Цей крок має на меті значно знизити витрати на культивування м’яса та пришвидшити перехід до великомасштабного виробництва.
Tiamat Sciences, відомий своєю унікальною системою молекулярного вирощування рослин, вже зібрав $3 млн під керівництвом True Ventures із Силіконової долини.
Фінансування буде використано, щоб запропонувати життєздатну альтернативу дорогим реагентам для росту, що прискорить еволюцію клітинної м’ясної промисловості вцілому.
Використовуючи змішаний науковий підхід, що включає в себе біотехнологію, вертикальне землеробство та програмування обчислювального розвитку, стартап може проектувати специфічні білки.
Необхідність цього підкреслюється вартістю культивованого м’яса.
На сьогодні середня ціна на нього складає близько $100 за кілограм
Інвестуючи у нові середовища зростання, цілком імовірно зменшити цей показник до $6 за кілограм.
«Ми можемо різко знизити витрати і досягти паритету цін з м’ясом», — заявила Франс-Еммануель Аділь, генеральний директор Tiamat Sciences.
З її слів, виробництво нинішнього середовища росту для культивованого м’яса, коштує $2 млн за грам.
Аділь вважає, що її команда може зменшити цю цифру в 1000 разів вже до 2025 року, але за умови, що інші стартапи також працюватимуть над цим.
А тим часом, стартап Gelatex Technologies розробив власну платформу виробництва дешевого нановолокна для вирощування клітинного мяса.
Джерело: Green Queen