Розробка ідеальної текстури була результатом річного науково-дослідного проєкту між Off-Piste, Massey University та Callaghan Innovation, а також урядового гранту в розмірі 200 тис. новозеландських доларів ($136,28 тис.).
Текстура закуски дозволяє відтворити «реалістичне жування», як при вживанні традиційного в’яленого м’яса.
Веганське в’ялене м’ясо має три смаки: без наповнювачів, Sweet & Hot і Teriyaki. Вміст білка в ньому досягає 45%, а виготовляється на основі гороху та бобів. Не містить сої і глютену.
Альтернативні м’ясні снеки орієнтовані на міленіалів та представників покоління Z, які зі слів Джейд Грей, генерального директора Off-Piste Provisions, не хочуть «мертвих калорій», а прагнуть, щоб кожен шматочок був поживний, як і повноцінний прийом їжі.
Очікуючи збільшення попиту, Грей готує свою команду до ще одного раунду фінансування на початку наступного року.
«2022 рік буде великим кроком, оскільки ми плануємо вийти на ключові світові експортні ринки», — заявив генеральний директор.
Сектор веганських в’ялених виробів розвивається, а рослинні альтернативи жувальним білковим закускам набувають популярності.
Каліфорнійці, наприклад, пропонують альтернативи з пшеничного глютену та королівської гливи.
Джерело: Green Queen