Виробник пребіотиків із цикорію інвестує 30 млн євро в розширення, щоб наздогнати попит

BENEO оголосив про багатомільйонну інвестиційну програму для розширення заводів з виробництва пребіотичних волокон кореня цикорію в Премуко (Чилі) та Орей (Бельгія).

На першому етапі буде інвестовано понад 30 млн євро ($34 млн), а вся програма передбачає збільшення потужності більш ніж на 40% глобального виробництва волокон кореня цикорію.

Сучасні ринкові тенденції свідчать про високий попит на пребіотичні волокна. Кількість продуктів з ними та інуліном зросла на 50% за останні чотири роки.

Інулін та олігофруктоза з кореня цикорію є єдиними перевіреними пребіотиками рослинного походження за даними Міжнародної наукової асоціації про- і пребіотиків (ISAPP).

Вони широко застосовуються як функціональні інгредієнти у різноманітних продуктах.

BENEO стверджує, що наявність виробничих ділянок у північній та південній півкулях покриє безпечне глобальне постачання клітковини.

Окрім збільшення потужностей, інвестиції забезпечать зменшення вуглецевого сліду. «Вже за кілька років виробництво в Премуко буде вуглецево-нейтральним», —  заявив Крістоф Беттгер, член виконавчого комітету BENEO.

А завод в Орей «знизить споживання енергії в розрахунку на тонну продукту більш ніж на 50% до 2030 року».

Ці зусилля сприятимуть досягненню мети компанії стати вуглецево-нейтральною до 2045 року.

Роботи на обох виробничих ділянках розпочнуться у 2022 році.

А тим часом, британці створили пюре з плодів баобаба, яке за пребіотичними властивостями може замінити навіть інулін.

Джерело: Dairy Reporter

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Єдиний у світі продавець культивованого м’яса отримав $170 млн на розширення

Компанія спрямує інвестиції на збільшення потужностей виробництва та подальші дослідження і розробки.Eat Just отримала дозвіл на продаж культивованого м’яса...

Фермери створили молоко для покращення розуму

Молоко містить стандартних 12 основних поживних речовин, як і інша лінійка продуктів Organic Valley. Щоб зробити його більш корисним,...

Усьому Glovo. Інвестор у всесвітньовідомий стартап розповів про принципи інвестування у «єдинорогів»

Максим Філіппов, виконавчий директор венчурного фонду GR Capital, — один із тих, хто серед безлічі проєктів відразу розпізнає ті,...

Британський уряд та ресторатори шукають веганську заміну фуа-гра. Вона буде з грибів та горіхів

Це стає особливо актуальним напередодні майбутньої заборони на делікатес, виготовлений з жирної печінки качок і гусей, яких примусово догодовують.Урядові...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Китай будує гігантську фабрику для промислового вирощування лабораторної свинини

Зараз CellX готується подати заявку на схвалення інноваційної їжі...

На виробництво сухпайків, печива та масла можна отримати 400 тис. грн гранту

У межах проєкту українські виробники зможуть отримати грант до...

Burger King поклала у сендвічі рослинні котлети від гіганта веганського ринку

Цей крок відбувся після нещодавнього запуску двох додаткових пунктів...

У Данії створили екологічну рівноцінну заміну коров’ячому молоку — з сої, рису, вівса та мигдалю

Повністю веганська альтернатива містить такий же склад білка, кальцію,...

МХП представила власні кулінарні рішення на міжнародній виставці SIAL 2024

Компанія фокусується на продуктах з доданою цінністю — підготовлених...

Вибір редактора
В продовження теми