Виробник пребіотиків із цикорію інвестує 30 млн євро в розширення, щоб наздогнати попит

BENEO оголосив про багатомільйонну інвестиційну програму для розширення заводів з виробництва пребіотичних волокон кореня цикорію в Премуко (Чилі) та Орей (Бельгія).

На першому етапі буде інвестовано понад 30 млн євро ($34 млн), а вся програма передбачає збільшення потужності більш ніж на 40% глобального виробництва волокон кореня цикорію.

Сучасні ринкові тенденції свідчать про високий попит на пребіотичні волокна. Кількість продуктів з ними та інуліном зросла на 50% за останні чотири роки.

Інулін та олігофруктоза з кореня цикорію є єдиними перевіреними пребіотиками рослинного походження за даними Міжнародної наукової асоціації про- і пребіотиків (ISAPP).

Вони широко застосовуються як функціональні інгредієнти у різноманітних продуктах.

BENEO стверджує, що наявність виробничих ділянок у північній та південній півкулях покриє безпечне глобальне постачання клітковини.

Окрім збільшення потужностей, інвестиції забезпечать зменшення вуглецевого сліду. «Вже за кілька років виробництво в Премуко буде вуглецево-нейтральним», —  заявив Крістоф Беттгер, член виконавчого комітету BENEO.

А завод в Орей «знизить споживання енергії в розрахунку на тонну продукту більш ніж на 50% до 2030 року».

Ці зусилля сприятимуть досягненню мети компанії стати вуглецево-нейтральною до 2045 року.

Роботи на обох виробничих ділянках розпочнуться у 2022 році.

А тим часом, британці створили пюре з плодів баобаба, яке за пребіотичними властивостями може замінити навіть інулін.

Джерело: Dairy Reporter

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Британці створили рослине молоко третього покоління

Йоркширський бренд Mighty Drinks, найбільш відомий своїм веганським гороховим молоком, залучив $10 млн інвестицій та відразу оголосив про запуск...

Молоді науковці із Німеччини створили нейропляшку, яка «обманює» смакові рецептори людини

По суті споживачі «обманюють мозок», використовуючи пляшку Air Up.Система пиття створена таким чином, що надає воді смаку без використання...

Британці змішали канабіс з чайним грибом — це допоможе кишечнику та заспокоїть

«Громадськість дедалі більше усвідомлює заспокійливу користь CBD, але з’являється низка доказів, що розкривають значно ширший потенціал канабідіолу, включаючи позитивний...

У США відтворили вівсяне молоко за старовинним рецептом та зробили його органічним

Сестри  Крістіна Дорр Дрейк та Олена Дорр Зієнда відтворили продукт за 74-річним рецептом своєї бабусі Вілли.   Під час розробки вівсяного...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Інноваційний стартап створив аналог м’ясного соку з червоних мікроводоростей

Стартап Yemoja, що займається розробкою морських інгредієнтів, розробив продукт,...

Heinz виготовить справжній космічний кетчуп з марсіанських помідорів

Версія томатів Marz, вирощена умовах температури, води та грунту,...

Лабораторія «win-win» створила преміум-шоколад за допомогою бродіння

Замість какао-бобів засновники Food Labs підприємець Ахрум Пак та...

Японський розробник зібрав мільйони на платформу для вирощування клітинного м’яса вдома

Окрім існуючих інвесторів компанію підтримали AgFunder та Beyond Next...

Ресторани годуватимуть європейців яйцями, вирощеними із дріжджів

До кінця року альтернативні яйця з’явиться у кафе, ресторанах...

Вибір редактора
В продовження теми