В Ізраїлі надрукували найбільший лабораторний стейк — зі справжнього м’яса та жиру

Ізраїльський виробник культивованого м’яса Mea Tech 3D надрукував стейк вагою 104 гр зі справжніх м’язових та жирових тканин, без використання соєвого чи горохового протеїну.

Компанія вважає, що це найбільший культивований стейк, вироблений на сьогоднішній день.

Клітини, котрі використовувалися для приготування, були виготовлені за допомогою передового запатентованого процесу, який базується на виділенні стовбурових клітин великої рогатої худоби із зразків тканини та їх розмноження.

Після нарощування достатньої клітинної маси, її формують у біочорнила, сумісні з власним 3D-біопринтером Mea Tech та друкують структуру стейка.

Друкований продукт поміщають в інкубатор для дозрівання, де стовбурові клітини диференціюються на жирові та м’язові та розвиваються у відповідну тканину, щоб утворити повноцінний стейк.

Кінцевий продукт складається зі справжніх лабораторно вирощених тканин та не містить соєвого чи горохового білка, що широко застосовуються в гібридних та рослинних альтернативах.

Метою Mea Tech є створення справжньої заміни звичайному м’ясу

На розробку найбільшого культивованого стейка витратили більше року, відзначив Шерон Фіма, генеральний директор Mea Tech.

Компанія має намір продовжувати вдосконалювати свої технології біодруку для виробництва лабораторного м’яса преміум-класу.

А тим часом каліфорнійці працюють над середовищем з біомолекул, щоб вирощувати дешеве м’ясо.

Джерело: PR Newswire

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Компанія-постачальник McDonald’s стане інвестором у завод по вирощуванню клітинного м’яса

Ізраїльський бренд культивованого м’яса Future Meat перебуває в середині процесу залучення $320 млн, що зробить стартап найціннішим у своєму...

Стартап створив інноваційний цукор із відходів яблук та груш

Наразі цей продукт проходить оцінку безпеки в Управлінні з контролю за продуктами та лікарськими засобами США (FDA) та у...

Українська Enzym Group запропонувала для тваринництва безпечну альтернативу антибіотикам

Про це розповів Юрій Кузьм’як, заступник генерального директора Enzym Food & Feed Solutions, передає AgroPortal.ua.«Цьогоріч ми пропонуємо кілька...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Get Ready: top-3 new trends of the ready meals market from Natalia Shmyghelska

Ukraine follows the global trends, and several companies have...

Наростили м’ясо. Інвестиції в альтернативний білок потроїлися всього за рік

«2020-й став роком прориву для альтернативних білків. Рекордні інвестиції...

Шоколад із квасолі та риба із водоростей: ЄС підтримає 50 інноваційних харчових стартапів

На участь в акселераторі подало заявки п’ять сотень компаній,...

Без вінірів: Ocean Spray чавить сік, що сприяє здоров’ю зубів

Це підтвердили дослідження, проведене в Стоматологічному коледжі Університету Іллінойса,...

Вибір редактора
В продовження теми