Новозеландський стартап після рекордного фінансування випустив веганське в’ялене м’ясо

Фудтех-стартап Off-Piste Provisions з Нової Зеландії один з перших в країні випустив веганське в’ялене м'ясо після рекордного фінансування у розмірі 1,5 млн новозеландських доларів ($1,02 млн), зібраного за 48 годин.

Розробка ідеальної текстури була результатом річного науково-дослідного проєкту між Off-Piste, Massey University та Callaghan Innovation, а також урядового гранту в розмірі 200 тис. новозеландських доларів ($136,28 тис.).

Текстура закуски дозволяє відтворити «реалістичне жування», як при вживанні традиційного в’яленого м’яса.

Веганське в’ялене м’ясо має три смаки: без наповнювачів, Sweet & Hot і Teriyaki. Вміст білка в ньому досягає 45%, а виготовляється на основі гороху та бобів. Не містить сої і глютену.

Альтернативні м’ясні снеки орієнтовані на міленіалів та представників покоління Z, які зі слів Джейд Грей, генерального директора Off-Piste Provisions, не хочуть «мертвих калорій», а прагнуть, щоб кожен шматочок був поживний, як і повноцінний прийом їжі.

Очікуючи збільшення попиту, Грей готує свою команду до ще одного раунду фінансування на початку наступного року.

«2022 рік буде великим кроком, оскільки ми плануємо вийти на ключові світові експортні ринки», — заявив генеральний директор.

Сектор веганських в’ялених виробів розвивається, а рослинні альтернативи жувальним білковим закускам набувають популярності.

Каліфорнійці, наприклад, пропонують альтернативи з пшеничного глютену та королівської гливи.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українська компанія шиє товари з риб’ячої шкіри, яку купує у ісландських фермерів

«Уже розробили першу лінійку для чоловіків, і скоро вона з’явиться в продажі», — говорить Юлія Булгак, директор «Аквакультура України».Юлія...

Hyperloop для бургерів: У майбутньому їжу доставлятимуть по підземним трубам

Реалізувати цю ідею взявся американський стартап Pipedream Labs. Інноватор на ринку доставки планує створити підземну мережу трубопроводів для майже миттєвої...

Інвестори повірили в рослинні креветки. Стартап зібрав $18 млн

Американський жіночий стартап New Wave Foods випускає на ринок альтернативні креветки. Штучний морепродукт виготовили з квасолі маш та водоростей....

Продукти харчування без цукру: повний список продуктів

Цукор – це чистий вуглевод, який підвищує настрій та дає підйом енергії. У своєму чистому вигляді він не зустрічається...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Може вас зацікавити

Технологи та хокеїсти випустили першу рослинну індичку та фрикадельки з помідорів для веганів

Нове розширення асортименту компанії Planterra Foods спрямоване задовольнити зростаючий...

Японці перетворили хміль, що лишається від виробництва пива, у нановолокно

Хміль є основним інгредієнтом майже кожного виду пива. Цей...

Вибір редактора
В продовження теми