Виробник пребіотиків із цикорію інвестує 30 млн євро в розширення, щоб наздогнати попит

BENEO оголосив про багатомільйонну інвестиційну програму для розширення заводів з виробництва пребіотичних волокон кореня цикорію в Премуко (Чилі) та Орей (Бельгія).

На першому етапі буде інвестовано понад 30 млн євро ($34 млн), а вся програма передбачає збільшення потужності більш ніж на 40% глобального виробництва волокон кореня цикорію.

Сучасні ринкові тенденції свідчать про високий попит на пребіотичні волокна. Кількість продуктів з ними та інуліном зросла на 50% за останні чотири роки.

Інулін та олігофруктоза з кореня цикорію є єдиними перевіреними пребіотиками рослинного походження за даними Міжнародної наукової асоціації про- і пребіотиків (ISAPP).

Вони широко застосовуються як функціональні інгредієнти у різноманітних продуктах.

BENEO стверджує, що наявність виробничих ділянок у північній та південній півкулях покриє безпечне глобальне постачання клітковини.

Окрім збільшення потужностей, інвестиції забезпечать зменшення вуглецевого сліду. «Вже за кілька років виробництво в Премуко буде вуглецево-нейтральним», —  заявив Крістоф Беттгер, член виконавчого комітету BENEO.

А завод в Орей «знизить споживання енергії в розрахунку на тонну продукту більш ніж на 50% до 2030 року».

Ці зусилля сприятимуть досягненню мети компанії стати вуглецево-нейтральною до 2045 року.

Роботи на обох виробничих ділянках розпочнуться у 2022 році.

А тим часом, британці створили пюре з плодів баобаба, яке за пребіотичними властивостями може замінити навіть інулін.

Джерело: Dairy Reporter

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Льодяний борщ. Український сервіс iceFood заморожує готові страви за унікальною технологією

iceFood — це сервіс заморожених ready-to-eat корисних страв, на приготування яких піде від 3 до 5 хвилин. За цей...

Електростейк. Навіщо японські вчені тримають лабораторне м’ясо під струмом?

Вчені запевняють: тканинна інженерія вирішить екологічні проблеми, які спричиняє традиційне тваринництво, зекономить воду та збереже землю.Досі більшість біосинтетичних м’ясних...

Відхідна молитва: Fancypants Baking запустила лінійку печива з відходів

Печиво випускається у трьох смаках: окара з шоколадною стружкою, подвійне шоколадне з кавовою вишнею, та ванільне вівсяне. За даними Upcycled...

Українська пивоварня варить крафтові напої в колаборації з музикантами

“Після перемоги буде велике свято, на якому проллється багато пива. Ми дуже цього чекаємо і відкладаємо сорти на той...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Виробник «Нашої Ряби» відкрив лабораторію для дослідів з їжею

В лабораторії експериментуватимуть студенти, науковці та викладачі. За допомогою...

Корейці вперше в світі виростили у лабораторії японську креветку

Південнокорейська компанія CellMEAT успішно культивувала прототип креветок токто —...

Вибір редактора
В продовження теми