Британці за допомогою точного бродіння розробили молоко наступного покоління для мільйонів

Швидкозростаючий британський бренд альтернативних молочних продуктів Mighty збирає $10 млн інвестицій для міжнародної експансії. 

Частину коштів Mighty спрямує на інноваційну технологію бродіння, оскільки прагне стати лідером серед виробників молока наступного покоління.

Спочатку стартап був відомий своїм молоком на основі гороху. Але Mighty розширив асортимент, і тепер виготовляє продукти на основі вівса, веганські білкові порошки та коктейлі. 

Mighty прагне спростити та демократизувати рослинне молоко

Дослідження бренду показують, що на ринку представлено понад 70 різних видів рослинного молока – від соєвого до картопляного. Ця складність вибору, на думку засновників стартапу, може стати перешкодою для покупців, які вперше захотіли спробувати продукт.

За рахунок фінансування йоркширський бренд має намір вийти на ринки ЄС. Розширення виробництва планується у січні. 

Нова технологія виробництва Mighty, яка дозволяє імітувати текстуру та в’язкість молока, розроблена двома молодими братами – Томом і Ніком Воткінсами. 

Раніше Mighty отримувала інвестиції від Фонду майбутнього уряду Великобританії, і вже постачає свою продукцію до мереж Tesco, Sainsbury’s, Morrisons і ASDA.

«Ми вважаємо, що спрощення категорії – це майбутнє рослинного молока, і до 2030 року 50% молочних продуктів можна і потрібно замінити. Завдяки демократизації цієї категорії ми зможемо привернути до рослинного молока мільйон нових споживачів», – прокоментував Том Воткінс, співзасновник стартапу.

Нагадаємо, нещодавно Starbucks почав додавати у каву інноваційне молоко на основі грибів.

Джерела: Mighty, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

Бельгійці створили шніцель із овочів, який не відрізнити від курячого м’яса

Використовуючи власноруч створені волокна, компанія змогла створити продукт, який має волокнисту структуру, як у курятини.  Основними інгредієнтами шніцелів стали бобові...

Рослинний пармезан та копчена гауда дістались Еміратів. Веганські сири там — рідкість

Компанія розпочала міжнародну експансію минулого року, стартувавши продажі в США, Іспанії, Франції, Італії, Мальті та Нідерландах.ОАЕ в компанії розглядають...

Інноваційний сир із картоплі добре плавиться у піці і тягнеться, як справжній

«Ми були жителями Нью-Йорка довше, ніж веганами, – пояснює Кобі Регев, співзасновник і генеральний директор Pleese Foods. – Коли...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Сподобалось навіть принцу: в ЕС вперше дегустували м’ясо із клітин

Приватна дегустація культивованих свинячих ковбасок пройшла у новій штаб-квартирі...

Інкубатор інновацій шукає стартапи, які вирощують м’ясо найрозумніших безхребетних

Безліч активістів виступили проти вирощування на промислових фермах хижої...

Сінгапурський виробник продає закуски із стародавніх зерен, що покращують психіку

Флагманські закуски Zenko виготовляються з «стародавніх зерен»: сорго та...

ТОП-10 екологічних варіантів харчування — рейтинг органічних продуктів

Сучасні тенденції у харчуванні все більше визначаються прагненням до...

Інтелектуальні системи управління запасами: допомога AI в логістиці харчових продуктів

Що таке інтелектуальні системи управління запасами? Інтелектуальні системи управління запасами...

Вибір редактора
В продовження теми