В Ізраїлі надрукували найбільший лабораторний стейк — зі справжнього м’яса та жиру

Ізраїльський виробник культивованого м’яса Mea Tech 3D надрукував стейк вагою 104 гр зі справжніх м’язових та жирових тканин, без використання соєвого чи горохового протеїну.

Компанія вважає, що це найбільший культивований стейк, вироблений на сьогоднішній день.

Клітини, котрі використовувалися для приготування, були виготовлені за допомогою передового запатентованого процесу, який базується на виділенні стовбурових клітин великої рогатої худоби із зразків тканини та їх розмноження.

Після нарощування достатньої клітинної маси, її формують у біочорнила, сумісні з власним 3D-біопринтером Mea Tech та друкують структуру стейка.

Друкований продукт поміщають в інкубатор для дозрівання, де стовбурові клітини диференціюються на жирові та м’язові та розвиваються у відповідну тканину, щоб утворити повноцінний стейк.

Кінцевий продукт складається зі справжніх лабораторно вирощених тканин та не містить соєвого чи горохового білка, що широко застосовуються в гібридних та рослинних альтернативах.

Метою Mea Tech є створення справжньої заміни звичайному м’ясу

На розробку найбільшого культивованого стейка витратили більше року, відзначив Шерон Фіма, генеральний директор Mea Tech.

Компанія має намір продовжувати вдосконалювати свої технології біодруку для виробництва лабораторного м’яса преміум-класу.

А тим часом каліфорнійці працюють над середовищем з біомолекул, щоб вирощувати дешеве м’ясо.

Джерело: PR Newswire

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап розробив «смак» курки, що знижує вміст солі в супах та маринадах

Багатовидову лінію харчових добавок ProFlavor доповнила нова розробка пікантного курячого смаку С3307.Кім Петерсон, старший менеджер компанії, повідомила, що «смак»...

Морепродукти із гороху та водоростей підкорюють найбільший ринок Європи

Hooked Foods виклала веганську рибу на полицях відразу 400 роздрібних магазинів Німеччини Це — рослинний тунець, лосось, а також дві...

Макарони та цукерки із відходів – британський стартап перевинайшов їжу

Засновник стартапу Том Сіммонс провів чотири роки як науковий дослідник та біохімік, розробляючи у Кембридзькому університеті альтернативний цукор та...

Шеф-кухар Юрій Ковриженко про кулінарну дипломатію: котлету Скоропадського та хот-дог для короля Георга

Розкажіть, будь ласка, що таке кулінарна дипломатія?Це частина культурної дипломатії. Я б назвав її інструментом, який допомагає налагоджувати міжнародні...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Чіпскоїн. Pringles продає віртуальні чіпси за криптовалюту

Свою пропозицію компанія називає CryptoCrisp. Об’єм випуску серії з...

Американці створили «домашнього бармена», що готує 40 коктейлів одним натисканням кнопки

Представлений у двох варіантах Drinkworks Home Bar, забезпечує якість...

У бельгійських вафлях замінили вершкове масло на жир з комах

«Жир на основі комах є стійкою та здоровою альтернативою...

Гриль на штучному інтелекті сам обирає рецепти для здорових страв

«Ми використовуємо інноваційні технології у поєднанні з датчиками всередині...

Вибір редактора
В продовження теми