BENEO оголосив про багатомільйонну інвестиційну програму для розширення заводів з виробництва пребіотичних волокон кореня цикорію в Премуко (Чилі) та Орей (Бельгія).
На першому етапі буде інвестовано понад 30 млн євро ($34 млн), а вся програма передбачає збільшення потужності більш ніж на 40% глобального виробництва волокон кореня цикорію.
Сучасні ринкові тенденції свідчать про високий попит на пребіотичні волокна. Кількість продуктів з ними та інуліном зросла на 50% за останні чотири роки.
Інулін та олігофруктоза з кореня цикорію є єдиними перевіреними пребіотиками рослинного походження за даними Міжнародної наукової асоціації про- і пребіотиків (ISAPP).
Вони широко застосовуються як функціональні інгредієнти у різноманітних продуктах.
BENEO стверджує, що наявність виробничих ділянок у північній та південній півкулях покриє безпечне глобальне постачання клітковини.
Окрім збільшення потужностей, інвестиції забезпечать зменшення вуглецевого сліду. «Вже за кілька років виробництво в Премуко буде вуглецево-нейтральним», — заявив Крістоф Беттгер, член виконавчого комітету BENEO.
А завод в Орей «знизить споживання енергії в розрахунку на тонну продукту більш ніж на 50% до 2030 року».
Ці зусилля сприятимуть досягненню мети компанії стати вуглецево-нейтральною до 2045 року.
Роботи на обох виробничих ділянках розпочнуться у 2022 році.
А тим часом, британці створили пюре з плодів баобаба, яке за пребіотичними властивостями може замінити навіть інулін.
Джерело: Dairy Reporter