Новозеландський стартап після рекордного фінансування випустив веганське в’ялене м’ясо

Фудтех-стартап Off-Piste Provisions з Нової Зеландії один з перших в країні випустив веганське в’ялене м'ясо після рекордного фінансування у розмірі 1,5 млн новозеландських доларів ($1,02 млн), зібраного за 48 годин.

Розробка ідеальної текстури була результатом річного науково-дослідного проєкту між Off-Piste, Massey University та Callaghan Innovation, а також урядового гранту в розмірі 200 тис. новозеландських доларів ($136,28 тис.).

Текстура закуски дозволяє відтворити «реалістичне жування», як при вживанні традиційного в’яленого м’яса.

Веганське в’ялене м’ясо має три смаки: без наповнювачів, Sweet & Hot і Teriyaki. Вміст білка в ньому досягає 45%, а виготовляється на основі гороху та бобів. Не містить сої і глютену.

Альтернативні м’ясні снеки орієнтовані на міленіалів та представників покоління Z, які зі слів Джейд Грей, генерального директора Off-Piste Provisions, не хочуть «мертвих калорій», а прагнуть, щоб кожен шматочок був поживний, як і повноцінний прийом їжі.

Очікуючи збільшення попиту, Грей готує свою команду до ще одного раунду фінансування на початку наступного року.

«2022 рік буде великим кроком, оскільки ми плануємо вийти на ключові світові експортні ринки», — заявив генеральний директор.

Сектор веганських в’ялених виробів розвивається, а рослинні альтернативи жувальним білковим закускам набувають популярності.

Каліфорнійці, наприклад, пропонують альтернативи з пшеничного глютену та королівської гливи.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Молочний гігант годуватиме немовлят веганськими сумішами із гречки

Такий продукт створив ізраїльський стартап Else Nutrition, який має публічну реєстрацію та штаб-квартиру в Канаді.Зараз компанія розпочинає багатоетапну співпрацю...

Роботи краще розуміють смаки людей: Sony обіцяє інтелектуальну машину на кожну кухню

Інвестиційна команда Sony вважає, що технологія AFS може допомогти їм досягти своєї мети — створити роботів-кухарів, які точно знають,...

Зі смаком алкоголю та кави: на Чернігівщині варять унікальну карамель

Засновник виробництва Валентин Назарина говорить, що ідея створення мануфактури виникла після тривалих експериментів із рецептурою, на які пішло 10...

У ковбасі майбутнього м’ясо замінять на цвіркунів. Продати допоможе маркетинг

Про це розповідає Аарон Т. Досі, доктор філософії, президент, засновник та власник компанії All Things Bugs.All Things Bugs виробляє...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Україна стала світовим лідером з експорту замороженої малини, випередивши Польщу та Сербію

За даними EastFruit, у 2024 році експорт замороженої малини з України досяг рекордних 65 тисяч тонн, що на 34%...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Може вас зацікавити

Харків’яни смажать альтернативну каву — із жолудів

До переїзду в село у 2020 році Максим встановлював...

Американці вперше виростили в лабораторії рибу, яку неможливо було виростити на фермі

Щоб поділитися досягненням зі світом команда стартапу навіть провела...

В Україні створили круасан з начинкою зі списку спадщини ЮНЕСКО

Основою страви став зерновий круасан, вперше представлений у меню...

Виробник кефіру створив напої з грибів, що зменшують тривожність та піднімають настрій

Адаптогенні напої є останнім доповненням до портфоліо ферментованих напоїв...

Вирощений у лабораторії блакитний тунець потрапить в тисячі ресторанів Японії, Кореї та Гонконгу

Стартап займається вирощуванням клітинних морепродуктів для суші – блакитного...

Вибір редактора
В продовження теми