Бельгійський стартап зібрав мільйони на дослідження білків, що роблять несправжню рибу рибою

Стартап з харчових технологій Paleo закрив початковий раунд фінансування у розмірі 2 млн євро ($2,26 млн), зібраний приватними інвесторами.

Paleo у партнерстві з бельгійським університетом KU Leuven вивчає білки, що надають рибі та м’ясу унікальних якостей.

Шість з таких протеїнів вже ідентифіковані та відтворені за допомогою точної ферментації

«Ми розробляємо харчові технології для виробництва м’ясних та рибних білків без тварин та екологічно чистим способом», — пояснює Гермес Санкторум, співзасновник та генеральний директор Paleo.

У компанії заявляють, що їхнє культивоване м’ясо та риба, створені методом точної ферментації відтворюють «незабутнє враження, не завдаючи шкоди тваринам».

Найближчим часом стартап планує підвести свої вирощені білки до комерційного рівня, щоб їх можна було додавати до рибних та м’ясних альтернатив.

Нова продукція матиме більш справжній смак та вищу поживну цінність, кажуть у Paleo.

Зібране фінансування піде на подальше дослідження, розробку продукції та проектування майбутнього обладнання для пілотного заводу.

Сам завод, який включатиме науково-дослідний центр та безпосередньо виробництво, Paleo планує побудувати після збору фінансування у рамках нового запланованого раунду серії А на суму 40 млн євро ($45,11 млн).

Нагадаємо, фінський стартап Solar Foods будує першу у світі фабрику для виробництва білка з повітря шляхом ферментації.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Після вуличної шаурми «король курятини» йде у віртуальні ресторани

Для цього МХП інвестував у Food tech cтартап Foodz Ukraine, придбавши близько 20% компанії. Контроль за Foodz залишився у...

Відштовхує воду та бруд – в Австралії винайшли інноваційний біопластик для пакування

Мехран Гасемлу, науковець PhD RMIT та провідний автор дослідження, опублікованого в Science of the Total Environment​, говорить, що новий...

Nestlé інвестує у фуа-гру з древньої японської приправи

Це вже другий сезонний запуск рослинної фуа-гри. Нова версія – результат більш тривалих досліджень і розробок, говорять в Nestlé....

Власник онлайн-ресторану Smilefood Олександр Соколов про кайдзен, власну крипту та майбутнє ринку «‎темних кухонь» 

Після невдалих спроб замовити їжу додому, Олександр Соколов відкрив в Одесі перший в Україні онлайн-ресторан Smilefood. Досвіду в ресторанному...

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.Faircraft базується в Парижі й вже працює...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Може вас зацікавити

Протеїнові коктейлі з картоплі можуть замінити молочний білок

Дослідники Центру нутрицевтиків Вестмінстерського університету дійшли висновку, що білкові...

Від нарізки до фритюрниці — 60 днів. Картоплю фрі обробляють вуглекислим газом, щоб зберігати без холодильника

Нью-йоркська компанія Farther Farms розробила технологію, яка може змінити...

Вчені розробили чай та каву з пробіотиками. Напої вживають після бродіння

Вчені Національного університету Сінгапуру розробили чай та каву з...

Невидиме випромінювання та гриби: вчені створили вітаміни для веганів

Згідно угоди, зусилля Scelta Inside будуть спрямовані на використання...

Продовольчий гігант створив заміну какао-масла з неочікуваного інгредієнту

Ця інноваційна заміна обіцяє виробникам підтримку стабільної якості та...

Вибір редактора
В продовження теми