Український стартап створив додаток, який визначає шкідливі добавки в їжі

Стартап Foodstr розробив додаток, який визначає, наскільки безпечна їжа, яку ми купуємо.

Щоб дізнатися склад продуктів харчування та оцінити сукупну користь і шкоду, достатньо відсканувати штрих-код на упаковці.

Після зчитування коду, програма знаходить товар у базі даних та виводить на екран свій висновок.

Поки що додаток можна скачати безкоштовно для Android та iOS, проте незабаром розробники планують ввести платну підписку на деякі додаткові функції.

Foodstr вирізнається серед інших тим, що база даних постійно поповнюється як розробниками, так і самими користувачами.

Споживачам більше не треба самим розбиратись у «єшках», програма сама визначить їхню безпечність для людини, заявляють розробники.

Застосунок має доступ до останніх результатів досліджень по дієтології та надає можливість створювати списки продуктів на закупівлю.

Зараз над програмою працюють 13 осіб та з моменту запуску вона вже встигла стати фаворитом серед користувачів.

За три місяці Foodstr завантажили понад 10 тис. разів, а коефіцієнт утримання наближається до 60%.

«Хоча в додатку ще є помилки, проте в перспективі він дуже корисний та має зрозумілу навігацію», — пишуть користувачі.

Розробники обіцяють незабаром запустити оновлену версію.

А тим часом, американці розробили додаток Food Scan, який сканує їжу в холодильнику та радить, що приготувати на обід.

Джерело: Управління патентно-інформаційних послуг, Google Play

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Слідом за Безосом і Гейтсом нові інвестори вклали у вулканічне м’ясо $350 млн

Таким чином, загальне фінансування компанії склало $500 млн.Раунд очолив SoftBank’s Vision Fund 2, до якого приєдналися нові інвестори, включаючи...

Один кролик – одна порція. Peeps і Green Giant продають зефір з цвітної капусти

Поряд із цукровою кукурудзою, «серцями розмов» та кремовими яйцями Cadbury, Peeps — одна з найбільш неоднозначних святкових цукерок з...

Перше у світі баночне безалкогольне вино отримало мільйони інвестицій від відомих інвесторів

Раунд очолив Rockies Venture Club. У фінансування взяли участь відомі інвестори, включаючи Філа Донна, попереднього генерального директора Campbell Soup...

Південна Корея створює Кремнієву долину для вирощування м’яса із стовбурових клітин

Уряд очікує, що усунення регулювання допоможе швидшому росту інновацій і розвитку клітинного сільського господарства. Для участі у майже п’ятирічному проєкті...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Може вас зацікавити

Лабораторне м’ясо вперше з’явилося у супермаркетах – по 200 гривень за упаковку

Вперше з моменту затвердження три з половиною роки тому...

Колишній науковець з Херсонщини варить кавунове варення та чавить олію з його насіння

Пекмез, або так званий «кавуновий мед», — це густа...

Вибір редактора
В продовження теми