Американський стартап B.T. Sweets, заснований у 2019 році, представив свій перший продукт — альтернативу цукру Cambya, виготовлену з рослинних волокон та плодів монаха (архат).
Cambya замінює стандартний білий цукор у пропорції «один до одного»
Виробник стверджує, що Cambya також покращує травлення та сприяє відчуттю ситості, оскільки містить багато розчинних волокон.
Один із співзасновників стартапу — підприємець Дагі Пекатч — задумався над пошуком заміни цукру після того, як його організм почав проявляти ранні ознаки розвитку діабету 2 типу.
Попередньо вивчивши ситуацію на ринку, Пекатч з’ясував, що у США кожен третій має преддіабет, а 422 млн людей живуть з цукровим діабетом.
Також це дало розуміння, що залежність від цукру представляє величезну можливість для випуску на ринок кращої альтернативи.
Звісно, на ринку уже існують замінники — стевія, еритритол та безліч інших. Однак частою проблемою є післясмак.
Cambya не має післясмаку, тож не потребує його маскування.
«Унікальна технологія виготовлення Cambya робить органолептичні властивості менш доступними для смакових рецепторів», — пояснює Гіл де-Пікчіотто, співвинахідник підсолоджувачу.
Він також додав, що Cambya є результатом трирічної науково-дослідної кампанії, в ході якого науковці шукали оптимальні поєднання широкого спектру волокон та рослин.
Нагадаємо, раніше американці створили замінник, у 2000 разів солодший за цукор.
Джерела: B.T. Sweets, The Spoon