Британці першими у світі перетворять капусту в білок майбутнього

Один з провідних виробників капусти в Європі, Naylor Farms стане першим у світі сільськогосподарським підприємством з переробки капусти в інноваційні, функціональні білкові інгредієнти на рослинній основі.

Компанія побудує новий екологічний завод на території підприємства у Лінкольнширі (Великобританія).

Naylor Farms розробив унікальний запатентований процес холодної екстракції, що дозволяє отримати з капусти функціональні білкові інгредієнти.

Для переробки братимуть суміш цілого врожаю, листя та якісних обрізок від виробництва капусти.

У компанії стверджують, що білок на основі капусти з місцевих джерел є стійкою альтернативою, яка не містить алергенів та не є ГМО.

«Капуста повністю простежується від поля до споживача, є стійкою та відносно простою у вирощування з високою урожайністю», — пояснює Саймон Нейлор, генеральний директор Naylor Farms.

Оскільки нове виробництво буде розташоване на території компанії, екологічний слід від поля до переробки буде мінімальний, додав він.

Варто зазначити, що будівля нового заводу передбачає збір та переробку дощової води, а надлишок тепла від переробки використовуватимуть на опалення заводів.

Університет Лінкольна також братиме участь у розробці та створенні внутрішнього навчального та дослідницького центру.

Наразі Naylor Farms очікують дозвіл на будівництво своєї установки.

Нагадаємо, що каліфорнійська компанія Plantible Foods створила найстійкіший у світі білок з ряски.

Джерело: Vegconomist, Food Manufacture

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Грета проти. Веганські замінники молока знову можуть бути «вершковими»

За заборону термінів Еврокомісія проголосувала ще в жовтні 2020 року. Голосування відбулося після рішення, яким Європейський Суд заборонив використовувати...

Із відходів пивоваріння створили штучну шкіру для гаманців та сумок

Arda започаткувала випуск картхолдерів із відпрацьованих відходів пивоваріння як крок до розвитку сталої моди та практик циркулярної економіки.Картхолдери прикрашені...

Перемогла «Дружба» — німці розробили плавлений сир без використання фосфатів

Німецька компанія Hydrosol розробила рецептуру плавлених сирів для намазування, що виключає застосування шкідливих для здоров’я фосфатів чи цитратів.Hydrosol розробили...

Фудтех України 2022: тренди, інвестори, новинки, стартапи, компанії

За оцінкою Pitchbook, сервіси та технології «навколо їжі» залучають інвестиції понад 1 мільярду доларів щорічно. Фудтех України постійно зростає,...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Найбільше агентство з сертифікації кошерності визнало лабораторне м’ясо

Це стало першою та ключовою точкою дотику релігійних дієтичних...

Морський біолог виростить у лабораторії першу у світі устрицю та поєднає її з грибами

Стартап є одержувачем фінансування крупних профільних інвесторів Sustainable Food...

Корона з сіна. Corona створила упаковку для пива з ячмінної соломи

Таким чином компанія AB InBev, яка володіє правами на...

Український виробник за допомогою бронзи створює макарони, які найкраще просочуються соусами

Це стало можливим завдяки впровадженню італійських технологій, які значно...

3000 років тому європейці варили сир з пліснявою — докази знайшли у туалеті

Тобто майже три тисячоліття тому робітники соляної шахти в...

Вибір редактора
В продовження теми