Діабетик винайшов із плодів монаха замінник цукру без неприємного післясмаку

Американський стартап B.T. Sweets, заснований у 2019 році, представив свій перший продукт — альтернативу цукру Cambya, виготовлену з рослинних волокон та плодів монаха (архат).

Cambya замінює стандартний білий цукор у пропорції «один до одного»

Виробник стверджує, що Cambya також покращує травлення та сприяє відчуттю ситості, оскільки містить багато розчинних волокон.

Один із співзасновників стартапу — підприємець Дагі Пекатч — задумався над пошуком заміни цукру після того, як його організм почав проявляти ранні ознаки розвитку діабету 2 типу.

Попередньо вивчивши ситуацію на ринку, Пекатч з’ясував, що у США кожен третій має преддіабет, а 422 млн людей живуть з цукровим діабетом. 

Також це дало розуміння, що залежність від цукру представляє величезну можливість для випуску на ринок кращої альтернативи. 

Звісно, на ринку уже існують замінники — стевія, еритритол та безліч інших. Однак частою проблемою є післясмак.

Cambya не має післясмаку, тож не потребує його маскування. 

«Унікальна технологія виготовлення Cambya робить органолептичні властивості менш доступними для смакових рецепторів», — пояснює Гіл де-Пікчіотто, співвинахідник підсолоджувачу.

Він також додав, що Cambya є результатом трирічної науково-дослідної кампанії, в ході якого науковці шукали оптимальні поєднання широкого спектру волокон та рослин.

Нагадаємо, раніше американці створили замінник, у 2000 разів солодший за цукор.

Джерела: B.T. Sweets, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інвестиції у foodtech: більше вливають у доставку, на черзі штучне молоко

Сума інвестицій збільшилася в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року з $2,49 млрд до $3,19 млрд, хоча кількість угод...

Здорова їжа має межу витрат, а закуски стають повсякденними. ТОП-6 трендів в області харчування

Такі висновки зробили аналітики Pollock Communications та Today's Dietitian за результатами опитування 1165 дієтологів. Харчування споживачів дуже змінилися через COVID-19....

12 пісних страв на Різдво: як урізноманітнити святкове меню

Кутя Найголовніша страва Різдва – кутя. Це те, що несе в собі дух цього свята! Окрім того, кутя готується з...

Цього літа фінни питимуть міцне пиво з гусячого посліду

Ant Brew знаходиться в місті Лахті, яке Європейський Союз назвав Зеленою столицею Європи 2021 року.  Нову святкову серію пива випускатимуть...

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Може вас зацікавити

Лабораторна вирізка: стартап патентує технологію, що дозволить друкувати преміальне м’ясо

Заявка стосується нового методу біодруку, який має значно покращити...

«Тарілка» на всіх. В Україні запрацював перший банк їжі

Організацію у 2019 році створив у Львові українець Ростислав...

Вибір редактора
В продовження теми