Рослинний стейк міньйон вперше потрапить на сковорідки споживачів. Виробник зібрав $4,5 млн

Альт-м’ясна компанія зі Словенії Juicy Marbles зібрала $4,5 млн і заявляє, що стане першим комерційним виробником стейку-філе міньйон на рослинній основі.

Фінансування є першим капіталовкладенням нового інвестора World Fund, який і очолив раунд.

Juicy Marbles створили рослинний стейк з філе міньйону, який вони описують як «ніжний шматок рослинного м’яса з насиченою і рівномірно розподіленою мармуровістю».

Компанія розробила власну запатентовану технологію 3D-складання, що дає змогу створювати шматки альт-м’яса преміум класу з повним контролем над формою, текстурою, мармуровістю, смаком, ароматом та поживністю.

«Для нас було важливо, щоб цей процес не пошкодив харчовий профіль продукту, гарантуючи, що споживачі отримають корисний, поживний шматок м’яса», — каже Майдж Хроват, співзасновник і технічний директор Juicy Marbles.

На відміну від інших виробників, компанія пропонує сирий шматок, який можна готувати відповідно до власних вподобань.

Саме ж м’ясо роблять з ізолятів білка пшениці та соєвого білка і соняшникової олії. 

Для ідеального соковитого стейку достатньо додати спеції та підсмажити на олії

Досить легко отримати хрустку скоринку та майже неможливо зіпсувати, на відміну від тваринного аналогу.

Наразі компанія будує плани щодо створення «гігафабрики стейків на рослинній основі», заявив Лука Сінчек, головний операційний директор Juicy Marbles.

Нагадаємо, японські вчені «надрукували» яловичий стейк за ціною $900 за півторасантиметровий шматок.

Джерело: Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Нові хіти в ресторанах — чорна ікра з морських водоростей та рослинна фуагра

Для початку токійська компанія виготовить близько 160 000 порцій веганської фуа-гри та ікри для 28 весільних залів і елітних...

Стартап, який залучив третину мільярда, запускає вже другий завод лабораторного м’яса

Після запуску на повну потужність підприємство вироблятиме щонайменше 10 тис. т м’яса, вирощеного на клітинних культурах, на рік. Площа нового...

Південна Корея створює Кремнієву долину для вирощування м’яса із стовбурових клітин

Уряд очікує, що усунення регулювання допоможе швидшому росту інновацій і розвитку клітинного сільського господарства. Для участі у майже п’ятирічному проєкті...

Технологи розклали ріпак на складові для інноваційного м’яса. Раніше це були відходи

Технологія допомагає розділяти насіння ріпаку на олію, білок та клітковину. Ці інгредієнти покращують смак, текстуру та стійкість рослинної їжі, а...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Зри в корінь. Українці створили сканер продуктів на наявність шкідливих добавок

За допомогою камери користувач сканує штрихкод, система знаходить товар...

На вирощування мікрогріну чи відкриття кав’ярні можна отримати 130 тис. грн

Програма під назвою “Economic Resilience Programme” передбачає надання мікрогрантів...

Starbucks почав додавати у каву інноваційне молоко на основі грибів

Молоко без корів Perfect Day виготовляється на основі тих...

Кава зі смаком свинини та алкогольний лате: китайці готуються до свята

Напій під назвою «Abundant Year Savory Latte» поєднує соус...

«Ідеальне м’ясо» з солодкого люпину. Його можна додати в суп або пельмені

Співзасновниця фірми Джен Дрю зазначила, що універсальність Luprene підтверджує те,...

Вибір редактора
В продовження теми