Японці створили прототип ПЕТ-пляшки з повністю рослинних матеріалів

Японська транснаціональна компанія Suntory представила прототип ПЕТ-пляшки з рослинних матеріалів для власного бренду Suntory Tennensui та європейського Orangina.

«Рослинна пляшка» виготовлена за допомогою комбінації технології створення рослинного параксилолу  від американської компанії Anellotech, котрий роблять з деревної тріски, та вже існуючого рослинного моноетиленгліколя (MEG), виготовленого з меляси від Suntory.

Обидва компонента роблять з нехарчової біомаси та сировини, що дозволяє уникнути конкуренції з харчовим ланцюгом, пояснюють розробники.

Оскільки така пляшка повністю переробляється, це значно знижує викиди вуглецю у порівнянні з класичними ПЕТ-пляшками.

Це досягнення є результатом більш ніж десяти років співпраці Anellotech та Suntory.

Конкутентна перевага параксилолу полягає в ефективності процесу виготовлення, який відбувається в одну стадію.

Завдяки термічній каталізації, біомаса відразу перетворюється на складові параксилолу, що значно знижує викиди парникових газів у порівнянні з використанням аналогічного викопного компонента.

Кінцевий виріб являє собою найлегшу ПЕТ-пляшку в Японії, вироблену на сьогоднішній день, з найлегшою кришкою та найтоншою етикеткою.

 

Нагадаємо, британський стартап створив багаторазову вуглецево-нейтральну пляшку для води з цукрової тростини.

Джерело: Packaging Insight

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Кавовий гігант випускатиме мед, створений бджолами, які й запилюють каву

Лінійка під назвою Nespresso Bloom включає продукти на основі меду, такі як Coffee Blossom Honey та Coffee Blossom Honey...

Стартап створив систему, що опрацьовує мільйони замовлень від різних служб доставки одночасно

Фінансування очолили DST Global Partners та Redpoint Ventures, та існуючі інвестори OMERS Ventures, Newion та Smartfin. Засновники Deliverect також...

Голландці за допомогою точного бродіння створили справжнє “вершкове” масло із соєвих бобів

Інноваційний продукт під назвою «The Original Better» надійде у роздрібні магазини та заклади громадського харчування у вересні.У компанії заявляють,...

Легендарний бренд випустив рослинну котлету, яку не відрізнити від справжнього м’яса

З новими котлетами Beyond Meat дебютує ексклюзивно в американській роздрібній мережі Costco. Інноваційне рослинне м’ясо містить 19 грамів білка в...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Компанія Ді Капріо планує запустити завод по вирощуванню лабораторних стейків

Aleph Farms переїхала до свого нового об’єкту площею 65...

Виробник першої рослинної баранини отримав мільйонні інвестиції та взявся за розробку дичини

В інвестиційному раунді взяли участь AgFunder, Bessemer Venture Partners,...

Два харчових гіганти створили алкоголь зі смаком легендарного сиру

Напій має особливий профіль, який нагадує легендарну закуску, зі...

Супермаркети вперше почнуть продавати рибу із 3D-принтера

Це буде цільне філе лосося на основі мікропротеїну, розроблене...

Nestlé готує новий веганський бургер з коноплі та фави

Sweet Earth Foods належить Nestlé, яка на тлі зростаючого...

Вибір редактора
В продовження теми