Американці створили кубики льоду, що не тануть та вбивають мікробів

Дослідники Каліфорнійського університету в Девісі, США, розробили кубики льоду на основі желе, які не тануть.

Такий «лід» компостується, має антимікробну дію та запобігає перехресному забрудненню свіжих продуктів в упаковці.

Патент на дизайн і концепцію подали в липні, хоча саму ж роботу з підтвердження концепції розпочали ще в січні 2020 року після гранту на дослідження у розмірі $485 тис. від Національного інституту харчування та сільського господарства USDA.

«Ми прагнули зробити так званий твердий лід, який буде служити охолоджуючим середовищем і котрий можна буде використовувати повторно», — пояснив Ганг Сун, професор кафедри біологічної та сільськогосподарської інженерії.

Кубики льоду на основі желе виготовлені з використанням 90% води та 10% желатинового гідрогелю.

Таке співвідношення запобігає термоплавленню та забезпечує ефективність охолодження звичайного льоду. 

«Його можна використовувати протягом 13 годин для охолодження, а потім  промити водою і покласти в морозилку для наступного використання», — каже Сун.

Кожен куб можна повторно використовувати близько десяти разів. Після циклу заморожування-розморожування «желатиновий лід» досить легко очищати та дезинфікувати.

 

Він витримує до 10 кг навантаження без деформації

Винахід кубиків льоду, що не тануть, приєднується до низки попередніх спроб промисловості покращити екологічний та гігієнічний вплив упаковки для риби та інших охолоджених продуктів.

Нагадаємо, китайці створили колірну упаковку для визначення свіжості морепродуктів.

Джерело: Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сухе пиво — американці створили інноваційну приправу, яка підкорює ринок

"Так само, як New Belgium Brewing робить пиво світового класу, Spiceology створює кращий "смак" пива", — говорять у компанії.У...

Вчені розробили із кавової гущі на 30% міцніший бетон

Метод називається піроліз і спрямований на перенаправлення більшості відходів кави замість звалищ на використання в будівельних проєктах. З відходів кавової...

Найбільша українська мережа кав’ярень відкрила перший заклад у Польщі

Новий заклад розташований у центрі Варшави на вулиці Маршалковській, 136, де раніше працював ресторан мережі швидкого харчування Subway. Поруч...

Сири від “морозостійких корів” можуть представити Україну на World Cheese Awards

Така система утримання широко застосовується в американському штаті Айдахо, за кліматом дуже схожим на крайній південь України. Вона передбачає,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

В Нідерландах збудують завод, де вироблятимуть унікальний білок за допомогою грибів

Очікується, що фабрика запрацює до 2022 року. Початкова потужність...

Стартап додав відходи цукрової тростини у хліб, щоб покращити тісто

Род Льюїс, генеральний директор компанії, говорить, що разом з...

Відштовхує воду та бруд – в Австралії винайшли інноваційний біопластик для пакування

Мехран Гасемлу, науковець PhD RMIT та провідний автор дослідження,...

Стартап створив із мікроорганізмів їстівні штрих-коди

Канадська компанія Index Biosystems винайшла спосіб поєднати унікальне програмне...

Британці вироблятимуть ковбасу з культивованого м’яса: запущений найбільший біореактор в Європі

Завод площею 18 000 квадратних футів відкрила місцева компанія...

Вибір редактора
В продовження теми