав, маючи багаж теоретичних знать про пасіку, проте без великого досвіду. 

Говорят, що перші бджоли були надто агресивними.

Не полишаючи справу, засновники Медобару навчилися «співпрацювати з природою».

Зараз на їхній пасіці переважають бджоли породи Карніка. «Вони не кусаються, бо щасливі», — кажуть власники.

Сьогодні медобар «Мед щасливих бджіл» пропонує широкий асортимент крафтових смаколиків, які мистецьки поєднують смак та користь.

Перш ніж створити медово-ягідну пасту, як мед, так і ягоди, піддаються попередній підготовці.

Після збору соковитих, стиглих ягід, їх піддають гідратації при температурі 55 градусів, щоб зберегти вітаміни.

Далі ягоди перемелюють, просіюють від кісточок, змішують з медом та фасують у баночки.

Медово-ягідні пасти солодкі, з притаманною ягодам особливістю смаку.

Наприклад, обліпиха в поєднанні з медом літнього різнотрав’я — це «вибух користі» з неповторним кислуватим присмаком.

Малинова паста — це просто must have будь якої осені, а поєднання смородини з медом має неймовірну кількість вітаміну С.

Медова чорниця не тільки гарно впливає на зір, а й завдяки високому вмісту антиоксидантів, є хорошим засобом для профілактика ракових захворювань, пояснюють виробники.

Окрім медово-ягідних паст, «Мед щасливих бджіл» пропонує горішки, залиті медом, кілька видів меду та інші медові десерти.

Нагадаємо, на Закарпатті із меду роблять оцет та маринують у меді сир, а на Київщині мед перетворюють у стародавній напій.

Джерело: Медобар «Мед щасливих бджіл»

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Ізраїлі створили курячий шніцель із водоростей

Версія панірованої курки на рослинній основі не тільки набуває зовнішнього вигляду, смаку та структури справжньої курячої грудки, але також...

Індійський стартап збільшить продажі антистресової кави в 10 разів

Запущений у квітні цього року, бренд JOMO вже реалізував 2 тис. коробок (24 тис. пакетиків) у межах країни протягом...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

«Ми почали процес перетворення з ремісників на foodtech-компанію». Дмитро Борисов про тренди у ресторанному бізнесі.

Коронавірусна криза переформатувала ресторанний бізнес. Нові сервіси, формати, технологічні рішення дозволили вижити у час, коли довелося зачиняти двері для...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Без вертольотів: Optimist створив безалкогольну горілку, джин та текілу

Одна з таких торгових марок, Optimist, розробила відразу три...

Мікробний сир захопить більше третини ринку, що стане початком «молочної революції»

Мікробний сир готові купувати 79% споживачів молочних продуктів. Очікується,...

Українці почали пити в 14 разів більше рослинного молока: домінує вівсяне й соєве

Ринок рослинного молока в Україні сформувався відповідно до світових...

Столітній молочний гігант створив напій для нарощування м’язів

Лінійка UP2U Recover, що включає протеїнові напої зі смаком...

Вибір редактора
В продовження теми