Діабетик винайшов із плодів монаха замінник цукру без неприємного післясмаку

Американський стартап B.T. Sweets, заснований у 2019 році, представив свій перший продукт — альтернативу цукру Cambya, виготовлену з рослинних волокон та плодів монаха (архат).

Cambya замінює стандартний білий цукор у пропорції «один до одного»

Виробник стверджує, що Cambya також покращує травлення та сприяє відчуттю ситості, оскільки містить багато розчинних волокон.

Один із співзасновників стартапу — підприємець Дагі Пекатч — задумався над пошуком заміни цукру після того, як його організм почав проявляти ранні ознаки розвитку діабету 2 типу.

Попередньо вивчивши ситуацію на ринку, Пекатч з’ясував, що у США кожен третій має преддіабет, а 422 млн людей живуть з цукровим діабетом. 

Також це дало розуміння, що залежність від цукру представляє величезну можливість для випуску на ринок кращої альтернативи. 

Звісно, на ринку уже існують замінники — стевія, еритритол та безліч інших. Однак частою проблемою є післясмак.

Cambya не має післясмаку, тож не потребує його маскування. 

«Унікальна технологія виготовлення Cambya робить органолептичні властивості менш доступними для смакових рецепторів», — пояснює Гіл де-Пікчіотто, співвинахідник підсолоджувачу.

Він також додав, що Cambya є результатом трирічної науково-дослідної кампанії, в ході якого науковці шукали оптимальні поєднання широкого спектру волокон та рослин.

Нагадаємо, раніше американці створили замінник, у 2000 разів солодший за цукор.

Джерела: B.T. Sweets, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Борис Шестопалов

Український підприємець у сфері агріфуд, ідеолог екосистеми VOLIA, співзасновник компанії з управління індустріальними та технопарками Uparks, акціонер компаній HD-group...

Zero waste lifestyle: що таке “нуль відходів”? Філософія безвідходного тренду

Останнім часом все частіше можна почути такий вираз, як zero waste lifestyle. Що він означає та чи вартий цей...

Речовина, яку добувають із ракоподібних, зберігає свіжість авокадо

Хітозан — це природна речовина, яка отримується зі шкарлупи ракоподібних тварин, таких як креветки і раки. Він відомий своїми...

АВК створила безглютеновий десерт зі зниженою калорійністю

«Ніжний злаковий бісквіт з натуральною вишневою начинкою та делікатною ноткою високоякісного бренді в поєднанні з темною какао-глазуррю дарує виняткову...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Інноваційний робот-бармен міксує коктейлі за допомогою штучного інтелекту

У новій розробці Barsys поєднала досвід міксування коктейлів з...

Чотири роки роботи для українців: як розвивається мережа магазинів «М’ясомаркет»

Магазини «М’ясомаркет» зʼявилися на ринку України у 2020 році....

На батьківщині лабораторного м’яса дозволили дегустувати їжу з пробірки

Уряд країни вчора оголосив, що довгоочікувані дегустації незабаром незабаром...

Два знакові бренди випустили бальзам для губ зі смаком курячих крилець

Шанувальники можуть придбати обмежену серію з 4 бальзамів для...

В Ісландії печуть хліб на геотермальних джерелах: закопують у пісок та чекають 24 години

Повітря пахне сіркою, а крізь чорний пісок пробивається гаряча...

Вибір редактора
В продовження теми