Японці створили прототип ПЕТ-пляшки з повністю рослинних матеріалів

Японська транснаціональна компанія Suntory представила прототип ПЕТ-пляшки з рослинних матеріалів для власного бренду Suntory Tennensui та європейського Orangina.

«Рослинна пляшка» виготовлена за допомогою комбінації технології створення рослинного параксилолу  від американської компанії Anellotech, котрий роблять з деревної тріски, та вже існуючого рослинного моноетиленгліколя (MEG), виготовленого з меляси від Suntory.

Обидва компонента роблять з нехарчової біомаси та сировини, що дозволяє уникнути конкуренції з харчовим ланцюгом, пояснюють розробники.

Оскільки така пляшка повністю переробляється, це значно знижує викиди вуглецю у порівнянні з класичними ПЕТ-пляшками.

Це досягнення є результатом більш ніж десяти років співпраці Anellotech та Suntory.

Конкутентна перевага параксилолу полягає в ефективності процесу виготовлення, який відбувається в одну стадію.

Завдяки термічній каталізації, біомаса відразу перетворюється на складові параксилолу, що значно знижує викиди парникових газів у порівнянні з використанням аналогічного викопного компонента.

Кінцевий виріб являє собою найлегшу ПЕТ-пляшку в Японії, вироблену на сьогоднішній день, з найлегшою кришкою та найтоншою етикеткою.

 

Нагадаємо, британський стартап створив багаторазову вуглецево-нейтральну пляшку для води з цукрової тростини.

Джерело: Packaging Insight

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Французи виготовили харчову добавку для оздоровлення шкіри з дикої чорниці

Сепітон — це природний інгредієнт, отриманий з ферментованого екстракту дикої чорниці і являє собою суміш проантоціанідинів, які мають в...

Лідер інноваційної етноботаніки створив їстівний порошок із коноплі, що не впливає на психіку

«Значні дослідження чітко показують, що КБР може допомогти зменшити біль, тривогу та запалення. Крім того, він є високопереносимим, не...

Білком для астронавтів стануть тютюнові шкідники

«Є багато цікавих джерел клітин для вирощування їжі, які, по суті, недостатньо використовуються, недостатньо вивчені та з великим потенціалом,...

Лідер виробництва лабораторного жиру випустить свої перші гібридні сосиски

Ковбаски Mission Chorizo ​​є гібридним продуктом, виготовленим з нерозкритих рослинних білків і культивованого свинячого жиру Mission Barns.Mission Barns культивує...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Може вас зацікавити

У біореакторі «варять» із цукру натуральні барвники, яких не існує в природі

Створена ними «безклітинна» платформа може забезпечити біосинтез затребуваних пігментів.Перші...

Шведи створили біо-кришечки з ялини і сосни, які закривають напої зсередини

Зі слів розробників, сучасні пластикові кришечки для напоїв окрім...

Вибір редактора
В продовження теми