Рослинний стейк міньйон вперше потрапить на сковорідки споживачів. Виробник зібрав $4,5 млн

Альт-м’ясна компанія зі Словенії Juicy Marbles зібрала $4,5 млн і заявляє, що стане першим комерційним виробником стейку-філе міньйон на рослинній основі.

Фінансування є першим капіталовкладенням нового інвестора World Fund, який і очолив раунд.

Juicy Marbles створили рослинний стейк з філе міньйону, який вони описують як «ніжний шматок рослинного м’яса з насиченою і рівномірно розподіленою мармуровістю».

Компанія розробила власну запатентовану технологію 3D-складання, що дає змогу створювати шматки альт-м’яса преміум класу з повним контролем над формою, текстурою, мармуровістю, смаком, ароматом та поживністю.

«Для нас було важливо, щоб цей процес не пошкодив харчовий профіль продукту, гарантуючи, що споживачі отримають корисний, поживний шматок м’яса», — каже Майдж Хроват, співзасновник і технічний директор Juicy Marbles.

На відміну від інших виробників, компанія пропонує сирий шматок, який можна готувати відповідно до власних вподобань.

Саме ж м’ясо роблять з ізолятів білка пшениці та соєвого білка і соняшникової олії. 

Для ідеального соковитого стейку достатньо додати спеції та підсмажити на олії

Досить легко отримати хрустку скоринку та майже неможливо зіпсувати, на відміну від тваринного аналогу.

Наразі компанія будує плани щодо створення «гігафабрики стейків на рослинній основі», заявив Лука Сінчек, головний операційний директор Juicy Marbles.

Нагадаємо, японські вчені «надрукували» яловичий стейк за ціною $900 за півторасантиметровий шматок.

Джерело: Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стародавня цвіль перетворює відходи на страви, гідні Мішлена

Вони пропонують перетворювати відходи на гастрономічні страви, гідні ресторанів зі зірками Мішлена. Наприклад, у Копенгагені двозірковий ресторан Alchemist вже пропонує...

Клієнтам Uber Eats ланчі доставлятимуть роботи

Роботизована служба доставки на вимогу буде доступна клієнтам Uber Eats на початку наступного року в Лос-Анджелесі.Serve Robotics пропонує запатентовану...

Не Ахмад: Clipper Teas випустили заспокійливий чай із коноплі та священного базиліку

Асортимент представлений двома різновидами чаю: конопляний та імбирно-конопляний. «Clipper Organic Karma Mama Hemp» містить у своєму складі насіння конопель, ромашку,...

На полицях супермаркетів з’являється чорна та червона ікра із водоростей

Голландський виробник Cavinoir створив два таких продукти на рослинній основі: блискучу ікру чорного кольору та ікру в стилі локса...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

В Амстердамі показали березовий сироп. На варку йдуть сотні літрів березового соку

Хоча березовий сироп містить багато природних цукрів (глюкози й...

П’ятірка м’ясо-молочних компаній псує атмосферу більше, ніж нафтові гіганти. Дослідження

П’ятірка найбільших у світі компаній тваринницької галузі, включаючи JBS,...

Американський рітейлер тестує «розумні» візки, за допомогою яких можна оплачувати товари

Американська продуктова мережа Kroger випробовує смарт-візки KroGo за технологію...

Світовий виробник кормів для тварин допомагає реабілітуватися тисячам ветеранів та ВПО

Каністерапія — це метод терапії із залученням спеціально навчених...

Перша риба з 3D-принтера йде у маси. Зараз можна стати її інвестором

Цільне філе лосося виготовляють на основі мікропротеїну за технологію...

Вибір редактора
В продовження теми