Штучний інтелект Snapchat сканує їжу в холодильнику та радить, що приготувати на обід

Snap Inc., відома по всьому світу мобільним додатком Snapchat для обміну повідомленнями з фото та відео, створила за допомогою штучного інтелекту інструмент, який може замінити су-шефа на домашній кухні.

Додаток Food Scan уже доступний користувачам на території США, і має на меті допомогти снапчатерам якнайшвидше відкривати та розуміти навколишній світ за допомогою камери. 

Food Scan аналізує та розуміє продукти й інгредієнти, на які спрямована камера, за допомогою комп’ютерного зору. Далі додаток пов’язує зіскановані інгредієнти з базою 4500 рецептів Allrecipes, пропонуючи всі можливі способи приготування. 

“Якщо у вашому холодильнику є коробка яєць, відскануйте їх, і відповідні рецепти будуть одразу під рукою — від гострої шакшуки до яєчні з беконом. Просто відкрийте камеру Snapchat, наведіть її на яйця, й натисніть кнопку Scan”, — йдеться в повідомленні компанії.

Заодно в додатку можна прочитати інформацію з Вікіпедії про той чи інший продукт та його походження.

Компанія з нетерпінням чекає, що ж наготує 170-мільйонна аудиторія снапчатерів за допомогою нового додатку.

До речі, ідея створити своєрідний “шазам для їжі” не є новою. Протягом деякого часу над цим працювали великі технологічні компанії, такі як Microsoft, Pinterest і Google, а також бренди побутової техніки — Samsung і Whirlpool. 

Одна з причин, через яку всі вони виділяють ресурси для створення продуктів з застосуванням доповненої реальності та штучного інтелекту для розпізнавання харчів, досить банальна: їжа — одна із найпростіших категорій для розпізнавання та створення баз даних. 

Інша причина — розпізнавання їжі відкриває безліч сценаріїв торгівлі, спостереження за здоров’ям і харчуванням, а також управління кухнею.

Нагадаємо, раніше штучний інтелект почав приймати замовлення в McDonald’s.

Джерела: Snap Inc., The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Китайці створили 3D-м’ясо за допомогою какао, грибів та злаків

Сонгбай Лю і Шаньшань Ван, дослідники з Університету Чжецзян в Китаї, розробили рецептуру альтернативного м’яса із «тіста», яке включає...

Солодощі з конфетті, конусна піца та гібридні круасани — в 2022 роцi настане нова ера випічки

Але це має бути щось особливе – споживачі шукають нових смаків, текстур, кольорів та нового досвіду, який би приніс...

«Капучино» з грибів та смажені крумплі — оригінальні розробки закарпатських рестораторів

Ресторан, як і решта виробництва, розташована у селі Нижнє Селище, та наслідує аналогічні принципи – робота з місцевими постачальниками,...

Українське печиво з рідкісними грибами активує мозок та полегшує депресію

Їжовик відомий завдяки здатності відновлювати нейронні зв’язки, покращувати пам’ять і розумову діяльність. У компанії запевняють, що вживання цього гриба...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

З ряски створили найстійкіший у світі білок. Він такий же, як яєчний

Лемна, відома як ряска, є прекрасним джерелом RuBisCO. У...

Виробник першого рослинного м’яса на грилі запропонував веганам реалістичні реберця

Кожен шматок нової версії рослинної яловичини є більш пласким...

Вибір редактора
В продовження теми