Американці створили кубики льоду, що не тануть та вбивають мікробів

Дослідники Каліфорнійського університету в Девісі, США, розробили кубики льоду на основі желе, які не тануть.

Такий «лід» компостується, має антимікробну дію та запобігає перехресному забрудненню свіжих продуктів в упаковці.

Патент на дизайн і концепцію подали в липні, хоча саму ж роботу з підтвердження концепції розпочали ще в січні 2020 року після гранту на дослідження у розмірі $485 тис. від Національного інституту харчування та сільського господарства USDA.

«Ми прагнули зробити так званий твердий лід, який буде служити охолоджуючим середовищем і котрий можна буде використовувати повторно», — пояснив Ганг Сун, професор кафедри біологічної та сільськогосподарської інженерії.

Кубики льоду на основі желе виготовлені з використанням 90% води та 10% желатинового гідрогелю.

Таке співвідношення запобігає термоплавленню та забезпечує ефективність охолодження звичайного льоду. 

«Його можна використовувати протягом 13 годин для охолодження, а потім  промити водою і покласти в морозилку для наступного використання», — каже Сун.

Кожен куб можна повторно використовувати близько десяти разів. Після циклу заморожування-розморожування «желатиновий лід» досить легко очищати та дезинфікувати.

 

Він витримує до 10 кг навантаження без деформації

Винахід кубиків льоду, що не тануть, приєднується до низки попередніх спроб промисловості покращити екологічний та гігієнічний вплив упаковки для риби та інших охолоджених продуктів.

Нагадаємо, китайці створили колірну упаковку для визначення свіжості морепродуктів.

Джерело: Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українці відтворюють рецепти зі стародавнім суперфудом

Зокрема, житомирський майстер народної творчості Олег Земнухов під час фестивалю "Майстерний червень" приготував борщ з українських посівних конопель. Насіння конопель...

Мобільна пекарня 60-х років нагодує німецьких політиків українським хлібом

Пекарня – одна із трьох подібних, що лишилися в Україні. Один із волонтерів розповідає, що під час Карибської кризи швейцарці...

Яйця навчилися дезинфікувати за мільярдну долю секунди. Прямо в упаковці

Це також допомагає вирощувати здорових курчат-бройлерів з меншою кількістю антибіотиків і сильним імунітетом до вірусних захворювань.Запаковані яйця дезінфікуються за...

Виробник веганського меду удосконалив технологію та готується до запуску в Європі

Рік тому компанія провела два стартові раунди залучення інвестицій – на $5,7 млн та $2,2 млн. А також отримала...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

3000 років тому європейці варили сир з пліснявою — докази знайшли у туалеті

Тобто майже три тисячоліття тому робітники соляної шахти в...

Виробник першого у світі клітинного бургера запускає гігантський завод у Нідерландах

Голландська компанія, яка вирощує яловичину безпосередньо з клітин тварин,...

Є щось? На Сумщині із конопель варять сир та виготовляють ікру

Фермерське господарство було засноване київським менеджером Юрієм Колесником у...

Гігант ринку разом зі штучним інтелектом від Безоса створили сир майбутнього

Згідно з коментарями до квартального звіту про прибутки Kraft...

Перший у світі годинник з кави — на Kickstarter збирають фінансування

Чотири версії Годинника Кави вже доступні для передзамовлення у...

Вибір редактора
В продовження теми