Рослинний стейк міньйон вперше потрапить на сковорідки споживачів. Виробник зібрав $4,5 млн

Альт-м’ясна компанія зі Словенії Juicy Marbles зібрала $4,5 млн і заявляє, що стане першим комерційним виробником стейку-філе міньйон на рослинній основі.

Фінансування є першим капіталовкладенням нового інвестора World Fund, який і очолив раунд.

Juicy Marbles створили рослинний стейк з філе міньйону, який вони описують як «ніжний шматок рослинного м’яса з насиченою і рівномірно розподіленою мармуровістю».

Компанія розробила власну запатентовану технологію 3D-складання, що дає змогу створювати шматки альт-м’яса преміум класу з повним контролем над формою, текстурою, мармуровістю, смаком, ароматом та поживністю.

«Для нас було важливо, щоб цей процес не пошкодив харчовий профіль продукту, гарантуючи, що споживачі отримають корисний, поживний шматок м’яса», — каже Майдж Хроват, співзасновник і технічний директор Juicy Marbles.

На відміну від інших виробників, компанія пропонує сирий шматок, який можна готувати відповідно до власних вподобань.

Саме ж м’ясо роблять з ізолятів білка пшениці та соєвого білка і соняшникової олії. 

Для ідеального соковитого стейку достатньо додати спеції та підсмажити на олії

Досить легко отримати хрустку скоринку та майже неможливо зіпсувати, на відміну від тваринного аналогу.

Наразі компанія будує плани щодо створення «гігафабрики стейків на рослинній основі», заявив Лука Сінчек, головний операційний директор Juicy Marbles.

Нагадаємо, японські вчені «надрукували» яловичий стейк за ціною $900 за півторасантиметровий шматок.

Джерело: Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

У ресторанах з’явилася перша рослинна ягнятина, яка смачніша за спражнє м’ясо

Стартап запевняє, що йому вдалося відтворити смак і текстуру баранячого м’яса завдяки фірмовій суміші гороху та білку. Ягнятина вийшла соковита...

Щоб змінити смак віскі, рокери Metallica приставили до бочок сабвуфери

У Великобританії нещодавно запустили новий бренд міцних алкогольних напоїв, які створювали цілих десять років – Blackened American Whisky. З’явившись...

Ізраїльський стартап отримав мільйонну угоду на 3D-друк риби

Steakholder Foods – член Глобального договору ООН. Її технологія передбачає створення гібридних рибних продуктів, які є здоровішими та кращими...

Розробник м’яса із глив збільшив виробництво на 600% через неймовірний попит

Виробничий майданчик у Північному Йоркширі уже розширили на 3000 квадратних футів, що дозволить Myco значно збільшити вертикальне вирощування глив....

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Готується до відкриття найбільша у світі фабрика з виробництва лабораторного м’яса

Підприємство матиме інноваційний центр та дегустаційну кухню, і зможе...

Коктейль проти вірусу: PepsiCo інвестує в партнерів, Coca-Cola запускає нове обладнання, Nestlé вийшла на ринок кави

На це діє безліч факторів: пандемія короновірусу, карантинні обмеження,...

Шоколад та кава з молекул — каліфорнійці створили інноваційні продукти

Поєднуючи нові та вже існуючі технології з «архітектурою їжі»,...

За наступні сім років ринок веганського масла виросте до $3 млрд. Дослідження

За дослідженням ResearchAndMarkets, ринок веганського вершкового масла очікує значний...

Glovo going global. Investor of world-famous startup explained about the principles of investing in “unicorns”

Maksym Filippov, executive director of the GR Capital venture...

Вибір редактора
В продовження теми