Український стартап створив додаток, який визначає шкідливі добавки в їжі

Стартап Foodstr розробив додаток, який визначає, наскільки безпечна їжа, яку ми купуємо.

Щоб дізнатися склад продуктів харчування та оцінити сукупну користь і шкоду, достатньо відсканувати штрих-код на упаковці.

Після зчитування коду, програма знаходить товар у базі даних та виводить на екран свій висновок.

Поки що додаток можна скачати безкоштовно для Android та iOS, проте незабаром розробники планують ввести платну підписку на деякі додаткові функції.

Foodstr вирізнається серед інших тим, що база даних постійно поповнюється як розробниками, так і самими користувачами.

Споживачам більше не треба самим розбиратись у «єшках», програма сама визначить їхню безпечність для людини, заявляють розробники.

Застосунок має доступ до останніх результатів досліджень по дієтології та надає можливість створювати списки продуктів на закупівлю.

Зараз над програмою працюють 13 осіб та з моменту запуску вона вже встигла стати фаворитом серед користувачів.

За три місяці Foodstr завантажили понад 10 тис. разів, а коефіцієнт утримання наближається до 60%.

«Хоча в додатку ще є помилки, проте в перспективі він дуже корисний та має зрозумілу навігацію», — пишуть користувачі.

Розробники обіцяють незабаром запустити оновлену версію.

А тим часом, американці розробили додаток Food Scan, який сканує їжу в холодильнику та радить, що приготувати на обід.

Джерело: Управління патентно-інформаційних послуг, Google Play

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вчені створили біопластик з дріжджів з антимікробними властивостями

Такий біопластик має потенціал до використання в «розумній упаковці» з антиоксидантними та антимікробними властивостями.Дослідження тривало більше восьми років. Вченим...

Уряд профінансує ветеранам до 1 млн грн на сировину та обладнання

Грантова програма створена для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю, які отримали її внаслідок війни, а також їхніх дружин...

Борис Шестопалов

Український підприємець у сфері агріфуд, ідеолог екосистеми VOLIA, співзасновник компанії з управління індустріальними та технопарками Uparks, акціонер компаній HD-group...

Співзасновник Beyond Meat першим випустив рослинний напій для людей за 50

Напій пропонується під брендом Perennial та містить 140 Ккал на порцію.Тейлор запустив продукт разом з Сарою Бонем, вченою у...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

ЄС визнав безпечними рослинні яйця компанії, що першою у світі почала продавати культивоване м’ясо

Очікується, що це дозволить американській компанії вивести свій продукт...

Тофу тобі в бургер: Перша веганська мережа почала торгуватися на біржі

Компанія відкрила свій перший ресторан у 2016 р., а...

Світовий бренд створив інноваційні суміші для насичення організму водою

Продукт доступний  у трьох смаках: лимон-лайм, зелений виноград і...

Рослинне морозиво б’є рекорди — пандемія та параноя підштовхують попит

Категорія морозива традиційно характеризується ​​поблажливістю з боку споживачів. Тим...

Екоактивісти створили посуд із відходів цукрових буряків та шукають інвесторів на Kickstarter

Майк і Алекс, засновники стартапу, ставлять за мету зробити...

Вибір редактора
В продовження теми