В розробку рослинної риби для масмаркету інвестують $1,5 млн

Protein Industries Canada спільно з New School Foods та Liven Proteins запустили проєкт з розробки морепродуктів на рослинній основі.

Загалом на реалізацію проєкту було виділено 1,9 млн канадських доларів (приблизно $1,558 млн). Половину цих коштів складають інвестиції від Protein Industries Canada, решта фінансування надійшла спільно від New School Foods та Liven Proteins.

Проєкт буде зосереджений на розробці цільном’язового рибного філе на рослинній основі з ідентичною структурою, смаком та поводженням під час приготування відповідно до природного аналогу.

Партнерство має на меті створити продукт, який сподобається споживачам масового ринку

Співпраця сприятиме як розширенню можливостей науково-дослідних робіт New School Foods, так і пришвидшить розробку протеїнів шляхом точного бродіння від Liven Proteins, оскільки в рамках проєкту вони внесуть нові білкові інгредієнти для покращення смакових та кулінарних властивостей рослинних морепродуктів.

Партнери тестуватимуть безтваринні протеїни Liven у поєднання з іншими рослинними білками, включаючи канадський горох, ріпак та білок фави.

Морепродукти на рослинній основі у вигляді консерв та нагетсів вже є у роздрібних магазинах Канади, втім їхня структура далека від природної.

«Серед основних вимог канадських споживачів щодо альтернативних морепродуктів — широкий вибір, чудовий смак та приваблива текстура», — каже Білл Греуель, генеральний директор Protein Industries Canada.

«Проєкт дозволить створити рослинні морепродукти, що задовільнять всі основні вимоги та відкриють нові ринкові можливості», — додав він.

Джерело: Food Ingredient First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

У Львові варять борщ з вином, сливовим лекваром та лимонами

У новому меню – п'ять унікальних смаків борщу, кожен з яких розкриває нові грані класичної страви: пряний індійський, з...

Вірусний апокаліпсис зумовив шалений ріст ринку альтернативного молока та м’яса

Про це йдеться у свіжому звіті, опублікованому провідною компанією з дослідження ринку Global Industry Analysts. На тлі кризи Covid-19 світовий...

Найбільша українська мережа пекарень відкрила перший заклад у Празі

Заклад відкрився в самому центрі Праги в ТЦ Palladium, поруч із Карловим мостом. Площа становить 173 кв. м на...

Борис Шестопалов

Український підприємець у сфері агріфуд, ідеолог екосистеми VOLIA, співзасновник компанії з управління індустріальними та технопарками Uparks, акціонер компаній HD-group...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

За наступні сім років ринок веганського масла виросте до $3 млрд. Дослідження

За дослідженням ResearchAndMarkets, ринок веганського вершкового масла очікує значний...

Канадці випустили дитячі коктейлі, які покращують здоров’я та надають енергію

Нові Ready-to-Drink Kids Shakes доступні у двох популярних смаках...

Хрін, спіруліна, коноплі та гриби-адаптогени: як нас змушують їсти більше морозива

Зростання популярності веганського морозива пов’язане з інноваційними смаками та...

Триатлоніст створив інноваційне пиво для відновлення м’язів після фітнесу

Такий напій розробив стартап Goxoa. Після досліджень компанія зварила...

Стартап з виробництва яєчних чіпсів знайшов інвестора-мільярдера

Інвестор уже розпочав співпрацю з засновниками стартапу Ніком Гамбургером...

Вибір редактора
В продовження теми